Spennende i Haugenstuahallen

Postet av Frank Eilert Fossum den 26. Nov 2018


Futsalserien er stor og spilles i mange haller. Rommens 13-åringer spiller i Haugenstuahallen. Serien har allerede pågått i noen runder. Søndag 25. november spilte både G13 og J13 to kamper. Vi tok en tur for å se på kampene og føle på stemningen. Haugenstuahallen er ikke publikumsvennlig, men folk stuet seg inn og plasserte seg så godt de kunne. Dessverre kommer de litt i veien for spillerne i deres ferd langs sidelinja. Men de er vel fra utekampene vant til at tilskuerne stadig krysser streken for å komme inn på banen og se bedre; til stor plage for dommere og spillere. Nåvel, det gikk riktig bra, og jeg fikk med meg fire spennende kamper à 25 minutter.


G13–LYN 2

Lyn har en stor barn- og ungdomsavdeling. Det var Lyns 2-lag som var Rommens motstandere. Jeg følte meg ikke så veldig beroliget av det. Men kampen startet faktisk med et lite overtak til Rommen. Det var fortjent da de etter 7 minutter gikk opp til 1–0. Lyn slo tilbake etter et par minutter og utlignet til 1–1. Da kvarteret nærmet seg tok Rommen igjen ledelsen. Det ble fulgt opp av noen minutters press på Lyn. Lyn brøt presset, kom igjennom, og et litt svakt forsvarsspill førte til at de gikk opp til 2–2. Kampen ble mer intens etter utligningen. Men det ble også litt uryddig når tempoet ble høyere. Begge lag hadde muligheter, men evnet ikke å få til flere scoringer. For Rommens del ble beholdningen det ene poenget, og at de alt i alt var det beste laget. Det er noe å bygge på.


Lyn ønskes velkommen


Det var et jevnt, hardt spill


Lyn tester Rommens keeper. Ballen utenfor


Likeledes får også Lyns keeper prøvd seg


Rommen hadde mye å gjøre i forsvaret med å holde Lyn unna . . .


. . . men det gikk. Da var det bare å takke for en jevn kamp


G13–BJØRNDAL

Bjørndal hadde i kampen før møtet med Rommen slått Lindeberg med 4–1. Bjørndal var tabellnaboer med Rommen. Med tanke på Rommens gode kamp mot Lyn 2, så vi positivt på dette oppgjøret. Det endret seg i takt med Bjørndals serie med skudd som rant inn i Rommens mål; det sto 0–3 etter 5 minutter! Rommen kom rett og slett ikke inn i spillet. Heldigvis ble det litt mer skikk på det etter hvert. Da det nærmet seg halv tid scoret Rommen to raske mål. Det ga økt glød, men det var Bjørndal som gikk opp til 2–4. De siste minuttene av kampen ble hektiske. Bjørndal økte til 2–5. Heldigvis greidde Rommen å avslutte kampen med å lage 3–5. Beholdningen fra denne kampen må være at trenerne fikk med seg noe nyttig lærdom!


Dommeren blåser i gang kampen


Rommens keeper måtte plukke ut flere baller fra mål


Det ble kjempet hardt for å holde Bjørndal unna


Her var det nær på Rommenscoring


Bjørndal setter en suser i mål


Heldigvis fikk også Rommen satt inn noen mål


Takk for kampen


J13–GREI

Grei er gode med damefotball, og er en motstander å ha respekt for. Men det var Rommen som lå foran på tabellen. Kampen åpnet jevnt. Etter 3 minutter gikk Rommen fram i et fint angrep, og kronet det med 1–0. 7 minutter senere utlignet Grei. Ytterligere 7 minutter senere gikk de opp til 1–2. Rommen gikk rett i angrep og avsluttet med et skudd som gikk over. Etter 22 minutter var Grei frampå igjen og økte til 1–3. Rommen produserte så et par gode angrep. Grei greide å bryte presset og kontret. Og de kunne fastsette sluttresultatet til 1–4. Grunnen til Greis seier var deres effektivitet. Bortsett fra den var lagene like gode. Noe også tabellsituasjon tilsier. De deler førsteplassen. Typisk nok på Greis bedre målforskjell.


Grei ønskes velkommen til Haugenstuahallen


Grei nøler ikke med å gå i angrep


Rommen nøler ikke med å score, det tok bare tre minutter


Grei fikk også satt ballen i mål


Grei har presset, men Rommen spiller seg ut


Rommenjentene prøver å mose Greijenta inn i en sandwich . . .


Grei vinner en resultatmessig ganske stor seier. Rommenjentene var like gode, men må jobbe for å bli mer effektive foran mål


J13–LILLESTRØM 2

Lillestrøms J13 er egentlig J12. De har valgt å spille en klasse opp. Før kampen mot Rommen hadde de bare spilt en kamp i futsalserien. Der slo de Rælingen 2–1. Det så ikke sånn ut at de kom på banen mot Rommen. De ble overkjørt fra første stund, og lå under 4–0 etter 9 minutter. På tross av dette så vi gjeng Lillestrømjenter med svært gode fotballferdigheter og system. Men de spilte fotball og behersket ikke konseptet futsal så godt. Dessuten møtte de en god Rommenkeeper. Etter hvert fikk Lillestrøm mer tak på spillet, og fikk sin første scoring etter 17 minutter. De overrumplet Rommen litt, og i løpet av 5 minutter var stillingen 4–4! Dette var drama. Heldigvis samlet Rommenjentene seg, og greide å overta ledelsen igjen kort før dommeren blåste av, slik at det endte med seier 5–4 til Rommen.

PS. Ja, vi må slenge på et PS her. Lillestrømjentene spilte en kamp etterpå. De 12-årige fotballtalentene må ha fattet futsalkonseptet kjapt, for de moste Korsvoll 10–2! Litt morsomt er det at den ene av fotballtalentene er datteren til den tidligere Stovnerkameratene- og Rommenspilleren Håvard Nilsen.


Det var litt størrelsesforskjell på jentene fra Lillestrøm og Rommen


Rommen har satt inn det første av sine fem mål


Lillestrøm forsvarer seg energisk . . .


. . . men kan ikke forhindre at Rommen scorer igjen


Rommens forsvar jobber hardt foran vår gode keeper


Lillestrømjentene ruser forover . . .


. . . og får lønn for strevet


Til slutt er det likevel Rommenjentene som kan juble for seieren


Takk for kampen


Vi kan bare slutte oss til, og takke for noen fine timer i Haugenstuahallen.0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline