E N D E L I G !

Postet av Frank Eilert Fossum den 28. Mai 2020

Det har vært en laaaang pause i informasjonen om aktivitetene i Rommen på våre hjemmesider. Bittelitte grann har det vel vært på Rommens Facebook-side. Dette innlegget er egentlig om den rehabiliterte kunstgressbanen på Rommensletta, men er utvidet litt.

Senhøstes i 2019 startet den svært nødvendige rehabiliteringen av kunstgressbanen. Det viktigste var selvfølgelig å få lagt nytt gressteppe. Etter 10 års intenst bruk var det rett og slett utslitt. Men også kravet til å bedre miljøet gjorde det nødvendige å få en bedre håndtering av plastfyllet i gresset. Det er derfor laget et oppfangersystem. Banen er blitt en halv meter smalere, og to meter lengre. Nye lamper på lysmastene er satt inn. Det gamle, gule tåkelyset er byttet ut med hvitt. Nå er det bare lyset på Grorudbanen som er bedre i Groruddalen. Innbytterbenkene skal byttes. De bytter mest sannsynlig side, og blir satt opp mot gangveien. Dermed blir det også bedre sikt mot banen fra skråningen for publikum. Vi regner med at det blir mange av dem som kommer for å reparere fotballabstinensen.

Heldigvis kan vanlig trening for barn- og ungdomslagene starte fra begynnelsen av juni. Foreløpig er det ikke klart når fotballkampene kommer igang. Opplysningene om dette blir lagt ut så fort vi har oversikt.


Så litt fra arbeidet med banen

Høsten 2019 kom anleggsmaskinene.


Det er en nitid jobb å sette de tunge steinene på plass.


Det er utrolige mengder sand som skal til på den store fotballflata. I tillegg kommer granulatet.


Merkingen av banen er også en stor og nøyaktig jobb. Men det blir fint.


Så kan endelig Jan Willy og Kissma klargjøre for G05 sine lags første treninger på det nye kunstgresset. Inntil starten på juni med koronarestriksjoner.


Mens gutta strekker ut beskriver Kissma treningsøkta.


Så endelig ruller ballen igjen.


Keeperen må også komme igang.


Kissma kan mye om og med fotball. Han kan også tre inn som keeper når treninga krever det.


Angrep- og skuddtrening er viktig.


Mens G05 holder på med sin trening kommer også A-laget på banen. De hadde sin første trening på kunstgresset kvelden før, og er svært fornøyd med banen.


Kjell Sverre forklarer den intrikate angrepstreninga.


Keeperne Kamil og Espen studerer avslutningene og keepernes arbeid. Akers Avis Groruddalen har en stor artikkel om kunstgressbanen med intervju av både president Espen og A-lagstrener Kjell Sverre, som du kan lese her


Det var ikke plass til G10s trening på kunstgresset denne gang. Men forholdene på den gamle reservebanen med naturgress er greie nå. Og gutta fikk ei fin økt med Ferhat og Glenn.


Gutta har tydeligvis trent på akrobatikken i løpet av koronatiden.


Ferhat ser ut til å være fit for fight for B-laget når han her forsvarer seg for det grønne angrepet.


De blå i angrep men Glenn og hans mannskap forsvarer seg godt


Apropos naturgress og dets bruk

Matchbanen var den ene dagen en blomstrende løvetannseng . . .. . . og den neste en fotballbane. Tenk om dette igjen kunne vært det som ble omtalt som Oslos beste matchbane den gang den ble åpnet. Det er ingen tvil om at fotballnorge trenger gode gressbaner. Noe å tenke på når den nye Rommenbyen i disse dager planlegges.Ved siden av matchbanen er cricketfolket i gang med treninga. Cricket er en sport Norge har gjort seg bemerket i internasjonalt.


Baseball er også en del av Rommensletta. Faktisk har det på denne banen vært spilt internasjonale kamper.


Grilling er også en stor sport på Rommenslettas gressflater.


Stovnerbanen, bare en langpasning unna Rommensletta, er ikke preget av gress. Men aktiviteten er stor og varierende. Alt fra fotball og friidrett til helt alminnelige mennesker som går/løper runde etter runde på løpebanen; for helse og velvære eller ren meditasjon.

Stovner, dere . . . !


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline