Heseblesende serieinnspurt

Postet av Frank Eilert Fossum den 26. Sep 2017


Ja, det er heseblesende, og det er spennende for Rommens del i og med flere av lagene vår er involvert i topplasseringer. Fra fredag 22. til søndag 24. september var det virkelig full rulle. Alle klubbens 5 eldste lag var i aksjon. Vi rakk bare å være med på fire. J16 spilte mot Driv i Enebakk, årets siste seriekamp for dem. Det endte med tap 6–1 som resulterte i en trygg 4. plass på tabellen. Den kampen så vi ikke, men de fire andre så vi nesten i sin helhet.


Omtrent samtidig med J16 spilte seniorenes B-lag mot Greis B-lag på Greibanen. Dette var opplegg for en morsom og innsatsfylt kamp fordi det er disse to lagene som spiller om seieren i avdelingen og retten til å spille om kretsmesterskapet. Rommen lå 3 poeng foran Grei og hadde bedre målforskjell. Men Grei har en kamp mindre spilt. Et godt referat fra kampen kan du leste på Rommen SK fan-page.

Mølja utenfor 5-meteren til Grei ser ut til å være skulpturert av Gustav Vigeland

Lagene spilte i og for seg greit, men Rommen manglet intensiteten og spillegløden vi har sett i mange kamper i år. Det var Grei som ville vinne

Det var mye spill på midtbanen

Rommen kom til sine sjanser. Her settes ballen tett utenfor mål. Men det var Grei som vant 3–1


Lørdag 22. var det duket for A-laget mot Røa. Kampen skulle vært spilt på Rommensletta, men ble flyttet til Jesperud. Det manglende vedlikeholdet av Rommensletta gjorde at dommeren ikke godkjente banen for spill. Hullene i bandekket er så store at det er farlig å spille der. Rommen har gjort Bymiljøetaten oppmerksom på forholdet siden i tidlig i våres, uten at det har blitt tatt noen aksjon.

Tabellforskjellen mellom de to lagene tilsa at Rommen burde ta alle tre poengene. Men så er det dette med at alle kamper skal spilles før poengene deles ut. Og allerede i starten jobbet Røa seg raskt til et frispark fra 20 meter. Skuddet gikk heldigvis i muren. Ting skjedde nå fort og etter 5 minutter var det Rommens tur. Ilias bommet ikke. Det sto 1–0. I de neste minuttene festet Rommen grepet om spillet. Røa kjempet i forsvar men fikk ikke noe sveis på spillet sitt. Det lille Røa får til er faktisk etter misser i Rommens spill: Et misslykket keeperinngrep; En lang dribleserie som blir altfor lang gir en kontring; et unødvendig frispark fra fint hold. Men Røa er rett og slett ikke dyktige nok til å utnytte sjansene. 12 minutter ut i annen omgang kommer omsider Rommens mål nummer 2 ved Ilias. 3–0 setter Vuk inn 6 minutter senere. Etter 40 minutter fastsatte Ilias sluttresultatet til 4–0 ved et fikst hælspark. En fullt fortjent seier, men for liten. Effektiviteten kan bli bedre. Helst allerede i de tre gjenstående kampene. Det kan gi en mulighet for kvalifisering til Norgesmesterskapet i 2018.

Røa ønskes velkommen til Jesperud

Ilias runder Røa på vei til 1–0-scoringen

Rommen har tatt et frispark som fyker over

Rommen scorer igjen . . .

. . . og fansen er fornøyde


I G13-kampen mellom Rommen og Ellingsrud var det toppoppgjør. Ellingsrud ledet avdelingen med 1 poeng på Rommen. Som seg hør og bør i et slikt oppgjør ble det jevnt. Vi var skeptiske i utgangspunktet for gutta fra Ellingsrud var fysisk større enn våre gutter . . . omtrent dobbelt så høye. Men det var ingen grunn til frykt. Rommen tok igjen ved å være teknisk bedre – og fryktløse. Det ble kjempet hardt og jevnt, ingen greide å score i første omgang. Men etter 8 minutter i annen omgang får vi frispark skrått utenfor mål og det går inn til 1–0. Fortsatt kjempes det kraftig med press mot begge mål. Men det er først i kampens aller siste minutt at Rommen får hull på byllen igjen og setter inn 2–0. Med dette resultatet leder Rommen før de to siste kampene. Ingen ting er avgjort, men vi har fått et bedre grep om avdelingsseieren.

Rommen presser inn i Ellingsruds forsvar. Det var mange slike situasjoner . . .

. . . og her har ballen vært i mål etter et frispark fra Rommen

Det var en jevn kamp og det ble mange harde dueller

Rommen kom løpende i et fint angrep og satte inn 2–0, som ble sluttresultatet


Det var forventet en spennende kamp mellom Rommen og Vestre Aker i kampen om 2. plassen i avdelingen. Spennende ble det – og merkelig. Rommen startet med et godt men resultatløst angrep. Vestre Aker svarte. Det ble ikke resultatløst. Etter bare 3 minutter ledet de 0–1. Rommen spilte seg til flere muligheter etter målet. Og de fulgte opp med et litt «kronglete» angrep som førte til utligning 1–1. Nå bølget det fram og tilbake. Vestre Aker setter inn 1–2 etter 25 minutter. Rommen svarer med et kjempeskudd, dessverre i stolpen. Så lyktes de å utligne med det frispark etter 43 minutter, og tar ledelsen 3–2 straks etter med et feiende flott mål.

Annen omgang ble noe amputert for undertegnedes del. Vi kan bare konstatere at Vestre Aker vant den med 2–4, slik at de totalt vant 5–6. Et merkelig fotballresultat som kan antyde svakt forsvar. Faktisk var det heller slik at gode angrep for en gangs skyld også var effektive. Det kan vi si på tross av at Rommen hadde ikke mindre enn tre kjempeskudd i metallet.

Vestre Aker er nære på å score, men ballen går like utenfor

Rommen utligner til 1–1

Jonas utligner til 2–2 på frispark

Til stor fortvilelse for Vestre Akers keeper feier den samme Jonas inn målet som gir Rommen ledelsen 3–2 til pause

Puuh, det var litt av ei helg!0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline