Dette er det moro å være med på!

Postet av Frank Eilert Fossum den 4. Jun 2019


STOVNER . . . ja, det er fortsatt noen som reagerer både med fordommer og skepsis når navnet nevnes. Og noen vil tydeligvis at det skal være sånn. Politikere som skremmer med gettolignende tilstander, medier som bare omtaler bydelen når ti 14-åringer banker hverandre. Noe 14-åringer av en eller annen grunn har holdt på med i alle tider. Men hvor er alle hen når det gjelder vår vanlige hverdag? Den som ligner alle andre i dette landet sin vanlige hverdag. Gå på jobb, gå på skole, delta i fritidsaktiviteter, vaske klær, handle. Være syke, lure på om penga strekker til neste lønningsdag. Kjedelig, kan ikke skrive om sånt. Men det er jo ting som er morsomme. Jentegjenger som fniser og ler på vei til trening. Voksne som har en hyggelig prat over en øl eller kopp kaffe på kroa. Eller kjærester som hånd i hånd spaserer på de fine gangveiene, eller nyter utsikten og solnedgangen fra Stovnertårnet. Og ikke minst, unger i alle aldre og av alle farger som leker i alle de flotte lekeanleggene, parkene og etterhvert også gode idrettsanleggene. Det offentlige har gjort en stor innsats. De er ikke alene. Borettslagene og alle foreninger og organisasjoner har også bidratt i rikelig monn.

Men sånn er det jo i hele landet! Det er det da ingen grunn til å skrive om. Ingen gidder å lese det; det er jo vår vanlige hverdag – i verdens beste land å leve i.

Så er det jo sånn, da, at alt er ikke bra for alle. Da er det innmari godt at noen stiller opp for å hjelpe. Her kommer alle de frivillige inn. Trenger du hjelp til å hogge ved, handle. Skulle du hatt noen til å hjelpe deg med å skjønne et offentlig skjema, eller har du behov for å finne et idrettslag hvor ungene dine kan spille fotball eller stå på ski?

Nedenfor presenterer vi en brøkdel av den imponerende frivilligheten i Bydel Stovner.


God stemning på stand . . .


. . . også her hvor man slår løs på hverandre


I Sveiva slår de med krokkjepp på ball

Mens noen slår er det mange som går – turmarsj

 

Bydelsmødrene har blitt en svært viktig del av frivilligheten, kunne Isma fortelle. Bevegelsen sprer seg fra bydel til bydel i Oslo


Allan presenterte tilbudene fra Bydel Stovner


Frelsesarmeen er også på banen. Hos Lif Laga går tvilsomme stovnerungdommer på epleslang for å skaffe penger til ungdomstiltak i bydelen


Svein presenterte Rommens tilbud til befolkningen . . .


. . . og noen fantastiske fotballtriks!


Vi aner ingenting om responsen på disse dagene. Men interessen er stor. Vanligvis er det mellom 150 og 200 som er innom. Og for Rommens del har det vist seg at klubben har fått noen innmeldinger hver gang vi har deltatt. Følgelig ser vi fram til neste Frivilligdag!


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline