Uavgjort i kampen mot Oppsal 2

Postet av Frank Eilert Fossum den 21. Jun 2018


Bunken er snudd: A-lagets kamp mot Oppsal 2 var egentlig høstsesongens første kamp. Årets første møte mellom lagene ble spilt i kulde, snø og mørke 3. april på Trasop. Rommen hanket inn de tre første poengene etter seier 2–1.


Valgets kval. Heldigvis var lyset på tvers av banen, så det var fotografen og  . . .

. . . ressursbenken som hadde de største problemene med det


Oppsal ville helt sikkert ha revansj, men de fikk ikke anledning til det fra begynnelsen av. Rommen hoppet over den sedvanlige innledningen hvor lagene «føler hverandre på tennene». De åpnet i svært høyt tempo og høyt press. Da det nærmet seg 10 minutter tenkte vi hvor lenge kan dette holde. Vi fikk umiddelbart svar. Oppsal kom i angrep, og Kamil måtte foreta en redning. Rett etter spilte de seg til en corner. Da kvarteret var passert var det Rommen som fikk en corner. Yazz skyter og treffer bokstavelig talt i krysset –  metallet.

Spillet jevnet seg ut. Det svingte fram og tilbake. Begge lag hadde gode muligheter, men lykkes ikke i hovedoppgaven: å lage mål.


Nesten! Det var veldig mye nesten i kampen – det kan stå som en slags kampoppsummering

Oppsal er presset . . . men det ble altså bare nesten

«Alt det gode kommer ovenfra» er det noe som heter. Er ikke sikker på om Kamil synes det. Men han tok godt vare på det

Tett mellom angriper Abdel og keeper Clement. For oss som vet står det to gode representanter for angrep og forsvar i moderklubben til Rommen helt ytterst til venstre på sidelinja: Smedstuas superkeeper Odd Arne Kleiven og Stovnerkameratenes største målgjører Rune Gulbrandsen


Annen omgang begynte bra for Rommens del. Blant annet et godt oppbygd angrep etter 5 minutter. Ytterligere 5 minutter etter kom et nydelig gjennomspill til Yazz, men  han er 8 millimeter offside. Rommen triller ballen litt mindre og er mer direkte i lengderetningen. Kanskje det er for å utnytte den kraftige medvinden? Uansett, spillet gir flere muligheter. Oppsal hadde vel nok å gjøre på egen banehalvdel for det tok 20 minutter før de fikk en sjanse som var litt halvfarlig. Et frispark. Bare 3 minutter etter fikk de nok et frispark. Det førte til en resultatløs corner.

Selv om det svingte litt fram og tilbake mellom de to banehalvdelen, og det syntes som om ingen ting var avgjort, begynte det å lukte uavgjort. Vi noterte oss både cornere og brassespark. Ja, du må hete Rune Dybvik for å få med alle detaljene.

Kampen sluttet 0–0 og ett poeng til hver. Ganske rettferdig, sier en subjektiv reporter.


Oppsal er frampå, men Rommen forsvarer seg godt

Bilal i angrep, men han omringes

Yazz greier heller ikke å fri seg fra de pågående Oppsalforsvarerne

Som sagt tidligere: Dette var nesten-kampen. Heller ikke Tuan greide å putte ballen i mål

Fansen uffet seg litt over at Rommen ikke fikk uttelling på sine utallige sjanser, men er svært fornøyd med vårsesongen


Det ene poenget Rommen fikk, og det at våre argeste konkurrenter Vestli og Kolbotn tapte, og at Holmlia også fikk bare ett poeng, gjorde at Rommen har fått en reell luke på 6 poeng til Holmlia og Kolbotn. Vestli ligger ytterligere ett poeng bak.

Denne vårsesongen har vist svært gode kvaliteter i A-laget. Ikke tapt; hatt kontroll på kamper hvor seieren ble knapp eller satt langt inne; sluppet inn kun 7 mål. Utover i sesongen har noe av det aller gledeligste vist seg: Det er stadig flere plasser på laget hvor vi har dobbelt dekning. Selvfølgelig litt hardere kamp om å være med i kamptroppen, men også en trygghet for spillerne og laget at det finnes kvalifisert dekning om noe oppstår.

Laget kan ta seg en særdeles velfortjent ferie før de begynner oppladningen til kampene etter sommeren. Først ut er bortekamp mot Ski 7. august. Deretter kommer oppgjøret som av mange antas å være en tilnærmet avgjørende kamp i avdelingen. Det er oppgjøret mot Holmlia på Rommensletta 14. august. En annen godbit er det TV-sendte oppgjøret mot Vestli på Jesperud søndag 16. september!


Supersupporter Frank E. Edvardsen ruller sammen flagget for sommeren, og gleder seg utrolig til fortsettelsen på den flotte sesongen

God sommer!
0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline