Rommen mot Romsås 2–0

Postet av Frank Eilert Fossum den 25. Jun 2017

Pep-Talk mens dommer og kapteiner velger baner og prater om hvordan folk skal oppføre seg


I åpningen av lokaloppgjøret mellom Rommen og Romsås satte Romsås et støkk i de forholdsvis fåtallige Rommensupporterne. Allerede etter 2 minutter satte de Arslan på en prøve, som han heldigvis besto. Redningen gikk til corner. Det ble to, men resultatløse.

Det var ikke mange supportere fra Romsås heller. De var nok blitt igjen for å delta på aktivitetsdagen på Romsås. De som var på Rommensletta ble bleike etter 6 minutter da Romsåskeeperen ble utspilt, ballen gikk i høy bue mot det tomme målet, men farten var for lav og keeperen fikk hentet den.


Romsås fikk en tidlig mulighet . . .


. . . men siden ble det en annen dans


Etter hvert avtegnet det seg et mønster i spillet. Rommen var kompakte i forsvar, lå lavt og lot Romsås spille mange trekk på midtbanene. Der står det som kjent ikke noe mål, og de avslutningene de kom til var ikke spesielt farlige.

For Rommens del ble det langt opp til Romsås sitt mål. Lange baller ble løsningen. Det resulterte i en del cornere, men det manglet litt kreativitet og større besluttsomhet. For eksempel oppsto det etter 30 minutter en supersjanse for tilnærmet åpent mål på grunn av forsvarstrøbbel hos Romsås, men vi plundret og fikk ikke skutt. Og typisk nok var det et kontant selvmål av Romsås sin kaptein som ga Rommen en fortjent ledelse etter drøye 40 minutter! Romsås var i det siste kvarteret av omgangen kommet på hæla. Rommen hadde mer ballbesittelse og sto høyere på banen.


Rommen spilte seg til mange cornere, men Romsås holdt unna


Osama i fint driv


Romsås kaptein har kontant satt ballen i nettaket i Romsås sitt mål. Rommen var glad for hjelpen


I pausen fikk kampen besøk av en veteran i Rommen SK. Henrik Næss har sine røtter i moderklubben Smedstua IL. Han var svært fornøyd med det han så, og regnet med å komme tilbake til nabooppgjøret mot Vestli på tirsdag


I annen omgang ble det mye av det samme, men nå var det enda tydeligere at Rommen styrte spillet. Og Rommens spillere ble styrt av en høyrøstet, aggressiv og svært bestemt Kjell Sverre. Selv mot slutten av kampen når det så ut som Romsås presset på, var nok det et uttrykk for Rommens kompakte og styrte forsvarsspill.

Kampens utfall ble egentlig avgjort etter et kvarters spill av annen omgang da Yazz scoret. Det var usannsynlig at Romsås skulle kunne ta igjen 2 mål.

Det Rommen trenger nå er å få overbevist spillerne om at de har tekniske ferdigheter til å gjennomføre kreative ideer, og at de er dyktige nok til besluttsomt å avslutte angrep.


Yazz scoret 2–0Romsås prøvde hardt mot slutten å få utligning . . .. . . men de greide det ikkeRommens spillere kunne jublende gå bort og takke de svært fornøyde supporterne for kampen


Neste kamp er en av årets viktigste, ikke bare for prestisjen, men også for tabellplasseringen: Returoppgjøret mot Vestli. Kampen spilles tirsdag 27. juni, kl. 20.15 på Rommensletta.

Vi regner med en helt annen publikumstilstrømning enn ved dagens oppgjør, og en stemning verdig et tøft lokaloppgjør.


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline