Kriminelt på Jesperudjordet

Postet av Frank Eilert Fossum den 8. Okt 2019


Rommens hjemmekamp mot Molde 2 så på forhånd ut til å bli en nøkkelkamp for begge lag. Det laget som greide å ta 3 poeng ville nærmest ha sikret seg spill i 3. divisjon også i 2020. Begge lag hadde 27 poeng og lå bare 2 poeng over nedrykksstreken. Kråkerøy hadde 26 poeng, Herd og Træff 25 poeng. Da Rommen og Molde 2 gikk ut på Jesperudjordet visste de at alle de tre lagene hadde tapt i 23. runde og ble liggende på sine plasser. Dermed ville en seier gi et forsprang på henholdsvis 4 og 5 poeng, med bare tre kamper igjen å spille.Rommen ønsket Molde 2 velkommen til Jesperudjordet kunstgress


Grunnen til hjemmekamp på Jesperudjordet ser du her. Rommensletta er under rehabilitering


Kapteinene Kasper Rogstad Amdal og Jakob Nyland Ørsahl startet oppgjøret med en styrkeprøve i håndbak, så det ut til


Allerede etter 3 minutter hadde Rommen hatt to skudd. Og spillet fortsatte rundt Moldes sekstenmeter. Rommen fikk et innkast nær cornerflagget etter 7 minutter. Til slutt greide ikke Molde å stå imot. Yaz satte inn 1–0 etter en flott pasning fra Bilal. Da var det gått 8 minutter. Molde fulgte opp med et farlig angrep. Skuddet gikk langs mållinja. Rommen red greit av og kom tilbake med flere gode angrep.


Rommen var raskt framme med det første angrepet, men ballen gikk høyt over . . .


. . . men Yaz sitt skudd etter 8 minutter var velplassert til 1–0


Molde svarte ikke lenge etter Rommens mål, men ballen gled forbi


Molde stilte med et svært ungt mannskap, og har visstnok gjort det i hele sesongen. Keeperen James Oliver Evensen Knudson debuterte i denne kampen, 17 år ung. Og han var ikke den eneste 17-åringen på laget. Laget fikk ikke til noen ting i begynnelsen, og de så ut til å være litt nervøse. Omtrent da kampen passerte 20 minutter hadde de fått kjenne litt mer på ballen. Hadde et par angrepsforsøk. Rommen angrep igjen. Molde overtok ballen i eget forsvar. Rommen var passive og Molde fikk legge en god kross over til sin høyre side, litt inne på Rommens halvdel. Ballen ble lagt inn i feltet, hvor Mattias Moström satte inn utligningen. Da var det gått 25 minutter. Molde la vekk nervøsiteten og fant hverandre bedre. Det gikk bare 10 minutter før de fikk et billig straffespark. Kamil var muligens på ballen, men den gikk inn til 1–2. Helt på slutten av omgangen hadde Rommen et par gode angrep, blant annet en corner.


Rommen fortsatte presset . . .


. . . og det var stikk motsatt spillets gang da den tidligere storspilleren Moström enkelt satte inn utligningen


Kamil var nære på å redde det billige straffesparket, men det gikk inn til 1–2


Det så ut til at Rommen hadde hatt godt av pausen. De var absolutt på. Men unggutta til Molde var kompakte i forsvar. Rommen spilte seg likevel til et par gode muligheter, blant annet et skudd rett utenfor krysset av Besian. Rommen fikk tak på utspillet og kom inn i femmeteren hvorfra Vuk kranglet inn 2–2, og pådro seg gult kort for feiringa som innebar nedsparking av cornerflagg. 4 minutter av omgangen var spilt. 5 minutter etter hadde Rommen en kjempemulighet.

I en periode framover ble det mye midtbanespill før Rommen igjen presset Molde. Bilal skjøt tett utenfor et par ganger. Molde kom til et angrep og jobbet hardt inne i vårt forsvar. De ble presset ut. Men kom tilbake og scoret et pent mål etter at målscoreren fikk for god plass og uforstyrret kunne plassere ballen. 24 minutter var gått.


Vuk har kranglet inn sitt fjortende mål i årets serie. Fulgt opp av en ellevill feiring


Feiring ble det også da Molde gikk opp til ledelse 2–3


10 minutter etter at Molde tok ledelsen 2–3 kom Rommen til en gigantmulighet, men de fikk ikke stå uforstyrret, så det ble ikke mål. Resten av omgangen presset Rommen, og det ble ulidelig spennende om de skulle få til det forløsende trekket. Etter 33 minutter ble Vuk antagelig snytt for et straffespark. Straks etter fikk Rommen en corner. Så er det Kajan som skyter, fulgt av et skudd fra Yaz. Angrepene fortsatte med en heading av Kasper og et frispark fra 22 meter som Kajan satte over. Det hele ble avsluttet med et skudd fra Bilal tett på stolpen, men keeperen fikk tak i den. Det var altså et kjempepress fra Rommen mot Moldeungdommen, som slet nesten umenneskelig for å holde på resultatet 2–3.


Rommen sendte opp det de hadde av luftskyts i innspurten av kampen


Kajan hadde muligheten til utligning med et frispark like over


Rommen prøvde helt på bakkenivå, men det ville seg ikke


Nå er det opp til Rommens lagledelse og spillere å finne ut av hvordan ungdomsgjengen fra Molde var istand til å rane oss for tre poeng!

For subjektive tilskuere fra begge lag ble det utvilsomt en nervepirrende opplevelse fra start til mål. Også eventuelle objektive tilskuere fikk en spennende og morsom fotballkveld. Stor innsats, mange gode prestasjoner og nye, unge spennende fotballbekjentskaper. Bedre fotballopplevelse er det et stykke imellom.

For Rommen er situasjonen at de må ha poeng i løpet av de tre siste kampene. Blant annet fordi lagene bak oss skal ha noen interne oppgjør, og fort kan få nok poeng til å gå forbi oss i løpet av en kamp. Rommen har igjen noen harde kamper i og med vi skal møte både tabellener Eidsvoll Turn og tabelltoer Lørenskog. Den tredje motstanderen er tabellens nummer fire Spjelkavik. Dette laget møter vi først. Borte søndag 13. oktober, kl. 15.30.0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline