Dag 1 i Vervekampanjen for jenter er gjennomført

Postet av Frank Eilert Fossum den 26. Mai 2017

Rommen SK har hatt suksess med sine årvisse Vervekampanjer ved skolestart. Målgruppen har vært 6- og 7-åringer, både jenter og gutter. Det har vist seg at guttene har vært i kraftig overtall, og selv om det har kommet noen jenter, har det ikke vært nok til å danne egne jentelag. Og det er ytterst få som har prøvd seg sammen med guttene senere. Dette er leit, for vi ser at jentene spiller mye fotball på ballplassene. Hvorfor er det slik? Noe eksakt svar har vi ikke. Men vi ser at guttene, i tillegg til å være mange, også har lett for å «ta litt av» når det spilles fotball. Det kunne derfor være verdt å prøve om responsen blant jentene ble bedre hvis vi arrangerte en egen kampanje kun for jenter. Denne kampanjen ble utlyst på skolene og ved plakatoppslag.

Mandag 22. mai ble den første treningen gjennomført på Rommensletta. Ytterligere tre treningsdager er fastsatt, mandagene 29. mai, 5. juni og 12. juni. Hvis det er interesse kan det åpnes for flere treningsdager. Noe som må tas opp med treneren.

Nedenfor er noen bilder fra den første treningsdagen.


I og med det ikke er noen forhåndspåmelding til treningen, var det stor spenning i klubben om det ville komme noen jenter. Da klokka dro seg over 17.00 som var starttidspunktet, var det kun kommet noen få. Men, se, da viseren hadde beveget seg 10 minutter til var det plutselig et helt lag inklusive ressursbenken!


Ooops, det hadde lurt seg inn en liten hane blant alle hønene! Men han dro snart av sted for å delta på sitt lags trening


Etter litt morsom oppvarming og en del ballberøring skulle det være skyteøvelse. Trener Roy fikk damene som fulgte jentene til å sette målene på plass


Og damene tok utfordringen om å være keepere på strak arm


Jentene skøyt og skøyt – også i mål!


Etter skytetreninga kom det som alle ventet på, å spille fotball. Ikke uventet var det litt møljespill i begynnelsen . . .


. . . men jentene fikk også til noen ordentlige angrep


Det er veldig viktig å ta innkastene skikkelig. Roy forteller og viser hvordan . . .


. . . og det funket for her ser vi et perfekt innkast


Jentene lagde mål og viste spontan idrettsglede


Ekstra stor blir lykkefølelsen når du har jobbet hardt for å nå ditt mål


Roy har lang erfaring i å jobbe med de minste fotballspillerne, og greier å fange deres oppmerksomhet også når noe vanskelig skal forklares, eller som her, når han oppsummerer treningen og forteller at alle er hjertelig velkomne til neste trening


Neste trening er mandag 29. mai, kl. 17.00–18.00 på Rommensletta. Kjenner du noen jenter som er 6–7 år gamle, er det fint om du forteller dem om dette gratistilbudet om å lære å spille fotball.


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline