J2000 deltok på Kurland FK Vintercup

Postet av Frank Eilert Fossum den 4. Feb 2018


J2000 har hatt vinterferie fra den organiserte fotballen i forholdsvis lang tid. Det kan kanskje ha vært gunstig med litt avkobling fra fotballen. Forhåpentligvis begynner det nå i krible i fotballbein og -hode. Det går egentlig fort mot seriestart. Om ikke lenge settes avdelingene opp. Så kommer terminlistene. Det blir spennende å se hvilke lag vi møter i år.

Jentene hadde en liten kamptest allerede på Rommens Dag for noen dager siden. Det var godt å få litt rust ut av leddene før de søndag 4. februar skulle få en skikkelig test i Kurland FKs Vintercup i Fjellhamarhallen. Her skulle de få bryne seg på Oppsal 1, Nordby 1 og Begby 1. Kom de seg helskinnet gjennom disse kampene var det muligheter for å spille semifinale og finale.

Undertegnede fikk anledning til å dra å se kamp nummer 2, som var mot Nordby 1. Jentene hadde tapt det første oppgjøret mot Oppsal 1 med 2–0. De var derfor avhengige av et godt resultat for at ikke veien til sluttspillet skulle bli altfor vanskelig. Kampen var jevnspilt til å begynne med. Og selv om Nordby fikk et mål etter halvspilt omgang, var det ingen krise. Bare to minutter ut i annen omgang utlignet Rommen. Dessverre tok det bare ytterligere ett minutt før Nordby gikk opp til 2–1. Med bare to minutter igjen av de tolv minutter lange omgangene, avgjorde Nordby ved å sette inn 3–1. Rommen hadde en god spurt med et par muligheter, men tida ble for knapp til å hente inn forspranget.


Jenny var keeper i oppgjøret mot Nordby . . .


. . . og ble fort satt på prøve – og hun greidde seg bra


Ressursbenken følger ivrig med når Rommen er i angrep . . .


. . .


Roje i duell


Pausepraten så ut til å gi resultater . . .


. . . for bare etter to minutter i annen omgang utlignet Rommen til 1–1 . . .


. . . til en jubel så ellevill på benken at noen av jentene ramlet av den!


Dessverre fortsatte ikke Rommens scoringer. Her tas avspark etter at Nordby har gått opp til 3–1 . . .


. . . og det hjalp ikke at Rommen avsluttet sterkt med noen gode sjanser

Utgangspunktet for den siste kampen i grunnspillet, med tanke på avansement til sluttspillet, var derfor ikke det beste. I tillegg viste det seg at Begby var for sterke og gikk seirende ut av kampen med 3–1. Begby ble slått ut i semifinalen av Oppsal 2. I finalen slo Vålerenga 1 Oppsal 2 med overbevisende 5–0.

Den ene kampen jeg så er ikke nok til å vurdere jentene nå. Men hvis vi også tar med kampene de spilte på Rommens Dag, kan vi iallfall si så mye at jentene er på litt forskjellig sted i formkurven – naturlig nok. Hvis vi sammenligner laget med J2005, som har hatt anledning til å spille i futsalserien i vinter, ligger de litt etter med hensyn til det taktiske og tempoet inne. Men det er ikke innefotball som er målet. Det er god tid til å jobbe med form og taktikk fram til seriestart. Allerede fra Rommens Dag og fram til nå, er det iallfall store framskritt med hensyn til innsatsen. Og vi vet, etter at vi har fulgt disse jentene siden sommeren/høsten 2014, at de kan spille fotball.0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline