Et kort tilbakeblikk på sesongen 2016

Postet av Rommen Sportsklubb den 10. Nov 2016

I april hadde klubben «Kick-Off» og supertrikser Azun sparket igang 2016-sesongen


2015 var et godt år for Rommen SK. De to seniorlagene gjorde det bra. A-laget ble nummer 7 i sin avdeling, litt midt på treet resultatmessig, men utviklingen av laget var fint. B-laget klinte til og ble Rommens første seniorkretsmester.

Det hele lovet altså svært godt for 2016. Men det går ikke bestandig slik som forventet. A-lagets sesong ble mer ujevn enn vi forventet. Spillet gikk fra det helt brilliante til det begredelige. Vi slo Fagerborg, som lenge var avdelingsleder, to ganger. Den endelige vinneren, Heming, slo vi en gang. Vestli ble slått to ganger. Men som vanlig fikk vi juling av Grüner. Så det endte med en 6. plass, selv om vi lenge hadde heng på medalje. Med det resultatet sikret vi oss en fortsatt plass i 4. divisjon i 2017. En divisjon som blir mye skarpere i og med det nye seriesystemet som gjør at flere lag rykker ned fra 3. til 4. divisjon.

Det ble mange basketak for A-laget i løpet av sesongen. Dette er fra vårt første møte med avdelingsvinner Heming. Vi vant 2–1.


B-laget greide ikke å følge opp det flotte resultatet fra 2015. Det begynte ikke så bra med tap for Fjellstrand 2. Så ble det en fin uavgjort mot Ellingsrud og 4–2-seier over Rufus. Deretter ble det 7 strake tap og 2 uavgjorte før gutta klinte til med 11–0 over Nesodden 3! De to siste kampene endte med seier. Dermed klorte de seg fast i 7. divisjon.


Klubbens ledelse strakk seg langt for å hjelpe B-laget i mangel på keeper, styrelederen ble sendt i krigen. Her fra vårens oppgjør mot Ellingsrud som endte 2–2. Men Ellingsrud sto igjen som den store seierherren ved sesongens slutt, og vant avdelingen.


De eldste lagene i aldersbestemte klasser hadde vist mye god fotball tidligere. G19 ble nummer 5 i sin avdeling i 2015. G15 hadde vært et av klubbens aller beste lag. Begge lagene måtte trekkes fra serien i 2016! G19 før seriestart, mens G15 spilte noen få kamper før de måtte kaste inn håndkleet. Når det gjaldt resten av guttelagene gjennomførte de sesongen på en eksemplarisk måte. To lag deltok i Norway Cup i 3v3-turneringen.

G10 og G9 deltok i 3v3-turneringen under Norway Cup. Det var ikke bare motstanderen G10 her kjemper mot, men også et ufyselig vær.


Det er absolutt grunn til å applaudere for innsatsen spillerne og trenerne gjør i de yngre klassene . . .


. . . det er mange fine ferdigheter og stor kampvilje å se. Dette er fra oppgjøret mellom Rommen og Vålerenga i G8


Gruppa Jenter 2000/2001 (J16) består av 24 spillere. I serien stilte de med to 7er-lag J16-1 (litt spisset) og J16-2 (litt avslappet). Jentene har vist stor framgang siden de startet treningen på høsten 2014. J16-1 spilte mange gode kamper i 2016. Seier over Huk, og ikke minst uavgjort mot avdelingens sølvvinner Driv.

J16-2 spilte i samme avdeling som J16-1. Her var lag som Grei og Driv, så det ble noen nesestyvere for jentene. Men det var de innforstått med, og levde opp til «tap og vinn med samme sinn», og hadde det gøy og var like blide. Og det var det grunn til, for de kunne måle sin egen framgang gjennom sesongen. 15. april spilte de borte mot Dikemark og tapte 12–2. Drøyt to måneder senere, 24. juni, kom Dikemark til Rommensletta. Da ble resultatet 1–1.


Begge J16-lagene spilte i samme avdeling. Dermed ble det to innbyrdes oppgjør


J16 gjorde det også bra i Norway Cup og de hadde helt andre værforhold enn gutta. Her slipper de seg løs og jubler for seieren over Haddal i den første kampen et jentelag i Rommens farger har spilt i Norway Cup. I grunnspillet ble det en seier, en uavgjort og et tap. Det førte til B-sluttspill. Der ble de slått ut av Sykkylven.


J12 startet treningen vinteren 2015/2016. Det ble kort tid å trene på fram til seriestart mot Bøler i mai. Laget har to entusiastiske trenere som har fått jentene til å gjøre målbare forbedringer i løpet av sesongen. Laget startet med 8 spillere, som nå har økt til 17.

Blide, men litt spente jenter 2004 og trenerne Jacob og Hai før seriekampen mot Bøler 2


I neste kamp fikk jentene kjørt seg i forsvar mot HSIL


Ellers kan klubben si seg godt fornøyd med årets vervekampanje som var spesielt rettet mot 6- og 7-åringer. Kampanjen førte til over 40 nye medlemmer. Dessverre var det dårlig oppslutning fra jenter. Rommen vil være aktiv for å få flere jenter til å spille fotball og har inngått en samarbeidsavtale med Bydel Stovner om felles innsats for å få dette til. Jenter 2005 er under oppstarting.

I løpet av sesongen har det vært «Kick-Off» og Sommerfest. Og som vanlig blir det «Rommens Dag» i slutten av november. Nærmere bestemt søndag 27. november.


Vervekampanjen i 2016 rettet seg mot 6- og 7-åringer. De kom i haugevis og hadde det virkelig moro i ikke mindre enn 10 uker . . .


. . . foreldrene var med, og i tillegg til å glede seg over ungenes trening fikk de innføring i klubbens arbeid, og hva det vil si å ha unger som spiller organisert fotball.Rommens årlige sommerfest er et hyggelig selskap for klubbens medlemmer. Slik ble det også i år. Masse folk, god tid, avslappet, god mat, gøyale fotballkamper, ingen stress. Og når været ble så fint, var det bare å slenge seg ned i gresset og kose seg i fellesskapet.


Jentene og guttene fikk prøve seg mot hverandre


Det dannet seg en hyggelig, skravlete kø ved grillene


Så kunne jentene og alle de andre runde av dagen med et godt måltid og skravle litt om dagens opplevelser.


Det er ikke mulig å oppsummere sesongen uten å nevne supersupporterne. Folket som følger seniorlagene rundt på alle kamper, og gjør seg bemerket med flagg, tilrop og god oppførsel. De er utvilsomt et stort aktivum for Rommen SK:


Sammen skaper vi glede – gode minner for livet!
0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline