Nabooppgjøret Vestli – Rommen

Postet av Frank Eilert Fossum den 19. Apr 2018

Det er alltid morsomt å gå på de første kampene i sesongen for aldersgrupper under utvikling. Er det utbytting av spillere? Har spillerne utviklet seg fysisk? Hvordan er det med spilleforståelse og overblikk? Har trenerne lagt opp til formasjoner som spillerne greier å forholde seg til? Kort sagt: Har det vært noen utvikling i løpet av vinteren?


Som vi så fra toppen av Stovnertårnet holdt gutta på med oppvarming . . .

. . . og da var det ikke lenge til Vestli kunne ønske Rommen velkommen

Lagene viste seg å være jevnbyrdige. Det gikk fram og tilbake uten at de helt store situasjonene oppsto. 13-åringene spiller 9er på en halv 11er-bane. Det gir ikke mye plass å spille på. Allikevel klumpet spillet seg langs en ikke altfor bred akse fra mål til mål. Spill på kantene var det lite å se av. Derved ble det også mindre innlegg og sjanser.

Men, etter 20 minutter kom Rommen til, og Marouan kunne sette inn årets første seriemål. Det skiftet fortsatt i spillet, men man kunne se at Rommen var litt farligere enn Vestli. De spilte seg til noen cornere. I omgangens 5 siste minutter greide de å sette inn to mål. Derved sto det 0–3 til pause.


Vestli prøvde seg, men det ble avverget . . .

. . . og det var Rommen som scoret

Vestli ga seg selvfølgelig ikke, men nok en gang ble angrepet avverget . . .

. . . og det var Rommen som scoret to ganger før omgangen ebbet ut


I 2. omgangs første minutter presset Rommen, men Vestli spilte seg til et par cornere. Rommen tilrev seg ballen, og fra over 20 meter klinte Ali til. Skuddet satt i nota. Det var gått 10 minutter. Bare minuttet etter satte Rommen inn 0–5. Kampen synes avgjort. Overtaket viste seg ved at Rommen scoret nok en gang, men målet ble annullert på grunn av offside.


Pausepraten hadde nok gjort godt, for Rommen åpnet 2. omgangen godt


Men nå hadde visst Vestli våknet – og Rommen sovnet. Vestli gikk rett i angrep og satte inn sitt første mål. To minutter etterpå var de der igjen, og satte inn 2–5. Det sto igjen 10 minutters spilletid. I kampens trettiende spilleminutt scoret de nok en gang: 3–5. Nå ble det i overkant spennende i de siste fem; særlig da Vestli scoret igjen! Men, lykkelig for oss, avblåst for offside. Heldigvis var kampen straks over. Hjertet kunne falle ned på normal plass!

Som sagt i hele vinter: Endelig gøy at kampene er igang! Bare helsa holder.


Også i 2. omgang ble det harde tak . . .

. . . høye spark . . .

. . . og tøffe taklinger

Rommens keeper fikk anledning til å strekke helt ut . . .

. . . men her måtte han nok en gang gå å hente ballen i mål . . .

. . . heldigvis kunne Rommen allikevel slippe jubelen løs da kampen var over med seier 3–5, og 3 verdifulle poeng på tabellen


G13 skal spille neste kamp som forkamp til A-lagets møte med Fortuna på Rommensletta tirsdag 24. april kl. 20.15. G13 spiller kl. 18.45 mot Grei.

Det er bare å glede seg til en helaften med fotball. Kaféen er åpen!0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline