Det ble tett mellom Rommen og Spjelkavik

Postet av Frank Eilert Fossum den 20. Mai 2019


Både Spjelkavik og Rommen var veldig interessert i poengene som skulle deles ut etter denne kampen. Lagene lå rett over streken. Spjelkavik lå to poeng bak Rommen og ville med seier gå forbi. Rommen ville med seier trygge sin posisjon ved økt avstand til Spjelkavik. Avdelingen er så tett at et poeng eller to kan gi forholdsvis store tabellendringer.


Gjestene tar avsparket


Allerede fra første spark på ballen opplevde vi to angrepsvillige lag. Spjelkavik hadde avspark og det første angrepet. Rommen brøt og Yazz fosset opp på venstre side. Skuddet gikk til corner. Headingen fra kort hold fikk keeperen snappet. Etter den litt heseblesende åpningen jevnet det seg ut. Det forble intenst selv om tempoet ikke var på aller høyeste nivå.


Rommen med et tidlig angrep som keeper måtte anstrenge seg for å avverge


Etter et kvarter fikk Spjelkavik frispark fra bortimot tretti meter. Skuddet tok Kamil. Straks etter fikk Spjelkavik et innkast som også endte hos Kamil. Det kunne se ut som Spjelkavik hadde fått litt tak på spillet. Men Rommen kjempet hardt og vridde spillet. De gjorde et flott angrep. Spjelkavik måtte ty til ulovligheter. Det ble et frispark som gikk rett over.


Rommen ble satt på prøve, og Kamil måtte strekke seg langt


Kasper måtte opp i høyden for å avverge Spjelkaviks angrep


Kampen fortsatte å bølge fram og tilbake. Det oppsto mange spennende situasjoner foran målene. Spillet ble litt oppsplittet på grunn av mange dødballsituasjoner. Dommen kan ikke beskyldes for å ha vært hjemmedommer. Han blåste mange frispark, noen merkelig, mot Rommen. Han hadde nok ikke sin beste dag på jobben.

Rett før kampen rundet 40 minutter hadde Rommen noen fine angrep, som fulgte etter en periode hvor Spjelkavik hadde en del muligheter. Et godt Rommenangrep endte med at Kajan sendte ballen til Oscar som sto på omtrent tjue meter. Oscar har i det siste året vært i militæret. Kanskje har han hatt god skuddtrening der. I alle fall var det krutt og presisjon i den kula han fyrte i vei til 1–0-ledelse! Akkurat passe tid for å gå til pause med ledelse.


Spjelkavik klinker skikkelig til, men skuddet avverges


Men kanonkula til Oscar er det ingen som greide å stoppe. Rommen tok ledelsen 1–0


Det satte Rommensupporterne pris på


Seks minutter ut i annen omgang kom nok et flott løp av Yazz. Det ble avsluttet med et skudd som keeper fikk foten på. Etter 13 minutter gled Spjelkavik veldig lett gjennom og utlignet til 1–1. Bare 3 minutter senere fikk Spjelkavik straffe og gikk opp i ledelse 1–2. Spjelkavik fikk spillet i sin retning. De ble mer bevisst på ballbesittelse. Men Rommen jobbet seg likevel til noen gode situasjoner. Blant annet et skudd i metallet etter et frispark. Etter trettiseks minutter fikk også Spjelkavik et frispark fra omtrent 18 meter. Det ble satt i mål til 1–3.

Det ble noen rotete sluttminutter, og ekstra krevende for Rommen da Kasper måtte ut etter to kjappe, gule kort.


Rommen presser . . .


. . . men det er Spjelkavik som setter inn sitt andre mål


Bare et par minutter etter får Spjelkavik straffe, som settes greit inn


Rommen prøver seg igjen, men frisparket går rett over og utenfor


Dommeren blåser for full tid, mens Rommenspillere ligger nede med skader.


Etter tapet ligger Rommen på 11. plass. Men, som sagt, det er utrolig jevnt. Tre poeng hadde gitt en 6. plass. Og tre poeng må vi ta sikte på i neste kamp som er mot sjetteplasserte Nordstrand som har 9 poeng. Kampen spilles på Nordstrand kunstgress, lørdag 25. mai, kl. 16.00.
0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline