Jentene får interessant treningsopplegg

Postet av Frank Eilert Fossum den 18. Nov 2019


Rommens Jenter 2005 har startet med innetreningen i Haugenstuahallen. Vær- og temperaturforholdene er hovedårsaken til det. Dessuten er trening på Rommensletta kunstgress uaktuelt. Kunstgresset er fjernet og banen skal rehabiliteres. 


Det er ikke gode forhold for fotball på Rommensletta om dagen. Men vi gleder oss til et nytt, fint dekke når banen åpner igjen i sesongen 2020


Fotballjentene våre skal i Rommens 50-årsjubileumsår teste ut et interessant treningsopplegg. Et opplegg med unge jentetrenere. De går på Bjerke videregående skoles idrettslinje, og har utgangspunkt i erfaringene fra skolens «Rosa Sko-prosjekt»; et prosjekt for jenter som går i 4. klasse. Trenerne fra Bjerke har selv laget opplegget og vært trenere i noen skoletimer rundt om på skolene. Det er veldig gledelig at mange skoler har benyttet seg av tiltaket. Forhåpentligvis gir det inspirasjon til at jenter fortsetter å spille fotball.

Jentene fra Bjerke ledet våre jenter de siste treningene ute, og er nå i gang med innetreninger i Haugenstuahallen. Undertegnede stakk innom på den andre innetreningen for å slå av en liten prat både med de nye trenerne og jentene våre.

Trening er jo trening, så det er ikke så mye å si om det. Det vi kunne se var at det var en god oppvarmingsøvelse, og et godt og høyt tempo på ball-, teknikk- og formasjonsøvelser. De 11 spillerne som var på trening forsto øvelsene og greide stort sett å holde fokus. Spill på liten bane ble god, men det trengs mer øvelse, fordi det er forskjell i fotballerfaring hos jentene. Noen er kommet svært langt, og noen er helt nybegynnere. Her har trenerne en utfordring å jobbe med utover vinteren. Heldigvis er jentene våre med i vinterens futsalserie, og får dermed ganske mange kamper i vintersesongen. Det gir god erfaring.


Briefing før øvelsesstart


Så er de igang . . .


. . . og det i godt driv


Ballen i fokus


Fotballglede


Ringdans rundt ballen


Sååå gøy med mååål!


Jentene trives med trenerne og er veldig fornøyde med treningene


Som de fleste vel har fått med seg, hadde J2005 en veldig sterk avslutning på sesongen etter en variert start. På de siste seks kampene hadde de 4 strake seire, så ble det en uavgjort og et knepent tap. Det startet med 2–0 hjemme over KFUM 2, 9–0 hjemme over Sagene, 2–0 borte over Korsvoll og 2–0 hjemme over HSIL. Så ble det uavgjort 1–1 borte mot Øvrevoll Hosle 2. I den siste kampen ble det knepent tap 2–1 på Jesperudjordet mot Lyn 2. Altså bare gode klubber, og alle betydelig større enn Rommen.

Jentene hadde ingen klar formening for hvorfor det endret seg så mye i løpet av kort tid. Muligens fordi de begynte med en treningsøkt til i uka. Selvtilliten økte når de vant med sifrene 2–0 og 9–0 i de første kampene. Og de har erfart at mer trening med høy innsats gir resultater. Dette lover godt, og vi skal følge med utover vinteren.


Tringa Uka, Martine Aass og Rikke Nedreaas er jentene fra Bjerke vgs som skal trene våre jenter framover. Riktignok kan det hende at det blir litt skifte med noen av de andre jentene på idrettslinja. Disse tre jentene er alle aktive spillere. Dessverre har Tringa en langvarig skade. Hennes comeback som spiller for Grei er derfor litt usikker. Martine Aass spiller for damene til Oppsal i 3. divisjon. Rikke har spilt for Grei og Vålerenga, og trent med A-laget til Rommen! Hun er nå på vei til Røa.


Selv om Kissma og Jan-Willy har fått avlastning som trenere for J2005, er det de som er kontaktpersonene for laget og administrerer det. De to har også oppgaver for guttelag. De har administrative oppgaver for Rommen. Kissma sitter i styret og Jan-Willy er leder av valgkomiteen. Joda, frivilligheten og entusiasmen blomstrer i Rommen.

Vi håper at det nå blir litt mer blest rundt Rommens ønske om at også jentene i Bydel Stovner skal få gode fotballtilbud. Klubben går ut med et bredt tilbud i et prosjekt som starter 20. januar. Dette kommer vi nærmere tilbake til. Det er bare å glede seg!0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline