En spennende fotballhøst starter

Postet av Frank Eilert Fossum den 5. Aug 2018


En ganske lang sommerferie for fotballen er snart ved veis ende. Den ble ekstra lang i år i og med Rommen for første gang på det vi kan huske ikke hadde med lag i Norway Cup.

A-laget ser ut til å ha forberedt seg godt. De har fått tilrettelagt et treningsprogram for sommeren. Har gutta geid å følge opp dette bør de ha et svært godt grunnlag, selv om det ble noen uker uten kamptrening.

De to treningskampene rett før seriestart var greie økter. Den første kampen så jeg ikke. Kampen var mot Slemmestad og ble spilt over 2 x 30 minutter. Rommen var ifølge kildene, klart best og vant 5–0.Rommen ønskes velkommen til treningskamp på Hemingbanen


Torsdag 2. august spilte Rommen borte mot Heming. Det er en relevant motstander. Som Rommen leder de sin avdeling i 4. divisjon. Vi kjente straks igjen Rommens ballbesittende og litt omstendelig spill. Men det har vært en utvikling i spillet siden i våres. Gjennom hele kampen kom det flere gjennomspill i lengderetningen, både mot kantene og i midten. Etter 7 minutter spiller Rommen oppover på vår venstre side. Heming roter det til i forsvaret. Rommen roter for så vidt også litt i og med de ikke får kontroll på ballen. Heldigvis får de likevel satt en tå på ballen og får den ut til høyre, hvorfra den settes enkelt i mål bak det utspilte Hemingforsvaret.

Spillet settes i gang


Etter 16 minutter er det Heming sin tur. De utligner på et kraftfullt skudd fra kort hold. Det går bare 4 minutter før Rommen setter ballen i nettet. Men etter litt diskusjon blir det avblåst for offside. Rommen ville det annerledes, og brukte bare 1 minutt på igjen å ta ledelsen. I siste del av omgangen hadde Rommen flere muligheter. Men var ikke presise nok.

 

Rommen fikk testet forsvaret


Annen omgang fortsatte med et overtak til Rommen. Men mot spillets gang kom Heming til et skudd som keepere var på, men han greidde ikke å forhindre at ballen gikk til 2–2. Etter 28 minutter var Rommen frampå og gikk opp til 2–3. Det ble også sluttresultatet selv om begge lagene hadde noen muligheter.

Rommen presser . . .

. . . og Rommen scorer


En oppsummering viser, som vi skrev foran, at terping på spillestil vises. Og nå er spillerne mer oppmerksomme på å finne muligheter til gjennomspill. Det gjenstår litt på balltempo og presisjon i siste angrepsfase både ved sentring og skudd. Jeg våger den påstand at hvis dette hadde vært litt bedre, så hadde Heming vært sjanseløse. Det hadde stått et helt annet sluttresultat på tavla.

Forsvaret er trygt. Her er det mye erfaring og sterke gutter. Det glapp riktignok et par ganger. Men, vi ser at så langt i år har de bare sluppet inn 7 seriemål.

Vi tror nok disse Rommensupporterne, som hadde tatt plass på kongetribunen, var godt fornøyde med denne siste gjennomkjøringen før høstsesongen settes i gang. Det var for øvrig flere supportere som  hadde tatt veien fra Groruddalen. Det er gledelig at interessen for laget er stor.


Vi har fått en rapport om at laget hadde to vellykkede treningsøkter på lørdag. Avbrutt av lunsj og spillermøte. Det berettes at før kampen mot Ski at spillerstallen er tilnærmet skadefri.

Høstens første hjemmekamp er tirsdag 14. august kl. 20:15 på Rommensletta mot Holmlia som ligger på 2. plass. De har 24 poeng, mens Rommen har 30.

Vi ser fram til en spennende og morsom høstsesong. Og den har alle muligheter for å bli velspilt!0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline