Norvald Mo kåret til Groruddalens idrettsleder i 2016

Postet av Rommen Sportsklubb den 22. Feb 2017

Rommen SKs æresmedlem Norvald Mo, fikk fullt fortjent heder og ære for hans innsats for idretten i Groruddalen – og Oslo.


Rommens tidligere leder har gjort seg bemerket med sine lederegenskaper. Han kan synes mild, ja nesten sjenert i sin logne framtreden, men bak fasaden er det en målbevisst og kampvillig sjel. I Rommen har vi vært så heldige at han har vært med fra første dag. Det startet faktisk i Stovnerkameratene BK, Rommens ene moderklubb, som foreldrekontakt og lagleder for G84. Senere ble han trener for G91.

I 2004 ble Norvald spurt om å overta som styreleder i Rommen. Han sa heldigvis ja. I de følgende årene fikk han klubbens økonomi stabil. Han skjønte at klubben også måtte ha gode baner for å få en stabil medlemsmasse, og satte trykk bak ønsket om å få rehabilitert matchbanen. En ballbinge kom på plass, forøvrig etter en stor dugnad av medlemmene. Kunstgressbane sto høyt på ønskelista. Det ble en langvarig prosess særlig på grunn av de svært bevegelige grunnforholdene på Rommensletta. Her kom Norvalds ståpå-vilje til sin rett.


Norvald (til venstre) var en drivkraft i å få bedret banesituasjonen på Rommensletta. Og han deltok ivrig i dugnadsgjengen som bygde ballbingen. Her tar han og de gode hjelperne Svein Sikle og Vidar Torp de første spadetakene. Bak ser vi grusbanen som etterhvert ble omgjort til kunstgressbane.


Lederskapet og ståpå-viljen var blitt lagt merke til utenfor Rommen. Og etter seks års virke som leder i klubben forlot han lederstillingen da han ble valgt som leder i Oslo Idrettskrets i juni 2010. Et verv han hadde fram til 2016.

Heldigvis har vi hatt glede av hans engasjement også etterpå, blant annet som leder, senere medlem i valgkomiteen. Hyggelig er det at han i en travel hverdag stikker innom både på kamper og sosiale arrangementer som Rommens Dag, Kick-Offet og Sommerfesten.

Gratulerer med tittelen «Årets Idrettsleder 2016»!0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline