Høstjakta er igang for fullt!

Postet av Frank Eilert Fossum den 17. Aug 2019

På guttesida har Rommen to seniorlag som har gjort det bra i år. Litt i skyggen av dette har også de tre guttelagene i klubben som spiller med tabell, gjort det svært bra. Ved påmeldingen til årets serie har de gjort realistiske valg med hensyn til hvilken divisjon de spiller i. Resultatet er at de har spilt mange spennende kamper med jevnbyrdige motstandere. Alle tre lagene kjemper om topplasseringen i sine avdelinger. De tre lagene er G15, G14 og G13. De yngste guttelagene som spiller uten tabell kan også vise til gode resultater. Det totale inntrykket er derfor at det gjøres en god sportslig jobb i Rommen. I tråd med den langsiktige planen som ble lagt for fire år siden.


Rommen ønskes velkommen til Myrerfeltet


Spillet kunne settes igang etter påvente av dommer som aldri dukket opp. Erstatteren var en hyggelig mann som gjorde jobben bra


Torsdag 15. august åpnet høstsesongen med kampen til G14–Vålerenga 3 på Rommensletta og G15–Kjelsås 2 på Myrerfeltet. Undertegnede valgte å se G15-kampen, og angret ikke på det – iallfall ikke til å begynne med.

Det var en morsom åpning med vekslende spill fram og tilbake. Ikke de helt farlige sjansene, så litt overraskende lett tok Kjelsås ledelsen etter 8 minutter. Fullt så overraskende var det ikke da de et par minutter senere fikk et frispark fra drøyt 30 meter. Ballen inn i feltet. Et par trekk, og til slutt satt ballen i nettet til 2–0.


Kjelsås klarerer Rommens angrep


Kjelsås scorer sitt første mål. Litt etter setter de nummer to


Rommen er med og spiller seg til flere cornere, men får ikke de ønskede målene. Kjelsås får bedre uttelling. Etter en halvtime handses det i straffefeltet og Kjelsås sin keeper setter trygt inn straffa til 3–0. Bare fem minutter senere får Kjelsås corner. Ballen inn ved femmeteren. Og kampens toppscorer, Nicolay, kan sette inn 4–0 nede ved stolpen.

Det var selvfølgelig ikke bare flaks som ga Kjelsås denne store ledelsen ved pause. Forsvarsarbeidet til Rommen var preget av for store avstander. Dermed fikk Kjelsås ballen lett gjennom til spissene som ikke ble passet på tett nok.


Å dra i trøya er en populær sidegren av fotballspillet


Harde dueller på midtbanen


Trener Kissma hadde sagt noen velvalgte ord i pausen. Rommen startet energisk og hadde et tidlig skudd. Etter 8 minutter bryter Rommen på midtbanen og angriper. Denne gangen lyktes de, og stillingen er 4–1. Etter dette kom en periode med mye midtbanespill og noen ufarligheter foran målene.

25 minutter er spilt da Rommen litt lett får sette inn 4–2. Gutta får mer energi. Kanskje de tenker på lagenes første møte i vår. Da vendte Rommen Kjelsås sin 1–5-ledelse til seier 7–5! I alle fall satte de straks etter 4–3. Deretter 4–4. Kjelsås får en corner. Rommen tar ballen, vender til et angrep og er nære på å ta ledelsen. Nå er det moro å være på parti med Rommen!


Rommen med frispark i farlig posisjon . . .


. . . dessverre går headingen utenfor


Omsider kom Rommen igang med opphentingen


Harde taklinger


Godt driv


Dessverre for oss oppdaget og innså Kjelsås faren, og slo kraftig tilbake. I løpet av kampens siste minutter satte de inn 5–4. Deretter et skudd i nettveggen, før det siste som skjer i kampen er at de fastsetter sluttresultatet til 6–4.

Fortsatt ligger Rommen på 2. plass på tabellen, bare 1 poeng bak Sagene, som har en kamp mindre spilt. Det kommer til å bli mange heftige oppgjør i løpet av høsten.


Rommen setter ballen utenfor . . .


. . . mens Kjelsås får uttelling og satte inn 5–4. Siden økte de til 6–4


Det var litt leit med nederlaget i den første høstkampen, men trøsten er evnen gutta hadde til å snu spillet. Ikke gi opp, men tro på det man holder på med. Etter kampen kunne de også hygge seg med meldingen om at G14 hadde banket avdelingsleder Vålerenga 3 med 5–3!

God høstjakt!0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline