Rommen med sjokkstart

Postet av Frank Eilert Fossum den 26. Apr 2019

På vei til B-lagets kamper har man alltid forventninger om en trivelig stund med god fotball og morsomme situasjoner. Ikke annerledes på vei til Rommensletta og oppgjøret mot tabelleder Dynamo Mjøsa. De hadde vunnet sine to første kamper mot henholdsvis Nordstrand 3 med 5–1 og Tveita med 3–2. Rommen lå på 5. plass etter seier 3–2 over Hasle-Løren 2 og tap 3–1 for Kjelsås 3.


Ferhat ønsker Dynamo Mjøsa lykke til . . .


. . . og deretter tar det bare 45 sekunder før romlingene lager et skår i lykka til Mjøsbygdingene


Rommen slo like godt til fra start. Ikke nødvendig med «føling på tenna»-innledning. Dynamo Mjøsa tok avspark. Rommen overtok ballen. Raskt i angrep. Guled satte ballen i mål etter 45 sekunder. Så enkelt, så vakkert!

Vi merket oss at Rommen hadde til dels stor fart i angrep. Hurtigtoget Kissma viste gamle takter og er tydeligvis i form. Ron på andre siden er en skikkelig lynbackving. Ikke så ulik den gamle Lynbacken Jan Rodvang som sjokkerte fotballnorge med sine raid oppover sidelinja. Den gang skulle backen STÅ i forsvar. Etter ti minutter spilte vi godt, og satte opp Ron som fosset fram og fra skrått hold satte inn 2–0.

Et kvarter var spilt da Kissma får en flott løpeball ute på kanten. Skjærer inn, skyter. Keeper er på, men Guled får satt den inn til 3–0. Kort etter var det et annet hurtigtog som fosset mot hjørnet av sekstenmeteren, Øzgur. Han ble felt. Frisparket hadde kurs mot hodet til Ali, men var ørlite grann for høyt.


Ron og Rommen kan juble for 2–0


Kissma var ei urokråke med stor fart, som gjorde motstanderne litt øre . . .


. . . Her har han gjort forarbeidet til ballen som Guled fikk puttet i mål


Guled gjorde seg bemerket med sine to scoringer. Han gikk heller ikke i veien for noen harde dueller


Rommen var muligens blitt litt ivrige og lå for høyt da Mjøsbygdingene etter 21 minutter fikk en kontring. Forsvaret var tynt, og det gikk greit å komme igjennom og redusere til 3–1. Rommen hadde fortsatt kontroll. Fikk til effektiv balltrilling og noen fine framspill som blant annet resulterte i noen gode langskudd. Men det ble ikke flere mål i første omgang.

I annen omgang fortsatte Rommen å styre spillet. Men gjennombruddskraften var ikke like høy. Kissma hadde måttet gå ut med føling på en strekk. Dynamo Mjøsa fikk være mer med og spilte seg opp mot vår sekstenmeter flere ganger. Etter 20 minutter var de frampå, og fra 14 meter setter de ballen lekkert inn ved stolperota, litt utenfor lange Emils rekkevidde. Det stod 3–2. Plutselig var det grunn til neglebiting. Og det ble ikke noe bedre da Rommen sov i forsvar fem minutter senere. Heldigvis ble det på overnaturlig vis ryddet opp.


Her har Emil godt grep om ballen . . .


. . . men her er den så vidt utenfor hans lange rekkevidde, og går inn ved stolperota til 3–2


Thomas hadde vist seg fram med god innsats og stor fart i kampen. Fem minutter etter at han kom inn etter et kvarters pause på benken, avgjorde han kampen ved å sette inn 4–2. Ti minutter stod igjen av kampen. Det ble satt et skikkelig punktum da Dana i det nittiende minutt fastsatte sluttresultatet til 5–2 og ga supersupporterne det adrenalinkicket de jaktet.


Dynamo Mjøsa presset på Rommen, og det ser ut til at Borim tacklet dommeren


I realiteten ble denne ballen, satt inn til 4–2 av Thomas, avgjørende for Rommens seier . . .


. . . selv om Dana også ville på scoringslista og satte inn 5–2


Rommens spillere var fornøyde . . .


. . . det var også supersupporterne og trener Glenn


Stor takk til B-laget. Vi kommer igjen!

Neste sjanse er mot Tveita på Haugerud kunstgress onsdag 8. mai, kl. 20:15.


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline