A-laget har riktig kurs

Postet av Frank Eilert Fossum den 6. Apr 2019

Jan Kåre og hans dommerteam er en glede å ha på Rommensletta. Da vet vi at det blir klare beskjeder og orden i sakene


Ullensaker/Kisa 2 er i likhet med Rommen nyopprykket fra 4. divisjon. De vant sin avdeling med 20 seire, 2 uavgjorte og 4 tap. Imponerende 118–31 i målforskjell. Det skulle være en svært kvalifisert motstander i den siste treningskampen for Rommen før alvoret starter mot Træff søndag 14. april.

Ull/Kisa-laget som møtte opp på Rommensletta var svært ungt. Kanskje ikke så rart, i og med Ull/Kisa 1, som spiller i 1. divisjon, skulle møte Sogndal dagen etter. De hadde nok ikke anledning til å sette av noen spillere til en treningskamp.

Ungdommene fra Jessheim med oppland startet offensivt. De var energiske og oppholdt seg inne på Rommens banehalvdel. Etterhvert fikk Rommen mer tak i spillet. Og etter et kvarters tid fikk Bilal i vei et resultatløst skudd. Mer fart i sakene ble det da Vuk etter 23 minutter satte et kanonskudd i tverrliggeren og ned på innsiden av målstreken til 1–0.


Ull/Kisa sparket i gang festen


De var raskt i gang med å angripe Rommen. Keeper Felipe fikk vist fram spensten


Ull/Kisa gikk direkte i angrep fra avspark, og avsluttet med et skudd fra deres høye side. Felipe, brasilianeren i Rommens mål, hadde ikke store problemer med å stoppe det. Ballen ble satt i spill. Yazz fikk en drømmepasning og plasserte ballen i mål til 2–0.

Nå var Ull/Kisa i trøbbel. Ballelegantene Bilal og Ayub herjet, godt støttet av opplagte medspillere. Litt inne i omgangens siste 5 minutter skjer det igjen. Rommen setter igang et klasseangrep som Yazz avslutter med å sette inn 3–0.


Rommen er frampå, men keeperen tar godt vare på ballen . . .


. . . men han var sjanseløs da Yazz ved neste anledning plasserte ballen


Vi så for oss en annen omgang som en grei gjennomkjøring av ei treningsøkt. Men fotball funker ikke sånn. Ull/Kisa hadde blitt inspirert i pausen, og tok tak i kampen med en gang. Etter 3 minutter tok de seg lett gjennom et ukonsentrert Rommen, og fra kort hold satte de enkelt inn 3–1. Og bare minuttet etter var kleggene der igjen. Men denne gangen gikk ballen på utsida av nettet. Rommen hadde litt problemer med å få roen i spillet sitt. Hensikten med treningskamper er blant annet å få prøvd flere spillere. Vi byttet en del. Det tok noen minutter før flyten kom tilbake.

18 minutter av annen omgangen var spilt da Vuk satte inn 4–1. Ull/Kisa prøvde seg med et direkte angrep, men ballen gikk igjen i utsiden av nettet. Kajan var kommet inn. Han kvitterte for det ved å sette sluttresultatet til 5–1 da det var igjen 10 minutter av kampen.


Ull/Kisa kjempet hardt i begynnelsen av annen omgang . . .


. . . og fikk lønn for strevet da de enkelt satte inn målet sitt


De prøvde seg igjen . . .


. . . men det var Rommen som satte inn de 2 siste scoringene i kampen


Vi har tidligere stilt spørsmålstegn ved når vi skulle få se angrepene, gjennombruddene etter uendelig ballbesittelse. I denne kampen fikk vi se det. Målene kom etter godt spill som inneholdt solid ballbesittelse, tålmodighet, god oversikt og fine, tildels nøyaktige pasninger. Grunnen til at vi ikke gir oss helt over av begeistring er tvilen om motstanderen var god nok til tredjedivisjonsnivå; de skal spille der. Møter blant andre andrelagene til Bodø Glimt, Tromsø, Lillestrøm. Da må ungdommene stabiliseres med mer erfarne spillere.

Rommen må stabilisere seg på det toppnivået de viste i dag . . . gjennom hele kampen – da kan det være mulig å nå målet – sjetteplass i en meget tøff avdeling 1.

Vi grugleder oss!0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline