G13: Merkelige resultater i Norway Cup

Postet av Frank Eilert Fossum den 30. Jul 2017

Norway Cup er: Fint vær (!), Flagg, Folksomt, Fantastisk


Rommen SK hadde kun med et lag i den ordinære delen av Norway Cup 2017. Det var i klasse D, G13 9er. En stor klasse, 108 lag fordelt på 27 grupper à 4 lag. Rommen spilte i gruppe 23 sammen med Drøbak-Frogn IL 1, Nord-Odal, IL og Korsvoll IL 1.


Drøbak-Frogn IL og Rommen SK ønsker hverandre velkommen til kamp i Norway Cup 2017Før velkommenhilsenen hadde gutta varmet opp . . .


. . . og det var en spent og forventningsfull gjeng som hadde tatt oppstilling på sidelinja


Vi hadde sett fram til at laget vårt skulle får prøve seg i Norway Cup, gjerne mot motstandere av god kvalitet. Dette med bakgrunn i lagets gode resultater i serien. De leder sin avdeling med 6 seire, 1 uavgjort og 1 tap. Målforskjell 52–21. Og god motstander ble det. Rommen ble valset over av Drøbak-Frogn. Det måtte finnes en forklaring. Det viste seg at mange av Rommens beste spillere fortsatt er på ferie. De var blitt erstattet med yngre spillere. Mange av dem er gode teknikere, men fortsatt uferdige med tanke på formasjoner og taktikk. Med opptil 2 års aldersforskjell ble de også for lette. I tillegg møtte de altså et knallsterkt Drøbak-Frogn som leder sin avdeling.

I løpet av kampen fikk spillerne på Rommen vist fram teknikken sin, men det tok 16 minutter før de fikk til et farlig angrep. I første omgangs siste minutt fikk de en corner som ble avsluttet med et godt skudd.

Annen omgang startet med et aggressivt Rommen og vi øynet en forbedring. Men det tok bare et par minutter før Drøbak-Frogn våknet og overtok helt. Sluttresultatet ble stygge 15–0. Nå skal det sies at dommeren ga blaffen i offsideregelen, og flere av målene burde vært annullert.


Rommen med dagens første redning


Drøbak-Frogn setter inn sitt første mål


Rommen fyrer løs


Det var tildels stor høydeforskjell på gutta fra Akershus og Rommen. Rått parti med hensyn til hodedueller, men på gresset var det ikke stor forskjell mann mot mann


Kissma hadde en grundig gjennomgang med spillerne etter kampen


Dagen etter var det duket for ny kamp. Denne gang mot Nord-Odal. Sterke gutter som ligger midt på serietabellen. De startet i hundre med et skudd i treverket, og etter 3 minutter puttet de på innsida av treverket. Dette så ikke bra ut. Men det kom noen minutter med godt Rommenspill. Likevel var det Nord-Odal som økte forspranget med 2 mål. Rommen fikk en corner, og var nære på scoring. Nord-Odal fikk ballen og kontret inn 4–0. Jammen fikk de ikke inn ytterligere 2. Omsider fikk Rommen satt inn sitt første mål i turneringen. Da sto det igjen 2 minutter av omgangen.

Annen omgang fortsatte i samme spor. Også på slutten av denne omgangen satte Rommen inn 1 mål. Det sto igjen såpass mange sekunder av omgangen at Nord-Odal rakk å fastsette resultatet til 16–2.

Selv om resultatet var like stygt som mot Drøbak-Frogn, var kampen et framsteg for Rommen. Det var bare å rette blikket mot Dag 3 og kampen mot Korsvoll.


Ny dag og ny motstander hilses på: Nord-Odal


Hvem vinner banevalget


3 minutter har gått av kampen og Nord-Odal setter inn kampens første mål


Rommen angriper uten å lykkes . . .


. . . men de prøver igjen . . .


. . . og scorer omsider sitt første mål i turneringen


Dessverre scoret Nord-Odal flere ganger


Hyggelig besøk av Karl Wilhelm. Han er utvilsomt en av Groruddalens mest idrettsinteresserte, og er stadig å se på alle slags idrettsstevner. I tillegg er han aktiv i flere grener. Denne gangen kom han for sent til å få med seg Rommens kamp . . .


. . . men han fikk med seg Kissmas gjennomgang av kampen


Kampen mot Korsvoll hadde en litt annerledes åpning enn de foregående to kampene. Den var atskillig jevnere. Korsvoll hadde noen muligheter, mest på grunn av nedoverbakke. Rommen hadde bedre organisering, men fortsatt fløy gutta litt i beina på  hverandre. Korsvoll fikk hull på byllen etter 13 minutter. Ytterligere ett mål puttet de, slik at det sto 2–0 ved pause.

Vi forregnet oss litt når vi trodde vi skulle få en fordel av utforbakke i annenomgang. Korsvoll gikk rett opp bakken og satte inn 3–0. Etter 8 minutter ble det 4–0. Bare minuttet etter handset Korsvoll nær midten. Frisparket tok Rommen godt vare på og satte inn 4–1. I løpet av de siste 10 minuttene satte Korsvoll inn 3 mål og fastsatte sluttresultatet til 7–1. Dermed var Rommen klare for B-sluttspill.


Siste motstander i gruppespillet var Korsvoll


Kampen er intenst igang . . .


. . . og Rommen er aggressive


Kajan blir satt på prøve, men redder . . .


. . . men denne hadde han ingen sjanse på


Hard kamp i oppoverbakke


Rommen scorer


. . . det fører naturligvis til jubel på sidelinja


Rommen kjemper for å komme på skuddhold


Så var det takk og farvel til grunnspillet, og gutta var klare for B-sluttspillet


Etter å ha spilt den første kampen på Furuset og de to neste på Ekeberg, var det B-sluttspillkamp på Valle Hovin. Motstander var KFUM 2. Kampstart kl. 10.00. Vi mistenker at det var litt tidlig for våre gutter, for etter 11 minutter sto det 4–0 til KFUM. Men så ble det bedre og jevnere. Det ble ikke scoret flere mål i første omgang.

Annenomgang startet bra for Rommens del. Men likevel greide KFUM å få puttet et mål etter 5 minutter. Og vel halvveis satte de inn 6–0, som også ble sluttresultatet. Denne siste kampen bekreftet tydelig det som er skrevet foran. Teknisk sett står Rommenspillerne ikke tilbake, men i denne turneringen manglet mye med hensyn til lagspillet. Vi har tidligere sett at laget egentlig har dette inne, noe som serietabeller og tidligere resultater bekrefter.

Forhåpentligvis har gutta og de mange frammøtte familiemedlemmer hatt noen hyggelige stunder under årets Norway Cup-turnering. Nå gleder vi oss til seriestart som er mot Skeid 5 på Rommensletta søndag 20. august kl. 17.00. Dem slo vi 6–2 i årets første seriekamp.


Så er det klart for B-sluttspill mot KFUM 2


Kajan var nok en av de mest aktive Rommenspillerne. Det var nesten så vi trodde han kunne få hold


Men også KFUMs keeper ble satt på prøve


Synkron midtbanedans


Her er det en slags ringdans


Miriam, Bydel Stovners utsendte, overvåker Rommens innkast . . .


. . . hun fikk også se at Rommens spillere har teknikk og ballkontroll . . .


. . . men etter dette var kampen slutt, og Rommens gutter kan rette blikket framover


Jan Willy og Roy har grunn til å klø seg i hodet og si: «Hva skjedde med G13 i løpet av tiden etter seriepausen?» Sjarmen med fotball er at ingen kamper er like – selv om noen ligner på hverandre – og alle kamper må spilles før resultatet kan fastsettes
0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline