Høstsesongen startet på beste måte

Postet av Frank Eilert Fossum den 13. Aug 2019

Både Årvoll og Rommen var bevisste på at dette lokaloppgjøret var mer enn bare det. Lagene kjemper i den nederste delen av en svært jevn tabell. Hvert eneste poeng og hver eneste scoring vil kunne få helt avgjørende betydning for fortsatt eksistens i 3. divisjon. Jodda, det står igjen 11 kamper, så feil kan rettes opp, men man kan ikke ta sjansen på det.


Nå har spillerne trent på innmarsjen siden april, og endelig begynner det å bli litt orden


«Lykke til!»


Kampen åpnet godt og intenst. Allerede etter 3 minutter får Luka gult kort. Frisparket fra skrått hold og ca. 20 meter, gikk inn i feltet. Ballen ut igjen til en Årvollspiller som fra 22 meter skjøt utenfor. Bare få minutter etter spilte Rommen seg til en sjanse. Et godt skudd ble reddet og gikk til corner. Tendensen er klar. Rommen har flere skudd og angrep. Særlig etter 11 minutter fikk vi en kjempemulighet etter en svært dårlig inngripen av Årvollkeeperen. Men det var fortsatt ingen scoring.


Kampen er i full gang, og med ganske godt driv og god innsats


Luka leder elegant an i ei lang rekke . . .


. . . men han tok også på seg den ikke fullt så elegante rollen som Snublefot i dette innkastforsøket


Rommen fortsatte presset. Men etter 18 minutter var Årvoll frampå. Et ikke helt patent forsvarsarbeid hos Rommen ga en stor sjanse som endte i en resultatløs corner for Årvoll. Rommen førte kampen. Gutta holdt posisjonene og var disiplinerte. Årvoll famlet og virket usikre. 25 minutter var spilt da et Rommenangrep førte til at ballen gikk litt fram og tilbake i Årvolls 16-meter. Vuk fikk tak i den og satte inn 0–1. Bare 5 minutter senere var goalgetter Vuk på plass igjen. Han utnyttet litt klabb og babb-spill og satte ballen i nettaket til 0–2.


Vuk har satt inn Rommens første mål, til stor glede blant spillerne . . .


. . . og gutta på skauen


I løpet av omgangens siste 10 minutter ble Yazz felt to ganger på Årvolls 16-meter. Første gang akkkurat på utsiden. Frisparket førte ikke til noe. Senere ble han felt innenfor. Straffe mente noen. Dommeren gjorde ikke det. Det ble litt diskusjon og høy temperatur. Yazz fikk gult kort!


Rommen presset høyt og lavt


Årvoll prøvde seg også. Vi merket oss at Rommens angrepsspillere og midtbane også var aktive i forsvar


2. omgang åpnet med litt fram og tilbake. Årvoll var aggressive i forsøket på å ta igjen Rommen. De fyrte av et par skudd. Men oppofrende innsats av to Rommenspillere blokkerte begge skuddene. Innsatsen til Rommenspillerne ble tydelig synliggjort etter 5 minutter da Bilal etter godt forarbeid av seg selv satte inn 0–3! Ikke lenge etter var Yazz alene med keeper, men fikk ikke satt ballen utenfor hans rekkevidde.

Årvoll hadde ikke en formasjon som kunne stå imot Rommen. Noe må gjøres for å finne ut hvordan alle de gode spillerne de har skal brukes. Et av høydepunktene i kampen var da Årvolls Stian Joannis Tsesmetis fra egen banehalvdel avanserte energisk og elegant langs venstresida og fikk fyrt av et skudd som heldigvis for oss gikk over.

Årvoll og Rommen, dommerne og tilskuerne fikk et felles problem da strømmen i det nye idrettsanlegget ble borte ved 2. omgangs start. Overskyet var det òg. Etterhvert ble det så mørkt at det var et spørsmål om kampen kunne spilles helt ut. De prøvde på det. Og etter 40 minutter fikk Årvoll satt inn en redusering til 1–3. (Det ble av noen påstått at scoringen kom i ly av mørket.) De siste minuttene av kampene er det nok ikke mange spillere og tilskuere som har opplevd maken til. Det var litt stillestående, for å si det sånn.


Rommen prøvde å finne veien til målmaskene i mørket. Men lyktes ikke med det. På den andre siden av banen greide derimot Årvoll å redusere nederlaget til 1–3


Kasper prøvde seg på et skikkelig rundkast. Det var noe av det siste Rommen fikk vist fram i kampen


Rommens 1–3-seier førte til at det er blitt et gap på 7 poeng fra Årvoll på bunnen og opp til Sunndal på nest siste plass. Sunndal har forøvrig en hengekamp til gode, og er sånn sett også en stor trussel mot Rommen som ligger 1 poeng foran. Rommen rykket opp over nedrykksstreken. Den plasseringen skal de få slåss om når de i neste runde møter tabelltreer Sarpsborg 08 2 tirsdag 20. august, kl. 20:15 på Rommensletta. Men heldigvis er ikke Sarpsborg 08 2 uslåelige. De spilte uavgjort 2–2 mot Nordstrand, som Rommen møter i runden deretter. Også det er på Rommensletta, lørdag 24. august, kl. 16:00.

Det er mye å se fram til!


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline