Tøft oppgjør mot Fremad Famagusta

Postet av Frank Eilert Fossum den 29. Aug 2018


Velkommen til Fremad Famagusta. Laget er en Osloavlegger av Fremad Lillehammer. I de av oss som har levd en stund dukker da navnet Tor Jevne opp. Han spilte noen landskamper på begynnelsen av 1950-tallet. Han spilte forøvrig også noen kamper for Skeid, og scoret fenomenale 23 mål på 14 kamper. Av dagens spillere er vel Jørgen Jalland og Tom Kristoffersen mest kjent. Men den aller mest berømte er nok sjakkspilleren Magnus Carlsen! Ingen av disse tre var med i lagoppstillingen.


Supporterne var på plass, og så vel fram til en morsom kamp og 3 poeng . . .


Fra starten av så det ut til at Rommen hadde taket på kampen. Allikevel var det Fremad Famagusta som etter 6 minutter spilte seg til den største sjansen. Heldigvis for Rommen fikk tre Fremadspillere som sto på rad ikke satt ballen i mål. Rommen spilte seg til noen sjanser med skudd både over og til side for målet. De hadde satt opp farten og det toppet seg i det 14. minutt da Bilal scoret. Rommen hadde kontroll og slakket litt opp på tempoet og begynte med et mer utpreget småspill.


Fremad blir presset . . .


. . . og presser Rommen


Fotografen hadde også en middels dag på jobb. Han fikk ikke med seg målet til Bilal, men derimot av Kenneth og Yazz sin feiring – og et røntgenbilde av linjedommeren


Kasper kunne også tenke seg å lage mål, og prøver seg med et nikk


Rommen burde hatt ytterligere et mål i første omgang i forhold til spillets gang. Det ville vel sannsynligvis ha gitt et annet kampbilde. Men vi regnet med at Rommen ville opprettholde styrkeforholdet i annen omgang. Men sånn gikk det ikke. Rommen ble tatt skikkelig på senga av et svært aggressivt Fremad. De gikk rett i angrep – og rett i mål til utligning 1–1! Kunne de opprettholde tempoet og intensiteten? De greide iallfall å plage Rommen såpass at det utviklet seg til å bli en dårlig dag på kontoret for Rommen. De greide ikke å organisere spillet sitt. Det ble mye kjemping, og det ble noe stygt. Thanu ble tatt – og tok igjen. Det endte med gult til Fremads spiller og rødt til Thanu. Da var det gått omtrent et kvarter av omgangen. 


Her er ballen på vei inn i målet, og Fremad utligner til 1–1


Litt stress i Rommen etter at det ble blåst indirekte frispark innenfor sekstenmeteren. Men det endte bra


Resten av kampen ble veldig atypisk i forhold til slik vi etterhvert har blitt vant til å se Rommen spille. Fremad fikk egentlig ikke noe effektivt ut av spillet ved å  ha en spiller mer. De ble bare mer aggressive i taklingene. Det ble mye knall og fall som ble tydeliggjort i at dommeren la til mye tid.


Bergundhaugen var et godt eksempel på en innsatsfylt Fremadspiller. Han plaget Osama ganske mye


Det positive for Rommen var at selv i en slik batalje, og med en viktig forsvarsbrikke mindre, tok de med seg 1 poeng. Heldigvis var det bare et av utfordrerlagene som tok full pott, som gikk utover en av de andre utfordrerne; Holmlia ble slått 2–1. Grorud 2 tapte for Oppsal 2 og Oslo City slo Vestli. Dermed ligger Rommen stadig 9 poeng foran neste lag, som nå er Kolbotn. Men de har en kamp mindre spilt.


Rommen lyktes ikke i å få ytterligere et mål mot slutten av kampen . . .


. . . og supporterne var nok ikke helt fornøyd med bare 1 poeng


Neste seriekamp for Rommen er Follo 2 på Ski 11. september. Da får vi håpe alt er på stell igjen.0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline