Rommens og Årvolls juniorer delte poengene

Postet av Frank Eilert Fossum den 23. Mai 2017

Rommen ønsker Årvoll 2 velkommen til Rommensletta!


Det ble litt langvarig møtevirksomhet med pep-talk før kampen. Dommeren ble utålmodig og truet med å dele ut gule kort hvis ikke gutta slapp tak i hverandre


Det var ikke bare det at det tok litt tid å få startet kampen, men det tok også noen minutter før det ble litt fart i spillet mellom Årvolls og Rommens juniorer på kunstgresset. Etter omtrent 10 minutter fikk Rommen opp dampen og hadde tre raske angrep på mål. Dette vekket Årvoll og de svarte med samme mynt. Rommen fikk et frispark utenfor Årvolls sekstenmeter som ble etterfulgt av en periode hvor Rommen dominerte. Det toppet seg med Jakubs mål etter 26 minutter. Men spillet hadde allerede jevnet seg ut igjen. Like før halvtimen spilte Årvoll seg til en corner. Den ble resultatløs.


Kampen kom omsider igang


Rommen angriper uten hell


Det foregikk til tider mye spill på midtbanen, og veldig mange spillere var innblandet. Det ble derfor vanskelig å få nok bevegelse på spilleren til å finne på noe kreativt . . .


. . . men her er Årvoll frampå og tester Yazz og hans forsvar


Bare få minutter etter Årvolls resultatløse corner spilte Rommen seg til flere raskt på hverandre følgende sjanser. Det ble litt oppkavet, og avslutningene manglet kontroll.

Årvoll kom til en god mulighet etter 35 minutter. Det samme etter 40 minutter, men Yazz får en hånd på ballen. 4 minutter etter får Jonas ballen, kommer inn fra siden og scorer Rommens andre mål. Årvoll går direkte fra avspark i angrep. Yazz er altfor offensiv og lar målet stå åpnet. Årvoll fastsetter omgangsresultatet til 2–1.


Årvolls keeper får strekt ut kroppen


Jacub har scoret Rommens første mål


Rommen må gå den tunge veien inn i målet og hente ballen etter scoringen som gjorde at Årvoll knappet inn på Rommens ledelse


Annen omgang er bare 3 minutter gammel da Årvoll får frispark skrått utenfor vår sekstenmeter og utligner til 2–2. Rommen setter et skudd utenfor krysset etter 8 minutter. 4 minutter senere kommer Årvoll altfor lett til og overtar ledelsen i kampen ved å sette inn 2–3.

Rommen tar seg selv i nakken og jobber seg til flere muligheter. De blir også hjulpet av at juniorene til Årvoll starter en arrogant uthalingstaktikk – det står igjen over 30 minutter av omgangen. Da det gjenstår 14 minutter av ordinær tid blir Yazz, nå flyttet ut på banen, spilt flott gjennom og setter iskaldt inn 3–3. Rommen er i støtet og dominerer spillet. De siste minuttene blir det et bombardement mot Årvolls mål. Dessverre resultatløst.


Årvoll går opp til ledelse 2–3 etter 12 minutter i annen omgang


Rommen jobber hardt for utligning . . .


. . . men ballen går stadig utenfor mål eller i keeperens klyper . . .


. . . helt til Yazz kontrollert setter inn utligningsmålet, og fastsetter resultatet til 3–3


Kampen var veldig vekslende i innsats og prestasjoner. Bar litt preg av juniorspill ikke på høyeste nivå. Jeg har nevnt misforstått uthalingstaktikk, og kan føye til at dommeren blåste to ganger for feil innkast, også er det dette med å få litt kjøling inn i et ungt, kokende hode i avgjørende øyeblikk. Det gjelder så vel avslutninger som pasninger – og andre heite situasjoner som oppstår i løpet av en kamp.

Begge disse lagene, som så mange andre aldersbestemte lag i Groruddalen, har gode spillere som kan utvikle seg ved hjelp av god veiledning, både taktisk og teknisk, og ikke minst ved utvikling av guttas selvinnsikt. Tabellen viser at de er på rett vei. Rommen er på 3. plass, bare 2 poeng bak Vestli og Vestre Aker. Årvoll 2 ytterligere 3 poeng bak på 5. plass.
0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline