Uavgjort i prestisjeoppgjøret

Postet av Frank Eilert Fossum den 27. Sep 2019


Ferhat kunne ønske Ellingsrud velkommen og lykke til på Rommens «hjemmebane» Kalbakken kgr. 2.
Rommensletta er under rehabilitering


Allerede før den siste runden var plasseringen mellom de tre øverste lagene avgjort. 1) Kjelsås 3, 2) Ellingsrud og 3) Rommen 2. Det var bare prestisjen mellom de to naboene å spille om på Kalbakken kgr. 2.

Kampen startet i høyt tempo. Ellingsrud brukte bare et par minutter på å skape et godt angrep. Litt senere var det Rommen som var på gang med et langskudd som gikk til corner. Kampen hadde vært svært jevn i begynnelsen. Men Ellingsrud slet med å komme seg inn på Rommens banehalvdel. Og da Rommen etter drøyt 10 minutter spilte seg til en dobbeltcorner med et nikk i tverrliggeren som resultat, kunne vi tydelig se at spillet bikket Rommens vei. Kvarteret var gått da Rommen bygde opp et flott angrep som ble avsluttet av Jacub med et godt nikk rett utenfor.


Ellingsrud med det første angrepet, som endte med knall og fall


Rommen slo tilbake, men greide det kunststykket å sette ballen mellom to mål


Rommen fortsatte angrepene, og Ellingsrud måtte bare prøve å holde unna


Rommen briljerte med gode kombinasjoner og fine løp. Emil i målet vårt måtte være i bevegelse for å holde varmen, mens  han kunne se at Ellingsruds keeper var på grensen til å få hold. Men Emil kom i aksjon etter at Rommen hadde hatt tre cornere i tett rekkefølge. Ellingsrud brøt og kom til et skudd som gikk utenfor. Rommen svarte med et skudd i tverrliggeren, og et par minutter etter med nok en corner. 40 minutter nærmet seg da Ellingsrud igjen kom til et angrep. Såpass alvorlig at Ferhat lagde et frispark på hjørnet av 16-meteren. Skuddet tok Emil med et sikkert grep, og satte igang et direkte angrep. Ali avsluttet med et litt slapt skudd fra langt hold. Deretter klemte Remi til med et skudd utenfor. Ali fikk ytterligere en sjanse, og satte et skudd rett utenfor krysset.


Osama, til høyre, hadde en god kamp med god dirigering, fine kombinasjoner og løp


Ellingsruds keeper og forsvar hadde nok å gjøre


Emil med godt grep om ballen


Rett før omgangen var slutt kom Ellingsrud på et sjeldent angrep – og satte inn ledelsen 0–1. Minnet ikke det litt om avslutningen på A-lagets par siste kamper? Heldigvis var det en hel omgang igjen av denne kampen.


Ellingsrud har mot alle odds scoret ledermålet 0–1


Rommen gjorde et par bytter i pausen uten at det så ut til å ha noe å si for spillet. Det foregikk fortsatt på Ellingsruds banehalvdel. Vi noterte oss at etter 8 minutter hadde ikke Ellingsrud vært mer enn 5–6 ganger over på Rommens side. Man skulle tro det var for tidlig til å begynne å drøye. På den annen side: Rommen greide ikke å utnytte overtaket. Men da det nærmet seg kvarteret fikk Ali nok en gang en sjanse, og han satte inn utligningen.


Ali feirer og feires etter å ha satt inn utligningsmålet


Tempoet og intensiteten dabbet av utover. Rommen fikk fortsatt noen muligheter og burde fått satt inn et vinnermål. Men det ville seg ikke. Dermed ble det 1–1 og poengdeling, og ingen revansj for Ellingsruds 3–1-seier i vårsesongen.


Osama prøver seg. Men det blir ikke flere mål . . .


. . . og spillerne kan hilse til supersupporterne og takke for støtten gjennom sesongen. Vi snakkes!


Bortsett fra at det ikke ble avdelingsseier i år, har vi har fått en fantastisk morsom sesong med B-laget og dets trivelige mannskap. En litt annen dimensjon har vi også fått se i år på grunn av at de «gamle» gutta har så høyt nivå at de har bidratt til å gi unge A-lagsspillere god kamperfaring, litt som et rekruttlag. Derfor har vi i flere kamper sett et nivå atskillig høyere enn den 6. divisjon de har spilt i. Vi håper virkelig at denne blandingen av gammelt og nytt kan videreføres til neste år. Det er innmari godt å se de gamle, kjente spillerne igjen og igjen, men også å bli introdusert for nye, sultne talenter.

Takk for i år!0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline