Nabooppgjøret Rommen A – Oslo City

Postet av Frank Eilert Fossum den 13. Jun 2018

Thanu og Masood, to solide karer, ønsker hverandre «God kamp!»


De første minuttene av kampen ble uoversiktlige. Spillet til Oslo City var intenst og nærmest frenetisk. I dette kaoset prøvde Rommen å legge til rette for eget ballbesittende spill, med få berøringer, mange pasninger. Stadig bearbeidende for å få til gjennombrudd. Men det ble med et gjennombrudd i løpet av de første 10 minuttene. Faktisk var det Oslo City som fikk den første muligheten av noen størrelse. Etter dette ble det mer trykk i spillet.

Etter 18 minutter felles Abdel i Oslo Citys straffefelt. Det påfølgende straffesparket feies over. Rett etter kom Yazz for åpent mål – og satte ballen utenfor! Men han fikk revansje. Samme situasjon oppsto nemlig etter 24 minutter. Da satte han inne 1–0. Flere av gjennomspillene til spissene lykkes men uten flere tellende resultater.


Abdel er felt ulovlig . . .


. . . ballen stryker like over krysset


Yazz og Masood ansikt til ansikt. Yazz runder og setter inn kampens første mål. Da blir folket på ressursbenken strålende glade


Det var til tider en hard kamp. I stridens hete oppsto en situasjon som førte til direkte rødt kort for Ayoub. Vi kunne ikke se at Rommen ble påvirket av å være en mann mindre på banen. Etter 36 minutter fikk Rommen et innkast. Ballen kom inn i straffefeltet. Klønete forsvarsarbeide av Oslo City førte til at Yazz kunne sette inn sitt andre mål for dagen. Bare 3 minutter senere var Oslo City i angrep. Kamil tar hånd om ballen og spiller den fram til Yazz, som gjør ekte hattrick, og setter pauseresultatet til 3–0.

Kamil testes. Han består testen

Masood er uheldig med klareringen . . . Yazz oppfatter situasjonen, stormer til . . .

. . . og setter inn sitt mål nummer to. Rommenspillerne kommer løpende for å gratulere

Kamil har grep om ballen, setter den i spill . . .

. . . til Yazz, som setter inn et ekte hattrick, kan gratuleres av glade medspillere


Annen omgang fortsetter med samme spillemønster. Rommen bruker tid på bearbeiding, og spiller seg fram til en god situasjon etter 10 minutter.

Oslo City prøver å rive til seg spillet. Etter et kvarter skaper de noen gode situasjoner foran Rommens mål. Rommen er litt presset, men holder unna. Etter 24 minutter får en Oslo Cityspiller sitt andre gule, og må forlate banen. Bare 6 minutter etter setter Mohammed Ali Essaidi inn Rommens fjerde mål. Kampen som sådan er slutt. Men spillet fortsetter et kvarter til uten at noe endres. Oslo City pådrar seg nok et gult kort og Rommen har kontroll.


Remi i hard kamp nær Oslo Citys sekstenmeter

Rommen nære på

Oslo City ga ikke opp, men Rommen og Kamil holdt unna

Noen av spillerne hos Oslo City brukte mye tid på å klage på dommerne. Her ryker en ut etter to gule


Oslo City er et lag med mange gode fotballspillere. Men de har også noen som mener at kjefting på dommerne, klaging på avgjørelser og påfølgende møtevirksomhet er det som skal til for å vinne fotballkamper. Det er herved avvist; det fører kun til tapt spilletid og tapte muligheter for å vinne fotballkamper.

Fra vårt synspunkt er vi godt fornøyde med ytterligere tre poeng og fortsatt tabelltopp. Denne kampen var ytterligere en bekreftelse på at det langsiktige og tålmodige arbeidet med å tilpasse spillestil og mannskap er på riktig vei. Det er i denne forbindelse også viktig å merke seg at tre av våre viktigste spillere hittil i sesongen ikke var med. Det var Kasper, Osama og Bilal. Til tre så viktige posisjoner har vi altså spillere som gir så god dekning at vi på sidelinja ikke merket noen forskjell i denne kampen.

A-laget har bare en seriekamp igjen før sommerferien. Det er hjemme mot Oppsal 2 tirsdag 19. juni, kl. 20.15. Men laget spiller en treningskamp allerede torsdag 14. juni borte mot Slemmestad.0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline