Fire aktive dager er gjennomført

Postet av Frank Eilert Fossum den 6. Okt 2017

Snipp, snapp, snute . . . noen eventyrlige dager er ute.

Men alle deltakerne, enten det var jentene og guttene tiltaket var rettet mot, instruktørene eller vi som var så heldige at vi kunne overvære en del av moroa, synes dette var så flott at det ga mersmak. Det skulle ikke forundre om tiltaket blir gjentatt allerede i vinterferien. Men, det er det opp til Rommen SKs styre å avgjøre.

Tilbudet om futsal og allidrett i høstferien var for å aktivisere dem som ikke kunne reise bort til annen aktivitet i ferieuka. Det er faktisk sånn at ikke alle foreldre har fri fra jobben, ikke alle har hytter, og feriereiser utenlands er dyrt i slike ferieuker. – OK, vi innrømmer at klubben også har en liten baktanke med et slikt tilbud. Vi ønsker at jentene og guttene som bor i vårt nærmiljø skal holde seg i fysisk god form . . . og gjerne utvikle seg som fotballspillere. Disse tingene ble svært godt ivaretatt av instruktørteamet som Kjell Sverre hadde satt sammen. Dette var spillere fra klubbens egne senior- og juniorlag.

Et viktig aspekt er også klubbyggingen og det sosiale liv i klubben. Rommen SK består av norske barn og ungdommer hvorav de fleste har familierøtter i andre land. Og disse «andre landene» er ikke noen ensartet gruppe. Kulturene er like forskjellig landene imellom som for eksempel mellom Norge og Vietnam som mellom Iran og Eritrea. Gjennom disse dagene med kontakt over laggrenser, aldersgrenser, kulturgrenser, oppstår et fellesskap. Et fellesskap bygd av lek og moro, men også i prat over melk og geitost i lange spisepauser. Idrettslagene er utvilsomt blant de aller viktigste arenaene for integrering og inkludering av mennesker. Og det er jo det vi alle er: Mennesker.

Uffda, det ble veldig alvorlig. Men, som det framgår av bildene fra den siste dagen: Det kan være utrolig morsomt å oppnå alvorlige og viktige resultater.


Den fjerde og siste dagen i høstferieopplegget besto i hovedsak av en intens fotballturnering. Og den ble tatt på alvor. Det ble mange harde tak og mye løping i løpet av dagen

Tempoet var høyt, og kamera hadde vanskeligheter med å følge med og holde fokus

Kjappe forberedelser til neste kamp. Det ser ut til å være Chelsea og Real Madrid som skal møtes

Scoring . . .

. . . og jubelen står i taket

Coach Jonas tar av (det skjer han gjør det)

Heldigvis var det ikke lenge til pause slik at alle fikk roet seg litt ned og tilført ressurser til neste økt

Kjell Sverre, sjefen for og tilretteleggeren av høstferietilbudet, hadde fått med seg sønnen Lukas

Det var ikke alle som hadde rast og ro til å sitte stille i hele pausen, men det kriblet i kropp og sinn, og de måtte igang med noe før kampene startet igjen

Yeesss, tommelen opp for felles moro hos 10-åringen og A-lagsspilleren

Og så var turneringen igang igjen

Jentene har hatt høy prioritet i Rommen i lang tid. Det har vært lagt ned mye tid og ressurser for å få bygd lag. Det har vært noen tilbakeslag, men nå ser det endelig ut til at flere årganger fungerer. Det skal bli spennende å se hvor mange jentelag vi stiller med i 2018

Selvfølgelig måtte jentene måle krefter med gutta

Kampen endte uavgjort og gikk til straffekonk. Her avgjøres taktikken og hvem som skal skyte

Dagens siste kamp var mellom instruktørene og et sammensatt lag av jenter og gutter. Aner vi en viss uro og frykt i ansiktene og kroppsspråket til instruktørene? . . .

. . . ja, og det var med god grunn. Instruktørene blir sterkt presset . . .

. . . men de greide å hale seieren i land – til stor lettelse, ellevill jubel og utrolige seiersscener

Kjell Sverre og hans medtrener Petter Halvorsen foretok en oppsummering for den lydhøre forsamlingen. Og det var veldig positivt det de hadde å si.


Undertegnede var så heldig å kunne tilbringe ganske mange timer i Haugenstuahallen i de tre siste dagene av arrangementet. Og det ble selvfølgelig en del prat med deltakerne. Det var tydelig at kontakten mellom dem og de «voksne» instruktørene som representerte de eldste lagene, var betydningsfull. Det var gjevt å leke med de store, og det er klart at slik oppstår gode idoler og gode minner. Hos instruktørene kom tydelig ungene i dem fram i leken. Samtidig fikk de vise fram de sportslige kunnskapene de har tilegnet seg gjennom årene. Det er viktig å få anledning til å vise fram at du kan noe du behersker, og som andre setter pris på.

VEL BLÅST!

 0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline