Rommens Dag 1 2018

Postet av Frank Eilert Fossum den 18. Mar 2019


Haugenstuahallen er sterkt belagt på høsten og utover mot jul. Så også i 2018. Derfor fikk vi ikke plass til å gjennomføre 2018-utgaven av Rommens Dag i 2018. Og i likhet med i 2017 må vi bruke to dager for å gjennomføre arrangementet. Det er blitt så mange spillere og lag at det ikke er praktisk mulig på en dag. Dessuten ville kampene blitt så korte at noe av moroa blir borte, det blir mer stress.

Den første dagen av 2018-utgaven ble gjennomført lørdag 16. mars. Det startet opp med de tre yngste årgangene: 2010, 2011 og 2012. Når de var ferdige, var det premieutdeling. Etter pausen startet de eldste lagene, men ikke juniorlaget og seniorlaget. De kommer inn lørdag 23. mars. Da avsluttes det hele med semfinaler og finale.

Den første dagen forløp på tradisjonelt vis, med mye støy og moro. Men det blir litt alvor også. Så fort fløyta setter igang spillet, slår konkurranseinstinktet til, og det ble kjempet mange intense kamper. Det ble scoret 97 mål i de 19 kampene, så det ble mye jubling.

Rent sportslig er det gledelig å se at selv i sånne show-kamper er det mye god fotball å se. Ikke bare hos enkeltspillere, men hele lag som har trent godt og er i riktig framgang.

Ellers er jo det sosiale essensielt på arrangementer som dette. Og det var til tider lange køer i kiosken. Det var mye skravling og latter rundt bordene. Rundt banen var det mange entusiastiske foreldre som koste seg. Litt ekstra gjevt var det også at noen av dommerne var A-lagsspillere. Og ekstra populært var det at Osama og Kissma delte ut premiene. Dette er stjerner som ungene er stolte av. Osama er en av A-lagets beste lagspillere, og han bor lokalt. Kissma er den som alle ungene kjenner. Han trener mange av dem og han er nærmest alltid til stede på Rommensletta.

Arrangementets betydning for den enkelte spiller og deres familier er stort. Iallfall ser det slik ut hvis vi som målestokk bruker antall Gigabyte med bilder som blir laget i løpet av en kamp!

Nedenfor er en brøkdel av bildene som ble tatt.


Osama var dagens første dommer


Kampene var både spennende morsomme


Men det oppsto en situasjon som gjorde at dommeren måtte blåse straffespark . . .


. . . straffa gikk inn, men i dette angrepet føyk ballen høyt over


Premieutdelingen er ekstra gjev


Det var ingen tvil om at alle deltakerne i de tre ygnste klassene hadde gjort seg fortjent til premier . . .


. . .

. . .


Etter premieutdelingen barket G2008 A og J2005 A sammen til en spennende duell


Jentene satte press på gutta, og lagde de første målene . . .


. . . men gutta hentet seg opp igjen, og kampen endte 4–4


Dessverre ble det en skade. Heldigvis var «doktor» Kissma der og fikk lagt på en ispose


Det ble en lang dag for mange. Da var det godt å kunne sette seg ned med en kaffekopp og en vaffel, og hvile litt til neste økt


G2006 og G2005 spilte en spennende kamp, men det var bare G2006 som lagde mål, 2 stykker


Jubelscenene var det mange av


Det ble en god del triksing og miksing i ventetida. Oppvarming kan det kanskje kalles


Kritisk foran mål


Kanonskuddet føyk inn. Keeperen rakk aldri å få opp henda i tide


Her er det noen som er veldig fornøyde og danser en skikkelig seiersdans


Da de «store» var ferdige kom Rommens framtid på banen


«Min aller første fotballpremie!» Den blir nok ikke hennes eneste. Uansett blir den et godt minne


Fortsettelse følger! Neste lørdag, 23. mars, kl. 09.20, starter Dag 2 av Rommens Dag 2018. Da blir det spennende å se om noen av lagene greier å matche A-laget! Det blir flere premieutdelinger og det blir bilder på hjemmesidene.

0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline