Moro med Rommen

Postet av Frank Eilert Fossum den 21. Aug 2019


Vi beklager at vi banner litt i tittelen, men det er rett og slett for å understreke hvor god kampen egentlig var. Seierssifrene var overbevisende, men det var ikke noen walk in the park. Det må to gode lag til for å lage en så flott fotballkamp med spenning og nerve. Og det fikk vi. Lagoppstillingen til Sarspborg 08 2 viste at de tok oppgjøret på alvor. Her var førstelagsspillere som Kristoffer Knudsen Larsen og Steffen Lie Skålevik. Nesten alle de andre spillerne har spilt førstelagsfotball i 2019. Sarpsborg 08 sitt annetlag er et arnested for spill i eliteserien. Rommen har bare de vanlige A-spillerne å stille med, det viste seg å være nok!


Kamplederne gjorde de sedvanlige rutinene . . .


. . . mens supporterne ség inn


Det virket som åpningen av kampen var litt uryddig. Sannsynligvis kom det av at begge lagene var villige til å bruke mye fart og energi i å få en seier. Sarpsborg har ikke lyst til å komme lenger bak topplagene Eidsvoll Turn og Lørenskog. Rommen må komme seg over nedrykksstreken.

Det gikk fort fram og tilbake. Ingen av lagene fikk anledning til å bruke mange trekk før spillet gikk den andre veien. Selv om lagene kom nærme motstanderens mål, ble det ikke så farlige avslutninger. Etter 7 minutter fikk Sarpsborg 08 frispark litt utenfor Rommens 16-meter. Resultatløs. Få minutter etter fikk Rommen en corner som ble farlig. Denne ble fulgt opp av et kraftig press inne i Sarpsborgs 08 sin 16-meter. Noe senere hadde Vuk et skudd på keeper. Sarpsborg hadde i mellomtiden vært på besøk hos Rommen. Men et godt forsvar anført av kaptein Kasper og Thanu holdt unna.


Ingen grunn til å vente, Rommen var raskt i angrep


Sarpingene var noen sprekinger


Ozan tester teleskopbeina


Rommen hadde bedre sjanser men greide ikke å få helt til avslutningene. Det var mye tæl i kampen, og på grunn av all energien og viljen ble det noen uhell, og noen harde tak. Men stort sett var det bare med på å gi kampen den riktige temperaturen. Et ørlite snev av kampsport. Rommen framsto som det farligste laget, og til slutt kom scoringen. Luka fikk en fin pasning, avanserte på vår høyre side. Sendte så ballen til bror Vuk, som satte den inn under keperen. Da hadde det gått 40 minutter. Sarpsborg prøvde seg på flere angrep, men de ble brutt hver gang. Men så, på overtid fikk de fyrt av et skudd som Kamil mesterlig slo til corner. Det førte til nok et skudd og en mesterlig redning, med påfølgende corner. Den ble resultatløs.


Sarpsborgs keeper har ballen i denne situasjonen . . .


Men her måtte han gi tapt for Vuks skudd som førte Rommen i ledelse 1–0


Det ble stor glede, og antagelig litt lettelse, hos Rommenspillerne


Kamil holdt oss i ledelse i slutten av første omgang med et par praktredninger


Annen omgang startet med et direkte angrep av Rommen. Sarpsborgs keeper måtte strekke seg skikkelig, Sarpsborg svarte øyeblikkelig. Så bølget det fram og tilbake igjen. Etter 8 minutter fikk Mubarak helt ute på vår venstre side, på høyde med Sarpsborgs 16-meter, sendt ballen til Bilal inne i 16-meteren. Han sendte ballen tilbake med et fikst hælspark, og Mubarak satte inn 2–0.


Sarpsborgs keeper fikk strekt ut kroppen på Rommens første angrep i annen omgang . . .


. . . men Mubaraks skudd noen minutter senere, hadde han ikke sjanse på. Dermed 2–0 til Rommen . . .


. . . da ble det heite jubelscener


Kampen fortsatte i samme intense sporet. Det var lenge igjen av kampen. Og 2–0 føltes ikke helt trygt. Særlig fordi sarpingene hadde en periode fra et kvarter og utover hvor de arbeidet ekstra hardt. De testet Rommens forsvar, det holdt heldigvis stand. Riktignok så det litt skummnelt ut da de etter hardt press fikk ballen inn på tvers foran målet vårt. Kasper gikk inn for fullt og fikk et spark på øyet. Heldigvis ble det med litt sår og en blåveis. Men det hindrer ikke en groruddøl.


Sarpsborg 08 var aggressive foran målet til Kamil, men Rommens forsvar jobbet godt og kompromissløst


Med et par minutter igjen av normal tid presset Sarpsborg. Men det ble avverget. Rommen brøt. Avanserte og fikk til et skudd fra kloss hold, men det var litt skrått. Ballen var på vei opp mot Rommens halvdel. Bilal fikk ballen fra Vuk, kjørte noen elegante runder og sendte ballen presis tilbake til Vuk rett utenfor 16. Han kvitterte med å gå inn i feltet og satte inn 3–0. Dette skjedde da klokka bikket 45 minutter. På grunn av stopp i spillet ble det lagt til 5 minutter.

Rommen spilte smart forsvarsspill de siste minuttene. De opprettholdt spillet høyt oppe på Sarpsborgs banehalvdel. Alle mann på Rommens lag var forsvarere. De brukte teknikken sin til å holde på ballen. Sendte ballen langt tilbake når de ble for presset, for så å få den igjen. Dette måtte være slitsomt, men de orket å stå på. Sarpsborg fikk til et angrep som ble brutt på Rommens 16-meter. Oluwashina tok med ballen helt opp til omtrent 20 meter. Fyrte av et skudd godt utenfor mål. Det var det siste som skjedde i kampen!


Oluwashina tok gjerne duellene


Vuk fortsatte trenden fra kampen mot Årvoll, og satte inn sitt andre for dagen, og det var Rommens tredje


Den seieren smakte usedvanlig godt . . .


. . . ikke bare for spillerne, men også for alle de gode hjelperne. Her representert ved evighetsmaskinene Rune og Magne. For noen flotte fyrer å ha på laget!


Seieren førte oss over nedrykksstreken, og det er bare 3 poeng og noen mål som mangler før vi igjen er oppe på målet for sesongen, å bli blant de seks beste. Men det er også kort vei ned igjen. Og de som ligger under streken kommer halsende bak. Kråkerøy og Sunndal har også en kamp mindre spilt. Det er ikke mulig å hvile på resultatene. Nye poenggivende resultater må oppnås i hver kamp framover. Og den neste kampen hvor det er mulig er oppgjøret mot Nordstrand, lørdag 24. august, kl. 16:00 på Rommensletta. Nordstrand har 18 poeng, det samme som oss, men de har noe bedre målforskjell.


Det føles ikke riktig å foreta noen rangering av spillerne etter kampen mot Sarpsborg 08 2. Innsatsen til hele laget, hvor alle jobbet for alle og alle var forsvarere, oppleggere og angripere gir 3 stjerner til alle på børsen i Akers Avis Groruddalen, hvis jeg får lov å bestemme. Ja, vi gjorde det ekstraordinært bra, men Rommen vant ikke sikker plass i 3. divisjon – de vant én fotballkamp. Bildet av blåveisen til Kasper er her for å minne om hva som skal til – i hver kamp – for å nå målet: Blod, svette og tårer. Og så må du ta det med et smil, selv om du får en fotballstøvel i øyet!0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline