Innholdsrik kamp

Postet av Frank Eilert Fossum den 14. Jul 2019

Det var et flott vær å se fotball i. Tilskuerne var spente på resultatet


Krone eller mynt?


Stabæk vant målvalget, og Bardh fikk sparket i gang kampen


Som sagt i tittelen ble det en innholdsrik kamp i returmøtet mellom Rommen og Stabæk 2. Straks dommeren hadde blåst i gang kampen gikk Rommen til angrep. Stabæk overtok ballen. Spilte seg til et frispark. Ballen ble slått inn i feltet, Rommen greide ikke å få til en skikkelig avklaring. Dermed sto det 0–1 allerede etter 3 minutter.

Stabæk hadde absolutt tak på kampen. Og etter 9 minutter satte de inn 0–2 etter svakt forsvarsarbeid hos Rommen. Det var 10 minutter før det sto 2–0 på Nadderud i forrige oppgjør.


Rommen utfordrer, men Stabæk feier ballen unna . . .


. . . og det er de som scorer


Rommen hadde noen sporadiske forsøk, men fikk ikke ordentlig dreis på avslutningene. Gutta fikk ikke flyt i spillet. Det ble mye kjemping. Mange brudd i kampen og frispark. Vi savnet småspillet og kontrollen på ballen slik det fungerte i fjor, og som så så lovende ut i begynnelsen av sesongen. Bilal er sentral i et slikt spill, og var heldigvis tilbake på banen etter et langt skadeavbrekk. Forhåpentligvis er han i full fart igjen etter sommerferien.

20 minutter var gått da Rommen spilte seg til et godt angrep. Bardh fikk ballen, men sto med ryggen mot mål. Han var trengt og kunne vanskelig snu seg, men så at Vuk sto rettvendt 10 meter lenger ut, og sendte ham ballen. Vuk fikk et herlig treff på kula som holdt på å spjære nettet. Det skulle vært artig å visst hastigheten på det skuddet! 1–2 ga straks mer spenning i kampen. Selv om det nå jevnet seg litt mer ut, var Stabæk det førende laget. De hadde flere skudd i det siste kvarteret. Vi hadde også våre muligheter. Blant annet et frispark etter felling av Ace. Kasper gikk høyest, men fikk ikke nikket under tverrliggeren.


Stabæk-keeperen i full strekk holder unna for Rommen . . .


. . . men her står han oppgitt etter at Vuk har startet opphentingen med et rakettskudd


Annen omgang startet med et Rommenangrep. Men, på samme måte som i første omgang, fikk Stabæk kontroll på spillet etter et par minutter. Heldigvis ble det ikke mål, men en resultatløs corner. De greide dog å holde spillet rundt vår sekstenmeter. Rommen fikk justert spillet sitt. De fikk en bedre formasjon, med riktig avstand mellom spillerne. Det ga flere trekk og ballkontroll. Kampen ble helt annerledes enn i første omgang. Stabæk  hadde ikke lenger noen tempofordel.


Det ble noen herlige fighter . . .


. . . og ganske hektisk i annen omgang


Rommen hadde flere muligheter både ved frispark og i spill. Remi hadde en kjempemulighet, men skuddet fra skrått hold gikk på tvers av målet. Bare få minutter etter var det Vuk sin tur igjen. Fra omtrent 20 meter satte han inn sitt og Rommens andre mål. Opphentingen til 2–2 var fullført!


Vuk setter inn utligningsmålet


Slik kampen hadde utviklet seg med flere muligheter etter utligningen og et overtak til Rommen, så vi muligheter for et seiersmål . . . og etter 39 minutter kom det! Bilal var målscorer. Men, akk . . . hvor lenge var Adam i Paradis. Bare to minutter tok det før Stabæk fikk en corner og utligne til 3–3. Og ikke nok med det. Bare minuttet etter satte de inn 3–4. DET ble seiersmålet. Rommen hadde noen flere muligheter i kampens siste minutter uten å lykkes.


Kamil strakk seg forgjeves etter dette skuddet. Heldigvis greide stolpen å redde skuddet fra Stabæk


Her er situasjonen rett før Rommen setter inn 3–2-målet (jfr. med tittelbildet)


Stabæk utligner til 3–3


Stabæk har gått opp i ledelse 3–4. Rommen kjempet iherdig og presset, men kom ikke nærmere utligning enn dette


Tapet for Stabæk 2 resulterte i at de gikk forbi oss på tabellen, og vi må ta sommerferien på nedsiden av nedrykningsstreken. Heldigvis er det kort vei opp. Selv om kampen ikke startet så godt for oss, utviklet den seg bra. Og ikke minst, vi fikk se Vuk tilbake på målsporet, slik han var for et par sesonger siden da han var Rommens toppscorer. Forhåpentligvis gjør den lange ferien at de skadeplagede kommer seg, og at spillerne får tilstrekkelig hvile og restitusjon. Da ser vi positivt på høstens resultater!

For øvrig starter oppkjøringa til høstens kamper 29. juli. Det blir treningskamper mot Slemmestad 3. august og mot Lokomotiv Oslo 8. august. Serien starter igjen med kamp borte mot Årvoll mandag 12. august, kl. 20.00.

God sommer!0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline