9–1, en maktdemonstrasjon av A-laget

Postet av Frank Eilert Fossum den 25. Apr 2018


Før kampen var det litt vanskelig å si hvor Fortuna ligger i løypa. De hadde bare tapt 3–2 for Fremad Famagusta og greid hederlige 1–1 mot et godt Vestli. Rommen kom fra 2 strake borteseire, 2–1 over Oppsal 2 og 3–2 over Holmlia, som definitivt var en av favorittene til avdelingsseier i år. Den siste kampen ble forøvrig beskrevet som den beste Rommens A-lag har spilt.


Spente fans før kampstart . . .

Kamplederne: 3 dommere og to kapteiner var antagelig like spente på hvordan kampen skulle forløpe

Der er det første sparket tatt


Det kunne synes som om kampen åpnet ganske jevnt med mye kjemping på midtbanen. Ikke noen farligheter foran mål. Men et overtak i spill til Rommen var etterhvert synlig. Fortuna kjempet. Etter 9 minutter, litt som lyn fra klar himmel satte Rommen inn 1–0. I de neste 11 minuttene festet inntrykket seg om at Rommen spilte bedre. Det begynte å bli et press på Fortuna. Yazz ble felt på utsiden av 16-meteren. Det påfølgende frisparket satt utagbart til venstre for keeper. Da klokka passerte 30 minutter spilte Rommen seg til en corner, som resulterte i 3–0. Og straks etter satt 4–0.

Fortuna var tydelig stresset. Men i stedet for å begynne å spille fotball, ble de sutrete på alt, og særlig på dommerne. Brukte dyrebar tid på klage og forklare til linjedommeren i stedet for å delta i spillet mens det var i full gang. Det gagnet bare Rommen. Nå hadde det vist seg at Rommen ikke trengte hjelp. De spilte seg til nok en corner som endte i et nydelig mål. 5–0 til pause.


9 minutter, Rommen setter sitt første mål . . .

. . . og der sitter det andre, etter et flott frispark

Fortuna satte en farlig corner, men Rommens forsvar fikk ryddet unna


Fortuna hadde vel blitt fortalt noen ord i pausen. Iallfall virket det som de var litt mer med. Men fortsatt hadde Rommen styringa. Etter 10 minutter satte de inn 6–0. Nå måtte det opplagt være et mål for Rommen å holde nullen. Men det var akkurat det som ikke skjedde. Etter nær  halvtimen reduserte Fortuna til 6–1. Det var mulig det da gikk en faen i midtstopper Kasper, for kort etter hadde han ballen utenfor egen 16-meter, avanserte framover, driblet 11 Fortunaspillere og satte ballen i mål! Har vi allerede sett årets mål på Rommensletta?! For ytterligere å markere at Fortunas mål var et arbeidsuhell, foretok Kamil en superredning. Og i de siste minuttene mot kampslutt satte Rommen inn både 8–1 og 9–1.

Rommen hadde nok godt utbytte av kampen, også utover poeng og målforskjell, i og med de fikk prøvd nye spillere. Visstnok var også 4 av spillerne juniorer. Det er verdifullt at spillerne får testet nivået. Og nivået kommer til å bli bedre. Tirsdag 1. mai marsjerer Rommen til Ekeberg for å treffe Fremad Famagusta. Fredag 4. mai kommer Ski til Rommensletta. Deretter står den store nabofeiden for døra: Våre naboer Vestli, som i øyeblikket er avdelingsledere med ett poeng og en kamp mer spilt enn oss, kommer på besøk. Datoen er tirsdag 8. mai, kl. 20.15. Den dagen skal du på fotballkamp på Rommensletta!


Fortunas kaptein har plukket ut ballen etter annen omgangs første scoring. Rommen 6–0

Kasper bejubles etter å ha satt det som kan være årets mål på Rommensletta

Fortunas keeper ser forgjeves etter ballen som sekundet senere ligger i buret

Rommens spillere vet å sette pris på støtten fra Rommens supportere . . .

. . . som kan glede seg over godt spill, mange poeng og haugevis med spennende fotballkamper i sikte. Kanskje de står i fare for å bli litt bortskjemte. Noen av dem var nemlig med å så den spinnville B-kampen på mandag, 7–4 over Jardar.


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline