A-laget fortsatt ubeseiret i høst

Postet av Frank Eilert Fossum den 24. Sep 2019


Antagelig var dette siste innmarsj for A-laget på det gamle kunstgresset. Planen er at arbeidet med å fjerne gresset starter denne uka. Det tar noen uker å legge det nye kunstgresset. Noe som betyr at resten av sesongen må hjemmekampene spilles et annet sted. Mest sannsynlig på Jesperudjordet.


Det er kanskje litt rart å snakke om «slag i trynet» etter å ha spilt uavgjort i en fotballkamp. Men en følte seg litt svimeslått, iallfall psykisk, etter en kamp Rommen skulle vunnet med minst 6 mål.

Vi får begynne med begynnelsen. Det startet i høyt tempo, slik vi et blitt vant til i tredje divisjon. Sunndal hadde det første angrepet. De fikk et innkast ut av det. Rommen hadde litt problemer med avklaringen. Etter to minutter fikk Yaz et ypperlig gjennomspill, men keeperen var et par tiendedeler før ham på ballen. To minutter etter fikk Sunndal et frispark fra vel 20 meter. Skuddet i muren. Angrepet ble brutt. Det gikk raskt mot Sunndals mål. Skuddet gikk på keeper.


Sunndal hadde kampens første angrep


Rommen starter et av sine mange angrep . . .


. . . det endte slik


. . . og det gjorde så godt som alle 


Kampen hadde etterhvert fått et format som varte ut hele kampen. Rommen hadde alt spillet. Sunndal kom sjelden over på Rommens halvdel. Men da det nærmet seg halvtimen spilte de seg til en corner. Rommen brøt og fikk nok en mulighet. Mot slutten av omgangen fikk Rommen til balltrillingen på egen banehalvdel. Det fant ikke Sunndal ut av. Omgangen ble avsluttet med flere gode Rommenangrep. Men omgangens siste hendelse var som begynnelsen, Sunndal fikk en mulighet som de ikke fikk noe ut av.


Sunndal slet med å komme ut av egen banehalvdel, og få kontroll på ballen


Annen omgang startet i samme lei som første omgang hadde gått. Men, det var en forskjell, Rommen scoret etter to minutter. Det begynte med et innnkast, som gikk over dørlinja. Litt rot i forsvaret ved utspillet, og målhauken Vuk var på plass og satte inn 1–0.


Stadig noen nye fjes å se i Rommen. Her er det Jakub Ingnacy Kaminski og Willam Finsnes Naper, som varmer opp for et innhopp i annen omgang . . .


. . . og de fikk se Vuk sette inn 1–0


Vuks medspillere strømmet glade og lettet til for å gratulere


Resten av omgangen besto av angrep på angrep fra Rommen. Avbrutt av noen sporadiske forsøk fra Sunndal. Midtbanen og angrepet til Sunndal virket ikke ordentlig tent. Keeperen var god og forsvaret kjempet iherdig, men det ble bare å rydde unna. De fikk ikke hjelp til å bygge opp noe spill. Men da det nærmet seg full tid fikk Sunndal frispark ute ved sidelinja. Sparket gikk inn i feltet og på hodet til en framstormende medspiller som fikk litt for god plass. Ballen ble flott satt i mål til utligning 1–1. Det var lagt til tre minutter. De ble ganske hektiske, men resultatløse.


Kasper jager etter flere mål


Luka legger elegant inn . . .


. . . men ballen blir befordret forbi målet . . .


. . . og det er Sunndal som kan juble for scoring da de satte inn 1–1


Rommen ligger på 8. plass. Bare målforskjellen skiller oss fra målet om 6. plass, og det er 7 poeng ned til streken. Vi ligger faktisk godt an! Og det er ikke så rart. Rommen har antagelig det beste laget vi har hatt noen gang, også om vi tar med moderklubbene. Den voldsomme spissingen av de øverste divisjonene har ført til en kvalitetsheving, og likevel henger vi godt med i det første året i tredje divisjon. Rommen har ikke tapt en eneste kamp i høst. Hvorfor føler vi oss da mørbanket etter å ha tapt 2 poeng?


Rommen presset de siste minuttene, men de kom ikke nærmere et seiersmål enn dette


Rett og slett fordi vi ikke forstår hvorfor. Riktignok måtte Bilal stå over kampen, og et par spillere er borte. Det er kommet en del unge, nye spillere i løpet av kort tid. De har gode ferdigheter, og stor ståpå-evne. Kan det være at de trenger noen kamper til for å bli mer kjent med hverandre, få et tryggere samspill . . . ?

Kanskje vi får noen svar allerede kommende lørdag. Da reiser Rommen til Fredrikstad Stadion for å møte Kråkerøy. De ligger på nedrykksstreken. Slår de Stabæk 2 i kveld (24/9) kommer de opp i ryggen på Rommen.

Spenningen fortsetter!
0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline