Rommen vant 4–3 over Holmlia i OBOS Cupfinalen

Postet av Frank Eilert Fossum den 5. Nov 2018

Slik så det ut etter kampen . . .


. . . men det begynte altså slik, med en vakker, men litt uryddig innmarsj . . .


. . . og på det andre forsøket ble kampen satt igang


Det var ingen drivende åpning i OBOS Cupfinalen mellom Rommen og Holmlia. Rommen hadde den mest synlige formasjonen med sitt ballbesittende småspill. Holmlia prøvde å bryte det opp. Men det så ikke så helhjertet ut. Det tok bortimot et kvarter før det skjedde noe. Da fikk begge lag en corner.


Remi i kamp


Yazz prøver seg også på holmliaspillerne, men må overende


Rommens spill er fascinerende, men det er også farlig så lenge det ikke beherskes slik forbildet Barcelona gjør! Korte pasninger i trengte situasjoner uten gjennombrudd og scoringer gir ingen ting å gå på når motstanderen får ballen på grunn av en ørliten unøyaktighet. Eller at han kriger ballen til seg. Og etter drøye 20 minutter skjedde det. Holmlia fikk, mot spillets gang, tak i ballen. Overlistet Kamil, som var kommet litt langt ut, og satte inn 0–1.


Holmlia tok ballen fra Rommen, og satte den over Kamil . . .


. . . og gikk opp i ledelsen 0–1


Målet ga Holmlia energi. De jobbet iherdig og ga ikke Rommen fred. Rommen greide likevel å spille seg til et par cornere. Holmlia brukte mye energi uten å få noe mer ut av det. Og i omgangens siste 10 minutter var igjen Rommen i gang med sitt spill. Hadde en farlig corner og et frispark. Men begge tok Holmlias keeper seg av. Og igjen fikk vi hjertet i halsen da Holmlia brøyt seg inn i telefonkiosken til Rommen og tok med seg ballen. Det gikk bra. Pauseresultatet forble 0–1 til Holmlia. Vi tenkte at viktige beskjeder måtte gis i Rommens garderobe før annen omgang.


Rommen møtte mannsterke opp i håpet om å utligne Holmlias ledelse, men greide ikke det før pausen


Annen omgang synes også å åpne litt rolig selv om Rommen allerede etter 1 minutt hadde et godt angrep som ble avblåst for offside. Holmlia fikk igjen et av sine tilfeldige brudd som ga en farlig, men resultatløs situasjon. Rommen bryter. Kajan jager oppover sida. Kasper er med, får ballen, men setter den over. Rommenspillerne har nok fått beskjed om å være mer angrepsvillige. Og vi så nå en mye mer interessant fotball enn i første omgang. Rommen fikk et frispark. I den påfølgende situasjonen endte ballen hos Ayoub som med kraft satte ballen nydelig i mål til 1–1. Bare fire minutter etter ble Kajan spilt flott gjennom. Han dro keeperen mot seg og sendte ballen uselvisk til Yazz, som helt uforstyrret satte inn 2–1. Det ble fulgt opp av både Yazz og Kasper med langskudd. Dessverre begge over.


Bilal, banens beste spiller, styrte midtbanen . . .


. . . men Holmlia var ikke ufarlige


Det var likevel Rommen som endelig utlignet . . .


. . . og like etter var Kajan og Yazz på farta, og sammen satte inn 2–1 . . .


. . . da ble det jubel på VIP-tribunen


Etter 34 minutter rev Holmlia igjen til seg ballen. De fikk to cornere. Og i noen minutter foregikk alt spillet på Rommens banehalvdel. Heldigvis ble det brutt. Rommen sendte et godt gjennomspill, og Yazz kunne sette inn 3–1. Det sto bare igjen 6 minutter av ordinær tid. Damene som skulle dele ut pokalen og medaljene begynte å gjøre seg i stand. Da begynte moroa! 42 minutter. Holmlias Ismail Saif Gul fikk et drømmetreff fra 30 meter. 3–2!


Yazz setter inn 3–1 . . .


 . . . da blir Anette så blid . . .


. . . men ikke riktig så blid da Holmlia nektet å gi opp, og satte 3–2


Holmlia var inspirert og fortsatte å slåss. Og på overtid kriget de inn 3–3. Damene med pokalen og medaljene ga opp, ventet på ekstraomganger. Men de hadde ikke regnet med Rommens intense ønske om å vinne denne kampen. Abdel var den som fikk ønsket til å gå i oppfyllelse ved å gjøre som Ole Gunnar Solskjær på Camp Nou, sette inn seiersmålet på overtid!

Da tok det helt av. Rommenspillerne fór opp på tribunene og jublet. Tuan fikk til og med rødt kort for å feire! Damene med pokalen og medaljene kom så endelig i arbeide.


Abdel jagde ballen inn til 4–3!


Voksne menn, de fleste, i ekstase etter å ha vunnet en fotballkamp. Av alle uviktige ting er fotball det viktigste – og det mest morsomme!


Bilal fikk vist fram sine gode egenskaper, og fikk fortjent premien som banens beste spiller


Og så kunne Rommen juble for denne seieren, og ikke minst for den utrolige sesongen de har bak seg!

Takk for innsatsen i år. Vi vet ikke hvordan vi skal holde ut til neste sesong. Må vel ta til takke med noe Champions League, Primera Divison åsså bortetter.0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline