J16 er Rommens løvinner

Postet av Frank Eilert Fossum den 27. Aug 2017

Gamle, ærverdige Dælenengen Idrettsplass var arena for kampen mellom Rommen og Grüners jenter 16 år. Det er ikke lenger lett å se at dette var senter for speedwaystevner i Norge. NMK Oslos arrangementer var utrolig populære. Etter stevnene var det – til naboenes fortvilelse –  full rusing av 125 ccm motorsykler og mopeder, inspirert av «Basse» Hveem, Åge Hansen og Reidar «Folan» Kristoffersen, gutta som alltid ga full gass!


Jeg må innrømme at det var litt tilfeldig at jeg dumpet innom denne kampen, og var derfor nokså uforberedt, til og med uten kamera. Jentene hadde dessverre bare en ekstra spiller med, og det ble slitsomt etter som kampen gikk i forholdsvis høyt tempo. Men jentene kjempet som løvinner. Og de spilte også godt mot en motstander som virkelig slåss for poengene.

I første omgang bølget det fram og tilbake. Rommen var flinkest til å se åpninger for gjennombrudd og fikk ganske tidlig et mål. Det ga ro til å spille smart. Noe som førte til at det tok ikke lang tid før mål nummer to lå i Grüners nett. Grüner var stadig på besøk utenfor Rommens mål, men de fikk ikke ro til å plassere ballen i mål. Det effektive spillet til Rommen ga ytterligere to uttellinger før pause.

Utover i annen omgang ble mangelen på innbyttere hos Rommen mer tydelig. Jentene var slitne. Men selv med en firemåls ledelse var det ikke snakk om å gi opp. Og her viste løvinneegenskapene seg, de slåss for sitt territorium. Ville ikke slippe motstanderens ball inn i sitt mål. I kampens hete var de likevel i stand til å mobilisere angrepsgenet, så mulighetene i å sende lange baller til vår raske spiss. Det ga faktisk to mål til, slik at vi ved full tid kunne telle 6 mål til Rommen, og 0 mål til Grüner.


Det var stort tempo og hard kjemping på midtbanen

Grüner var ofte i vårt forsvar, men de greide ikke å nedkjempe jentene våre. Her er det en corner som har mislykkes


Rommen ligger på 4. plass med 4 seire og 4 tap, ingen uavgjort. I forrige kamp tapte de svært knepent mot Langhus, som nå slo avdelingsleder Bækkelaget. Våre jenter møter Bækkelaget fredag 15. september, kl. 19.00 på Rommensletta.


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline