De gamle er best!

Postet av Frank Eilert Fossum den 9. Okt 2018


B-laget har hatt en super sesong. Det begynte riktignok med en vond opplevelse mot Høvik, 7–0! Men de tok det fort igjen med 7–4 over Jardar. Deretter 2–0 over OSI 3 og 6–2 over Ready 3. Så ble det tap 2–1 mot Haslum. Dermed var 2 av 3 tap unnagjort. Det siste kom i høst mot Frisk Asker. Rommen fikk også revansje over Høvik ved å slå dem 1–0 i høstkampen.

Før kveldens kamp var det klart at Rommen ikke kunne blir dårligere enn nummer to, og dermed var sikret opprykk til 6. divisjon. Men tap eller uavgjort kunne gjøre at Høvik med seier overtok førsteplassen og retten til å spille om kretsmesterskapet.

Sørkedalen hadde ikke vunnet og kun spilt to uavgjorte kamper. 2 poeng og minus 52 mål var status. Det syntes enkelt. Men når skal man lære at det finnes ikke enkle fotballkamper?

Heldigvis var undertegnede opptatt og fikk ikke se første omgang. Den vant Sørkedalen med 3–0!


Rommen lå nede for telling etter første omgang og starten på andre omgang


Det var ikke rart at Rune og Glenn var en smule betenkte


Starten på annen omgang var heller ingen god opplevelse for Rommen. Men etter et kvarters tid var det mer initiativ å spore. Og da Thomas kom i flott driv på vår høyre side, fyrte av kanonen fra omkring sekstenmeteren og ballen føyk i mål, ble det litt trøkk. Det tok bare 4 minutter før han var der igjen. Vi trodde vi så reprise på TV, men det var hans mål nummer 2! Ikke så lenge etter var han der igjen og kunne lagd ekte hattrick, men det gikk ikke.


Thomas setter inn sitt første mål for dagen . . .


. . . og bare 4 minutter etter er han der igjen og setter inn sitt andre


Rommen skjønte at det var muligheter. Spillerne fra Sørkedalen begynte å bli slitne. Men de ga seg ikke, og hadde noen farligheter som det heldigvis ikke ble noe av. Det så ut til å bli vanskelig å få til en utligning. Men da tida dro seg over 40 minutter kom Kausy seg inn fra høyre og satte inn 3–3. Det hadde vært en god del stopp i spillet og det måtte være lagt til en del tid. Så sjansene for å score et til burde være der. 


Sørkedalen er frampå med en farlig visitt, men situasjonen avverges


Det blir Kausy som setter inn dagens siste mål


Men dommeren hadde ikke lagt til et sekund. Hans begrunnelse var: Særlig Rommens spillere hadde brukt tid på å komme med utidig kjeft og protester i stedet for å spille fotball. Klar tale. Det er bare når du spiller fotball at du kan vinne kamper, ikke når du diskuterer med dommere, motspiller og medspillere. Kan det være så vanskelig å skjønne?

Nåvel, det endte godt. Høvik tapte 5–2 for OSI 3, og Rommen står øverst på pallen.

Kampene om kretsmesterskapet spilles som serie:

RundeDatoDagTidHjemmelagResultatBortelagBaneKampnr.
112.10.2018fredag18:30Bækkelaget 2-Grorud 3Ekeberg kunstgress03120700001
220.10.2018lørdag14:00Rommen 2-Bækkelaget 2Ekeberg kunstgress03120700002
328.10.2018søndag14:30Grorud 3-Rommen 2Ekeberg kunstgress03120700003

Søndag 28. oktober kan bli en riktig morsom dag for Rommen. Kl. 14.30 starter kampen som kan være den avgjørende i kampen om kretsmesterskapet for 7. divisjon. Litt før på dagen, kl. 12.00 er det Rommens A-lag som spiller om kretsmesterskapet for 4. divisjon.

Dette må du bare oppleve. Det kan være fotballhistorie! 


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline