Rommens J17 kjemper i toppen

Postet av Frank Eilert Fossum den 14. Mai 2018


Rommens jenter lå på 3. plass på tabellen etter to solide seire med henholdsvis 6–0 over Fossum borte og 7–1 over Bjørndal borte. Bjørndal er forøvrig det aller første laget jentene møtte i seriekamp. Det var i 2015, og de tapte 3–8. Det har altså vært en solid utvikling. Dagens motstander Nesodden, toppet tabellen med 3 seire. De hadde slått Lommedalen 1–0, Fossum 7–0 og Bjørndal 10–0.


Kampen er blåst i gang


Kampen startet litt fram og tilbake. Nesodden fikk en tidlig corner med påfølgende skudd. Resultatløst. Rommen fulgte opp med et godt skudd av Jenny i retning vinkelen. Men keeperen var på riktig plass. Det var jevnt. Vi merket oss at Nesoddens forsvarere var solide og ryddet opp i det meste. Men det Nesoddens angripere kom med ble også avverget av vårt forsvar, og Imaan hadde noen gode redninger.


Nesoddens keeper står på riktig plass og tar det godt plasserte skuddet


Begge lagene slet med å få til gode avslutninger. De kjempet og løp villig, men det manglet en god plan over angrepsspillet. Det var for lite kreativt til å få til de helt store sjansene. Iveren kunne også ta litt overhånd for konsentrasjonen var ikke skarp nok til å få den helt store klemmen og retningen på skuddene. Så selv om viljen og talentet var til stede forble første omgang målløs.


Nesodden har en farlig corner som det ikke ble noe resultat av

Rommen angriper på bred front


Starten på annen omgang lignet litt på starten på første omgang. Allerede etter 1 minutt spiller Nesodden seg til en corner. Den blir avverget, men følges opp av et angrep som denne gang ender i mål, og 0–1-ledelse til Nesodden. 4 minutter senere er Nesodden frampå igjen. Inne i feltet oppfører ballen seg som en biljardkule og går fram og tilbake i noen rare vinkler og ender i mål til 0–2. Ren flaks.


Rommen i intens kamp i forsvaret, og avverger . . .

. . . men litt senere satte Nesodden inn 0–1

Kampen fortsatte med tette dueller . . .

. . . og harde tak


Rommen byttet Imaan ut fra mål og inn i angrep. Det ble litt mer kreativt framover. Hun skapte straks en god sjanse for Saliha. Resultatløs. Men etter ca. 20 minutters spill av omgangen var de to der igjen, og Saliha satte inn reduseringen til 1–2. Kampen var blitt mer intens og alle jentene sto på i håp om å utligne. Mot slutten av omgangen oppsto en situasjon med klabb og babb foran Rommens mål. Og Nesodden satte inn 1–3.


Salhia har satt ballen i mål

Imaan viser fram sine fotballferdigheter à la Ronaldo. Med et fikst hælspark sender hun ballen til Salhia

Rommen gir seg ikke og jakter mål til siste sekund. Det er bra, jenter!


Etter tap 1–3 ligger jentene på tredjeplass. De er 6 poeng bak Nesodden og 4 poeng bak Driv, men de har en kamp mindre spilt enn de to. Neste kamp er nettopp mot Driv i Enebakk, og den vil ha stor betydning for om Driv og Nesodden får en nesten avgjørende luke til de jaktende lagene.


Takk for kampen!0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline