Spennende mellom Rommen og Lørenskog

Postet av Frank Eilert Fossum den 1. Jul 2019


Det var reell spenning for både Lørenskog og Rommen knyttet til dette lokaloppgjøret. Men med forskjellig utgangspunkt. Lørenskog har som forventet hatt en god vårsesong. De lå på 2. plass med ei lita luke opp til Eidsvold Turn på 6 poeng. Den må de tette. Bakfra kommer en farlig konkurrent i Sarpsborg 08 2.

Rommen har også hatt en god vårsesong, slik som håpet. I det siste har det glidd litt nedover tabellen. Skadelista må ta skylden for noen av de tapte poengene. Men, den positive åpningen har gitt oss et lite forsprang til konkurrentene, og det er kort vei oppover til sikrere plassering. En poenggevinst i kampen mot Lørenskog ville bety mye.


Dagens bursdagsbarn, dommer Eirik Wisted-thu, blåste kampen i gang


På sidelinja var engasjementet stort, og forventningen spent


Kampen åpnet ganske friskt. Rommen kom raskt i angrep, og fikk en corner uten resultat. Lørenskog svarte, og fikk også en resultatløs corner. Det var svært jevnt, og man kunne ikke se at det var ganske stor avstand mellom dem på tabellen. Kan illustreres med at etter 12 minutter fikk Rommen innkast høyt på banen. Kasper nikker over. Lørenskog angriper direkte. Får også et innkast. Dette ender med et skudd på Rommens keeper, Kamil Rylka.


Rommen angrep fra start


Det ble tett . . .


. . . og mye duellspill


Etter et kvarter var det mye duellspill og frispark. Lørenskog fikk frispark fra ca. 30 meter. Ballen havnet hos Kamil som sendte en kjempepasning til Yazz. Han blir presset inne i straffefeltet, ramlet og fikk ikke kontroll på ballen.

En pussig situasjon oppsto ved 25 minutter. Lørenskog fikk frispark nær sidelinja, ca. 25 meter fra dørlinja. Mur stilles opp, ballen ble spilt inn i femmeteren samtidig som fløytesignalet gikk. Dommeren viftet straffe! Det ble litt baluba. Ingen forsto noen ting. Mange syntes nok rettferdighets oppfyllelse skjedde da Riki satte ballen utenfor.


Her har Kamil kontroll . . .


. . . han er også etter ballen på Riki Albas straffespark, men det er ikke sikkert han hadde tatt den, selv om den hadde vært innenfor stengene


Det var godt driv i kampen, men det var mer kjemping enn storfin fotball. I det 43. minutt ble det bekreftet da Rommen lagde sjølmål. Fulgt opp et par minutter seinere av litt dårlig forsvarsarbeid som resulterte i 0–2 til Lørenskog. Det var veldig synd for til da var avgjørelsen helt uviss. Men å ta igjen 2 mål i en slik jevn batalje, ville bli vanskelig.


En uheldig Kasper satte ballen i eget mål


Rommen kjempet for å ta igjen de to sene målene i første omgang. Men det sto 0–2 til pause


Heldigvis fikk vi i annen omgang se et Rommenlag som jobbet godt videre, uavhengig av resultatet fra første omgang. Det skjedde mye, med noen muligheter for begge lag. Men også mye spill uten avslutninger, bare brudd og gjenvinninger.

Etter 30 minutter ga omsider Rommens innsats uttelling. Besian satte inn 1–2.


Resultatløst Lørenskogangrep i annen omgang . . .


. . . Besian er mer heldig med sin avslutning og setter inn Rommens redusering


Spillet fortsatte som før. Lørenskog fikk ingen uttelling på sine forsøk. Det virket nok litt frustrerende for det ble litt internt munnhuggeri.

Helt mot slutten av kampen presser Rommen intenst. De spilte seg til en corner. Det ble enda mer intenst, og det ble en del frispark begge veier. Tilleggstida ble 5 minutter, men det hjalp ikke Rommen. Lørenskog fikk med seg 3 poeng hjem over grensa. Rommens trøst var at de vant annen omgang, og de spilte jevnt med avdelingens nest beste lag. Det er godt gjort med så mange sentrale spillere på skadelista, og bør gi den nødvendige selvtillit til bortekampen mot Molde 2, søndag 7. juli.


Rommen satte ekstra press på Lørenskog mot slutten av kampen . . .


. . . men fikk ikke den etterlengtede utligningen


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline