Veien til Ullevål er stengt!

Postet av Frank Eilert Fossum den 19. Mar 2018

1. kvalifiseringskamp til Norgesmesterskapet (Cupen) ble spilt under vinterlige omgivelser på KFUM-Arena på Ekeberg. Men det var en varmende god sol, flott blå himmel, og ganske brukbart med tilskuere.


Den litt vinterbleke dommertrioen og kapteinene Kildal og Amdal ønsket hverandre lykke til i årets første offisielle kamp


Joda, vi skjønner at noen vil si ingressen er veldig subjektiv all den tid Lokomotiv Oslo vant så klart som 3–1. Med utgangspunkt i at Lokomotiv Oslo spiller i 3. divisjon skulle vi anta at det var en viss forskjell ned til oss i 4. divisjon. Men i spillet var det ingen divisjonsforskjell til fordel Lokomotiv Oslo som var synlig.

I begynnelsen av kampen var det Rommen som hadde ballen, og spillet var på Lokomotiv Oslos banehalvdel. De var aggressive i sine forsøk på å få tak i ballen, til ingen nytte i begynnelsen. Vi noterte at det gikk 10 minutter før de kom til Rommens mål med en liten farlighet.


Så var moroa endelig i gang

Yazz ser ut til å hoppe minst like høyt i år som ifjor

Rommen har fått frispark fra drøyt 20 meter. Ballen har fin retning, men går litt på utsiden av mål

Lokomotiv Oslo var litt aggressive i sine forsøk på å ta fra Rommen ballen. Det ble noen episoder og frispark av det. Her har det gått ut over Remi, som litt hissig tok igjen. Han fikk frispark, men også en liten reprimande

Remi er en spennende spiller med en godfot av de sjeldne – og et godt overblikk – en god kombinasjon

Spillet jevnet seg litt ut. Men Rommens ballferdigheter og Lokomotivs aggressive spill førte til at Rommen etter 25 minutter fikk et frispark drøye 20 meter fra Lokomotivs mål. Ballen feide over. Det gikk bare 3 minutter så oppsto igjen samme situasjon. Nå litt lenger til høyre på vår side og et par meter lenger ut. Dessverre tok ballen også denne gangen veien på utsiden av målet.

Lokomotiv pådro seg flere frispark i forsøket på å få tak i ballen. Dette førte til Rommen mistet litt flyt og rytme. Tett på 40 minutter var spilt da vi fikk til et godt angrep. Skuddet feide inn på utsiden av sideveggen. Få minutter etter kom Lokomotiv oppover og fra skrått hold satte de inn 0–1. Rommen gikk i angrep igjen og spilte seg til en corner. Den ble resultatløs, men Rommen kjempet foran mål og skapte ytterligere et par sjanser før pausesignalet kom.


Nok et skudd fra Rommen som gikk utenfor

«Følg på . . . !»

Tegn til fortvilelse da Lokomotiv Oslo scoret etter at Rommen hadde hatt flere muligheter

Rommen tok seg fort igjen . . .

. . . men det ville seg ikke . . .

. . . og Lars Erik måtte meddele at Rommen lå under 1–0 til pause


2. omgang ble bare 4 minutter gammel før Lokomotiv spilte seg til en dobbeltcorner. På den andre scoret de. Rommen angrep. Lokomotiv kontret, og kom altfor lett til på vår venstreside, og satte inn 0–3!

Rommen presset motstanderen lav, og fikk et frispark. Det ble noe klabb og babb foran mål. Ballen gikk inn, men det blåses av. Ytterligere 3 minutter senere oppsto en ny situasjon helt opp i målet til Lokomotiv og Rommen fikk straffe: 1–3. I løpet av de neste 5–6 minuttene telte vi 5 cornere til Rommen. Lokomotiv kjempet hard og kompakt i forsvar. De fikk en mulighet etter ca. 25 minutter. Den ble litt farlig, for Rommen rotet det til i forsvaret men greide å ordne opp. Lokomotiv følte seg nok presset. Og da det nærmet seg 40 minutter pådro en spiller seg sitt andre gule kort for å sparke vekk ballen. Ufint men rutinert – og litt farlig med tanke på at de var presset.


Lokomotiv Oslo scorer på corner . . .

. . . og like etterpå på et lettvint gjennombrudd fra sida

Rommen får straffe . . .

. . . og setter den i mål

Rommen spilte en god kamp, og Thanu utmerket seg med dagens prestasjon

Folket på sidelinja fulgte ivrig med

Dommeren hadde lagt til en del og Rommen spilte seg til nok en corner og et godt langskudd. Lokomotiv kontret. Thanu gjorde sitt livs løp og hentet opp spilleren som var på vei mot en enslig Kamil. Thanu hadde tidligere i kampen gitt prov på sine ferdigheter, men dette var nok kampens prestasjon.

Typisk nok avsluttet dommeren kampen i det øyeblikket Rommen avfyrte nok et godt skudd på mål.


Rommen presset kraftig i de siste minuttene, men uten resultat

Gutta gikk litt slukøret av banen etter et kjedelig tap for 3. divisjonslaget Lokomotiv Oslo. Men denne kampen hadde så mye positivt i seg, at det er ingen grunn til depping. Tvertom, det var mye positivt å ta med seg inn i en ny og spennende sesong


Snipp, snapp, snute så var allerede cupeventyret ute. Men det er ingen grunn til å deppe – eller engste seg for kommende sesong. Vi fikk se konturene av et mye bedre LAG enn det gode vi hadde ifjor. En bekreftelse på resultatene fra vinterens mange treningskamper. Laget har ikke tapt, men har et par uavgjorte kamper, blant annet mot Lyn.

Allerede førstkommende fredag, 23. mars, kl. 19.45, spiller laget OBOS-Cup mot Veitvet på KFUM-Arena. Det blir siste kamp før seriestart tirsdag 3. april, kl. 20.15 mot Oppsal 2 på Trasop.


Bursdagsbarnet gledet seg over at fotballsesongen endelig er i gang, og at det fortsatt er muligheter for å base i snøen! 


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline