J16 med oppløftende spill mot Grüner

Postet av Frank Eilert Fossum den 13. Mai 2017

Fint vær, men litt sjenerende lav sol da Rommens jenter ønsket Grüner velkommen


Undertegnede så ikke jentenes kamp mot Langhus, men fikk med seg at de hadde et resultatmessig stort 6–1-tap. Det var derfor med litt uvisse vi møtte opp på Rommensletta de Grüner kom på besøk. Grüner har vi stor respekt for, grøsse faktisk litt, for de skaper vansker for oss, særlig seniorlagene. Grüners jenter hadde spilt uavgjort 3–3 mot Haugerud i deres første seriekamp.

Rommen kom godt i gang, og allerede etter et par minutters spill satte Imaan inn 1–0. Grüner var frampå, men var litt nølende. Rommen fikk flyt i spillet, og bare 4 minutter etter det første målet var Imaan der igjen og satte inn 2–0.


Avspark


Rett i angrep og Imaan setter inn 1–0. Du kan så vidt skimte ballen nede bak den venstre stolpen


Grüner var absolutt ikke ufarlige . . .Rommen svarer . . .


. . . og Imaan setter inn sitt andre mål


Spillet gikk fram og tilbake. Grüner var tydelig kommet seg over sjokket ved Rommens to raske scoringer. Og etter drøye 20 minutter reduserte de til 2–1. Nå fikk de mer dreis på spillet sitt, mens Rommen fortsatt kjempet godt men den gode flyten og samspillet ble litt borte.


De små 7er-banene inviterer til mange spennende dueller


Jentene fra 2005-laget er tilskuere til at Grüner kliner til og setter inn 2–1 . . .


. . . til Grünerfansens store glede


I annen omgangs begynnelse ble det mer kjemping enn konstruktivt fotballspill for begge lag. Det endret seg til det bedre for begge lagene utover i omgangen, og det ble flere gode angrep og skudd. Rommen hadde ingen innbyttere. Heldigvis kom det med et par jenter fra 2005-laget. Det var uredde og gode jenter som ikke fryktet de opptil 5 år eldre jentene. De gjorde ikke bort seg, men var veldig aktivt med i spillet. Etter ca. 20 minutters spill ble Rommen litt mer aggressive. De fikk betalt for det. Bare noen minutter før slutt satte Amina inn 3–1.


Rosa fra 2005-laget, var naturlig nok en av de minste på banen, men også en av de tøffeste og mest uredde


Rommen med frispark i farlig posisjon


Amina kliner til men ballen går i tverrliggeren


Grüner har fått corner og setter Rommens forsvar på prøve


Rommen prøver seg, men rett på keeper . . .


. . . Amina lykkes litt senere, og fastsetter sluttresultatet til 3–1


Og så var det gått 2 x 30 minutter, og det gjensto bare å takke for kampen


I tittelen til denne artikkelen står det noe om oppløftende spill. Og det var å se. Rommens J16 begynte å trene sammen i september 2014. Etter en vinter med trening kunne vi se at de skjønte litt mer fotball, og at de hadde økt sine egne ferdigheter. Dette er deres tredje seriesesongen, og det er utrolig å se hvordan de har utviklet seg. Nå spiller de raske pasninger, ja flere etter hverandre, de går i posisjoner – og de banner som bryggesjauere når de ser at de kunne gjort ting bedre.

Jentene har vært både en sportslig og en sosial tilvekst til klubben. Og de har bidratt til at andre jenter har begynt å spille fotball i Rommen.

Nå ser vi fram til mange morsomme kamper i denne sesongen.

0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline