Spennende serieinnspurt

Postet av Rommen Sportsklubb den 21. Sep 2017

Kalenderen forteller oss at vi går mot siste del av september. Det betyr at innspurten på serien i 2017 er i full gang. For de av våre lag det settes opp tabeller for kan vi glede oss over at alle har en mulighet for å kjempe om topplasseringer i avdelingene sine. De 5 lagene er Herrer Senior A, Herrer Senior B, Gutter 19 (junior), Jenter 16 og Gutter 13.

Senior A har – som ventet – hatt en ujevn sesong, men på et høyt nivå! Noe som synes på tabellen: 8 seire, 9 tap og kun 1 uavgjort. Resultatene har svingt fra 7–0-tap for Skeid 2 til 5–0-seier over Lyn Toppfotball 2. Målforskjellen viser at det hele har jevnet seg ut: 36–36 etter 18 kamper og 25 poeng på en 6. plass, kun 3 poeng opp til 4. plass. Selv om det fortsatt er 12 poeng å kjempe om er det urealistisk å blande seg inn i topp tre. Men, det ligger en mulig gulrot i å ikke få noen flere lag foran oss: Det kan kanskje gi laget en sjanse til å spille kvalifisering til Norgesmesterskapet 2018! Vi har noen hyggelige erfaringer med det fra tidligere tider.

A-laget møter Røa på Rommensletta lørdag 23. september kl. 16.00. De tre siste kampene er mot Grei, Bærum 2 og Romsås.

Senior B har hatt en flott sesong, og leder avdelingen når det står igjen to kamper. De har vunnet 12 kamper, 1 uavgjort og 1 tap. Målforskjellen er solide 48 plussmål. Laget har 3 poengs ledelse på Grei 2 og 20 flere mål, men Grei har en kamp mindre spilt. De to lagene møtes allerede fredag 22. september kl. 20.15 på Grei kunstgress. Det vil sannsynligvis være den avgjørende kampen om avdelingsmesterskapet og muligheten for å spille om kretsmesterskapet. Hvis Rommen vinner må Grei vinne sine to kamper mot Korsvoll 4 og Frigg 4 med tilsammen ca. 20 mål. Det er selv om Rommen går på et tap mot Holmen 2 i sin siste kamp fredag 6. oktober på Rommensletta kl. 20.15.

G19 Junior har hatt en nesten uventet god sesong, desto gledeligere. Etter 14 kamper kan de vise til 8 seire, 3 uavgjort og 3 tap. 27 plussmål. De ligger på 3. plass, tre poeng bak Vestre Aker. De to lagene møtes søndag 24. september på Rommensletta kl. 18.30. Hvis Rommen vinner kommer de à poeng, men Vestre Aker har dobbelt så mange mål. Vestre Akers gulrot er at de kan vinne avdelingen foran Vestli hvis de vinner sine to siste kamper og Vestli taper sine. De to lagene møtes i siste runde! Uansett blir ikke Rommen dårligere enn nummer tre. Vi regner forøvrig med at det blir fullt hus og god stemning på Rommensletta når Vestlifolket kommer for å støtte Rommen i kampen mot Vestre Aker.

Tredje divisjon for junior har vært litt skuffende i den forstand at det er for mange spillere på dette nivået som tar litt for lett på oppgaven. Rommen har vunnet kamper på walk-over og fordi lag har trukket seg. Klubben jobber nå for at vi til neste år skal stille i annen divisjon for å få litt mer seriøs motstand.

J16 ligger på 4. plass, og forblir sannsynligvis der også etter at de har spilt sine to siste kamper, henholdsvis borte mot Driv fredag 22. september kl. 19.00, og hjemme mot Haugerud fredag 29. september kl. 19.00. Laget har vunnet 4 kamper, 0 uavgjort og 6 tap. De hadde et braktap mot avdelingsleder Bækkelaget, men vant overbevisende 6–0 over Grüner etter meget godt spill. I den kampen viste jentene hva de kan. Utgangspunktet i år var litt uheldig. Som kjent var det veldig mange jenter i klubben i denne årsklassen. Det ble meldt på to lag i 7er. Antageligvis på grunn av nye utfordringer med nye skoler og andre endrede situasjoner forsvant noen jenter. I tillegg ble det ikke lettere for klubben og jentene at de to lagene ble satt opp til kamper på samme tid. Det ene laget måtte derfor trekkes.

Å legge til rette for fotball for jenter vil være en prioritert oppgave for Rommen framover. Og vi kan glede oss over at blant andre OBOS har tro på satsingen, og har gitt klubben en betydelig støtte til dette formålet.

G13 kjemper i første rekke med Ellingsrud om avdelingsseieren, men HSIL 4 ligger bare 5 poeng bak. De involverte lagene har alle 3 kamper igjen å spille. Rommen har vunnet 9 kamper, 2 uavgjort og 2 tap. 53 plussmål. Ellingsrud har 1 poeng mer enn Rommen, men har litt dårligere målforskjell: 45 plussmål. Rommen og Ellingsrud barker sammen på Rommensletta søndag 24. september kl. 17.00 i det som kan bli den avgjørende kampen om avdelingsmesterskapet. Rommens to siste kamper er mot HSIL 4 og Grei 3.De yngre lagene som ikke noterer resultater og setter opp tabeller har vi ikke detaljoversikt over. Men tilbakemeldingene vi har fått, og det vi selv har sett av kamper og treninger, gir et svært positivt bilde. Gode resultater, godt engasjement og godt humør.

Vi må også føye til at årets jentevervekampanje og den vanlige høstkampanjen gir grunn for optimisme med hensyn til rekrutteringen.

Vi, og spillerne – store som små – vil synes det er hyggelig om dere kan komme og heie på Rommen i sluttspurten av årets sesong!


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline