Det er bare å se i øya: Fotball er helårsidrett

Postet av Rommen Sportsklubb den 5. Nov 2017

Futsalserien er et godt tilbud til dem som vil ha muligheter for å spille fotball også om vinteren. Hos oss i Rommen er det tydeligvis mange. Klubben har meldt på 11 lag i alderen 8–12 år. Kampene avvikles lørdager og søndager. Haller over hele byen er tatt i bruk. For å se når og hvor våre lag spiller kan du sjekke ut linken til fotball.no


Haugenstuahallen er en av hallene vi spiller kamper i. Vi tok en tur på søndag og sjekket ut stemningen i hallen og nivået på lagene.

Det startet kl. 09.00 med oppgjøret mellom Rommen og Fortuna i klassen G12. Kl. 09.30 møtte Rommen KFUM. Med 25 minutters kamper går det skikkelig i ett. Det som er synd med Haugenstuahallen er at den ikke er tilrettelagt for mye publikum, selv om den har en stor spilleflate, det er jo egentlig en gymsal for skolen. Til denne første spilledagen var det heller ikke kommet på plass noe kiosktilbud, men så vidt vi skjønner er det på gang lignende det vi har hatt under Rommens Dag, og nå sist under fotballtilbudet i høstferien.

Når det gjaldt det spillemessige i vårt lags to kamper, kunne det se ut som om både Fortuna og KFUM hadde hatt flere kamper i samme format og innendørs tidligere. De behersket både teknikken og taktikken noen hakk bedre enn oss. Og det gikk litt fortere. Men, Rommen har gode spillere som begrenset tapene. Vi regner med at allerede etter et par helger har vi utlignet forskjellen.


Fortuna ønskes velkommen til Haugenstuahallen

Før kampstart varmet Jan Willy opp reservekeeper Ali

Fortuna presset Rommen . . .

. . . men Rommen hadde banens beste spiller i keeperen, og han tok det aller aller meste, selv om det her ser ut som han har dratt til skogs på bærtur

Neste lag på banen var KFUM . . .

. . . og deres trener var ingen ringere enn den tidligere utenlandsproffen og landslagsspilleren Dan Eggen . . .


. . . det kan se ut som det skremte våre spillere overende . . .

. . . men vi var absolutt med, og presset KFUM

KFUM halte seieren i land, og var vel aller mest fornøyd når lagene takket for kampen


Det ble en lang pause fram til neste Rommenlag skulle i ilden, kl. 14.00. Det var J12 som skulle møte J12! Det har seg slik at Rommen stiller med to lag i denne klassen. Kampen ble jevn, men endte med 2–1-seier til Rommen!

De to neste motstanderne var Lyn 2 og Kjelsås. Våre jenter begynte så vidt å trene ved juletider i fjor, da var de ca. 7 stykker. Utover vinteren og fram mot sesongstart økte antallet spillere kraftig, og nå er de 20 stykker.

Også i jentekampene observerte vi det samme som i guttekampene. Motstanderne var tydelig mer vant til å spille på underlaget, og de kunne fotballformatet bedre. Det gikk raskere, og spillerne var flinke til å gjøre seg spillbare. Taktisk var de flinke til å utnytte at det ikke spilles med offside. Særlig Kjelsås benyttet seg av «fiskere». Men, som blant guttene har vi gode spillere, så vi regner med at trenerne gjør jobben sin, og at jentene blir bedre kjent med måten å spille fotball på etter hvert som helgene farer forbi mot jul.


Rommenjentene ønsker hverandre velkommen til kamp i Haugenstuahallen

Det ble en jevn kamp mellom de to lagene. Her er det «Grønn» som truer «Hvit» . . .

. . . her er det tvert om . . .

. . . og vi ser at de to lagene var helt jevne og synkrone

I kampen mot Lyn hadde Rommen avsparket . . .

. . . men Lyn åpnet best og scoret to kjappe mål

Rommen kjempet tappert og forsvarte seg godt . . .

. . . men det var Lyn som tok med seg seieren

Dagens siste kamp for Rommens vedkommende var mot Kjelsås

Rommens J12 har to gode keeperemner

Kjelsås hadde også en god keeper, og utespillerne deres scoret noen flere mål enn våre . . .

. . . men her overlister jentene våre Kjelsås sin keeper . . .

. . . og kan være ganske fornøyde når de takker for dagens oppgjør0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline