Rommen A fikset 3 poeng i åpningskampen

Postet av Frank Eilert Fossum den 4. Apr 2018


Selv om den vinterlige rammen om første seriekamp ikke var særlig innbydende for et godt tribuneliv, var det godt å komme igang igjen – kjenne kicket når favorittlaget satte ballen i nota!


Kapteinene kunne ønske hverandre lykke til med kampen og sesongen . . .

. . . og da kjører vi!


Brrr! Det var rett og slett kaldt møkkavær «vårens» første seriekamp ble spilt i da Oppsal 2 og Rommen A møttes på Trasopbanen. Og det var det flere som hadde oppdaget, for det var kun Anette som var tilskuer fra Rommen. Hun var nok mest til stede for å støtte guttungen. Jo, det ble også oppdaget noen ungdommer. Men, de satt inne i kafeen med litt utsikt over banen, og bidro dermed ikke til tribunestemningen.

Kampen begynte jevnt. Vi merket oss at Rommen hadde en tydeligere formasjon enn vi husker fra ifjor. Det resulterte i flere trekk med ball i laget. Oppsal kompenserte med noe mer aggressiv kjemping. De var raske, men greide ikke å få kontroll over ballen slik Rommen hadde. Dermed ble det mange rommenpasninger på midtbanen. Til tross for det greide ikke Rommen å få til noen store farligheter. Tvertom. Etter 20 minutter kom Oppsal gjennom med et hissig løp på deres venstreside. Innlegget ble godt tatt vare på. Oppsal ledet 1–0.


Kampen er igang, og det er også snøværet

Det ble noen harde dueller. Oppsalspilleren blir tydelig kilt under armen

Det er ikke lett å se gjennom snøværet, men her har Oppsal satt inn ledermålet


Rommenspillerne så ut til å bli litt paffe over at Oppsal greide å score. Og i de første minuttene etter scoringen hadde Oppsal ytterligere noen muligheter. Så overtok Rommen igjen. Oppsal løp og prøvde aggressivt å få tak i ballen. Da det nærmet seg 40 minutter satte en av deres spillere inn en kamikaze-takling på Illias. Fargen på kortet var illrødt. Dermed var de bare ti.


Det følges spent med på hvordan det var gått med Illias. Selv om han hylte litt, er han tøff og kom igang igjen. At det var en ekte kamikaze-takling framgår av at piloten fikk en smell i tinningen og ble liggende dønn stille. Det så nifst ut. Forhåpentligvis var det bare vondt, og ikke noe mer alvorlig


Rommen presset mot slutten av første omgang


I pausen tok fotografen seg en tur opp på tribunen. Det så ut som om de sto og så ut over skruisen i Nordishavet


Annen omgang var ca. 10 minutter da Oppsal igjen tydde til felling. Tuan ble tatt innenfor 16-meteren, og Illias banket inn utligningen. Det kom en periode som fra tilskuersiden virket kjedelig. Kanskje det var fordi Rommen hadde kontroll, men ikke evnet å gjøre de riktige gjennombruddstrekkene. Omsider, det gjensto 17 minutter av ordinær tid, slo Ayoub til med et kjempetreff fra rundt 25 meter (70, som Bjørge Lillelien ville sagt). Det ble et herlig mål. Og det holdt til en fortjent 2–1-seier for Rommen.Tuan har blitt felt, og dommeren peker på straffemerket . . .

Illias har sikkert satt straffa i mål, til ellevill jubel – og stor lettelse fra Rommen

Rommen presset og hadde god kontroll mot slutten av kampen. Oppsal kjempet hardt, kom seg ut av forsvar og hadde noen løp opp mot Rommens 16-meter. Strevde seg til noen resultatløse dødballsituasjoner


Jeg skal ikke gi meg ut på å bedømme våre spillere. Det må Kjell Sverre gjøre ut fra hvordan de forholdt seg til instruksene de hadde fått. Alle spillerne har gode tekniske ferdigheter, men behersket ikke alt de prøvde på. Det samme med overblikket, noen fant ikke løsninger og slapp ballen fra seg for seint. Tempoet kunne antagelig vært høyere, men hang kanskje sammen med det tydelige pasningsspillet i formasjon. Alle disse detaljene vil falle på plass etter to–tre kamper til. Og da har Rommen et lag det skal bli vanskelig å hanskes med!


Rommen presset seg forbi, og tok med alle 3 poengene hjem til Stovner

0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline