Trenerforumet har hatt sitt første møte

Postet av Rommen Sportsklubb den 27. Apr 2017


Rommen SK innså for noen år tilbake at klubben trengte en bedre struktur både på det administrative og sportslige området for å kunne gi dens medlemmer et kvalitetsmessig bedre tilbud, samtidig skulle det være et tilbud som gjorde det morsomt å gå på trening. Det skulle legges vekt på å gjøre det attraktivt for jenter å begynne med fotball. Ønsket var også å kunne tilby sosiale sammenkomster. Samtidig var det viktig å beholde det lave prisnivået klubben har.

Beslutningen førte blant annet til kursing av styret og andre interesserte medlemmer i samarbeid med Oslo idrettskrets og Bydel Stovner. Resultatet er at det er blitt utarbeidet administrative verktøy som skal lette det daglige arbeidet i klubben, samtidig som det skapes en kontinuitet som gjør det lettere for medlemmer å ta oppgaver som styremedlemmer eller andre verv.

Sportslig har klubben gått til det skritt å leie inn Kjell Sverre Hansen Wold som trener for A-laget og ha sportslig ledelse av klubbens strategi for sportslig utvikling i alle årsklasser. Et av hans viktigste verktøy i denne sammenheng er å få igang en dialog med klubbens trenere i et trenerforum. Onsdag 26. april ble det første møtet i trenerforumet avholdt på klubbhuset.

Kjell Sverre hadde satt opp følgende dagsorden:

Trenerforum barnefotball Rommen SK

  1. Presentasjon av meg
  2. Presentasjon av målsettinger for klubben
   – Flest mulig – lengst mulig
   – Store kull
   – Stor foreldredeltakelse
   – Klubbstyrt sportslig drift
  3. Hvert lag informerer om sitt lag
   – Antall spillere
   – Antall trenere og ledere
   – Treningstider
   – Kamptilbud serie og cuper
   – Utstyr
  4. Treningsøkta
   – Generell oppvarming (koordinasjon/hurtighet/styrke)
   – Spesifikk oppvarming (teknikk)
   – Deløvelse (teknikk/taktikk/1 vs 1)
   – Hoveddel (teknikk/taktikk/utholdenhet)
   – Avslutningsferdigheter (avslutningsferdighet)

Ferdighetsutvikling i Rommen SK:

– Individuelle ferdigheter 1 vs 1 offensivt og defensivt
– Mottak/medtak – pasningsteknikk
– Avslutningsferdigheter
– Taktisk – fram hvis du kan/vende hvis du må

Kjell Sverre gikk igjennom punkt for punkt og kom med eksempler og forslag til øvelser. Han forklarte hvorfor akkurat disse øvelsene var bra for styrke, og disse var bra for hjerte, og disse var bra for taktisk forståelse. Han begrunnet viktigheten av at Rommen med forholdsvis få spillere på hvert aldersnivå trengte å samarbeide, og han hadde synspunkter på hvorfor jenter spilte fotball og hvorfor gutter gjorde det – og ikke minst, hvordan vi skal få dem til å fortsette.

Trenerne fortalte om sine lag, hva er utfordringene, hva er bra. Veldig mye knyttet seg til fraværet av foreldrene i en del sammenhenger.

Etter at Kjell Sverre var ferdig avsluttet Espen. Han fortalte at nå var tanken at det skal avholdes lagsmøter med foreldrene hvor blant andre Kjell Sverre deltar, og skal motivere foreldrene til å gjøre en liten innsats hver.

Øvelsene Kjell Sverre hadde beskrevet skal tas opp i egne treningstimer. Her skal noen av A-lagsspillerne delta som instruktører. Det blir også et trenerforum til før sommerferien.


Espen Myrbakken, G7; Jan Willy Dahlen, J12, G12, G13; Nana Nyarko Afriyie, J00, J01, J03; Kofi Opoku Brempong, J00, J01, J03; Glenn Løken, B-laget; Kissma Kamara, J12, G12, G13; Kell Sverre Hansen Wold; Yazdani Kamara, J12, G12, G13; Gado-Abdramane Laouali, G11; Hassan Mohammed Abdi, G8; Filip Bes, (G19) juniorlaget. Ferhat Erman, G9, og Samson Belay Menegesha, G10, var ikke tilstede fordi de hadde seriekamper

fef
0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline