Norsk Tipping-ligaen, avd. 1, 2020

Postet av Rommen Sportsklubb den 12. Des 2019


Sjekk terminlista HER


Rommens A-lag vant suverent sin 4. divisjonsavdeling i 2018. Det ga opprykk til 3. divisjon i 2019. Man hadde kanskje trodd at laget hadde hatt behov for et år til i 4. div. for å få «satt» seg.  I tillegg til nye trenere, Kjell Sverre Hansen Wold og Petter Halvorsen, kom det også noen nye spillere. Derfor var vi spente før årets seriestart. Men, det gikk svært bra i en avdeling hvor tabellen var svært tett. Rommen måtte minst spille uavgjort i den siste kampen bort mot tabelltoer Lørenskog. A-laget innfridde ved å vinne 2–4.

Avdelingsoppsettet for Norsk Tipping-ligaen, avd. 1 i 2020, er satt opp. I motsetning til i 2019, som var en typisk fly-avdeling med nesten bare motstandere på Vestlandet, er det nå blitt til en trivelig buss-avdeling. Nybergsund i Trysil er lengst unna. Ellers blir det for eksempel en passende oppvarmingsjoggetur fra klubbhuset på Rommensletta til Lørenskog, Gjelleråsen og Grorud.

Grorud 2 rykket opp fra 4. div., avd. 2 i Oslo, med 5 poengs klaring og betydelig bedre målforskjell enn KFUM 2.

Fu/Vo (Funnefoss/Vormsund) feide gjennom 4 div. i Akershus med 10 poeng mer enn neste lag og 91–44 i målscore.

Toten rykket opp fra 4. div., avd. 1 i Indre Østland. De hadde imponerende 19 seire og 3 uavgjort. Det ga 60 poeng og 108–18 i målforskjell.

Elverum rykket ned fra PostNord-ligaens avd. 2. De manglet 1 poeng for å beholde plassen.

De resterende lagene spilte i 3. divisjon i 2019.

Gjøvik/Lyn, Nybergsund, Brumunddal, Raufoss 2 og Kongsvinger 2 kommer fra avd. 5:

Gjelleråsen, Ull/Kisa 2 og Lillestrøm 2 fra avd. 6:

De to siste lagene, Lørenskog og Rommen, kommer fra avd. 1:

Det blir for oss mange nye, spennende lag å møte. Det klinger godt i ørene med fotballnavn som Kongsvinger, Elverum, Lillestrøm og Gjøvik/Lyn. Og vi ser at de andre lagene har hatt gode, tildels imponerende resultater i 2019.

Det er vel bare tre av disse lagene vi har møtt i senere tid. Brumunddal i en treningskamp i vinter på KFUM-arena, som endte 1–1. Ull/Kisa i den siste treningskampen før seriestart, 4–1 til Rommen på Rommensletta. Lørenskog spilte vi i avdeling med. Rommen tapte knepent 1–2 hjemme, men vant 2–4 i den avgjørende kampen i serieinnspurten.

I månedene som kommer blir det interessant å følge med hva som skjer på spillersida, hvilke treningskamper vi får til, og hvordan kampoppsettet blir.


0 Kommentar

A-laget reiser til løvens hule!

Postet av Rommen Sportsklubb den 17. Apr 2019


Eidsvold Turn beholdt favorittstempelet etter første runde. De slo Sunndal borte med 2–0, og gikk direkte til topps på tabellen.

Rommen fikk vist fram sitt potensial i kampen mot Træff, selv om resultatet bare ble uavgjort. Så da er det like greit å møte favoritten for å se om vi greier å matche dem.

Eidsvoll Turn sier selv at de vant en sliteseier på en vanskelig bane i Sunndal. Se hjemmesidene til Eidsvoll Turn.


0 Kommentar

Rommen møter Træff i seriestarten

Postet av Rommen Sportsklubb den 12. Apr 2019Dette er våre motstandere i første serierunde. Stilige karer i flotte drakter. Men, siden Rommens drakter er like, må Træff ha på seg bortedrakter.


Træff er fra Molde. Laget spilte i Norsk Tipping-ligaen i 2018. Der gjorde de det riktig bra, kom riktignok 14 poeng bak avdelingsvinner Oppsal, men sneik seg foran Molde 2 og opp på 2. plass med litt bedre målforskjell.

Vi tror vi møter et litt annerledes lag enn vårt, mer direkte, kanskje litt høyere tempo. Træff ser ut til å være ranket litt høyere enn Rommen. Men en titt på for eksempel Dagbladets vurdering, viser en forholdsvis overflatisk analyse. Der blir Træff nummer 7, mens Rommen blir 14. Facebooksida Sportshjørnet presenterer en mer omfattende analyse. De har også Træff på 7. plass, og har flyttet Rommen opp på 10. Norsk Tipping har ganske stor tro på Træff ved å sette dem opp på en 4. plass. Men i likhet med Dagbladet setter de Rommen nederst på lista. Podcasten til Norsk Tipping forklarer sitt syn på vurderingen. En av årsakene til den svake rankingen er at Rommens avdeling i 4. divisjon var svak. Mulig det, men lagets seier i avdelingen var totalt overlegen, var i en egen klasse.

Rommen har satt seg som mål å bli nummer 6. Undertegnede er enig i at dette er realistisk. Kjell Sverre & Co. har satt sammen en forholdsvis stor stall, og har tilnærmet 100 % dekning i alle posisjoner. Nå også på keeperplassen. Gutta har fått godt stell i løpet av vinteren, slik at det er ingen store skadeproblemer.


Vi ønsker Træff og publikum velkommen til en spennende kamp. 
Pent vær, og litt høyere temperatur skal det også bli på Rommensletta søndag 14. april, kl. 14:00.
0 Kommentar

Oppkjøringa mot 3. divisjon er igang!

Postet av Rommen Sportsklubb den 25. Jan 2019

Rommen møtte Moss 13. juni 2007 i 2. runde i Norgesmesterskapet. Det endte med 7–0-tap. Nå skal vi møte dem i en treningskamp som er et ledd i Rommens forberedelser til 3. divisjonsspill i 2019. Forhåpentligvis blir det en revansje for Rommen. Men, det er vel ikke det som er det viktigste momentet i dette oppgjøret for trenere og spillere. Likevel hadde det vært litt moro . . .

Nå har du faktisk sjansen til å være med fra begynnelsen på den spennende reisen Rommen har tatt fatt på. Benytt anledningen til å bli kjent med spillestil, og ikke minst spillerne. Det er mange nye fjes siden 2007. Og de har utrolig gode ferdigheter. Du har vel sett videosnutten med Ayoubs triks i Beitostølen Cup? Forøvrig en cup som Rommens 1. lag vant, med Rommens 2. lag på 3. plass!

Et vorspiel i Manglerudhallen er den perfekte oppladningen til lørdagskvelden!

I 2007 var det avanserte løsninger for reporterne som sendte direkte. Det blir det vel ikke fra Manglerudhallen, så det er best å komme og se kampen.


0 Kommentar

A-laget spiller i 3. divisjon i 2019!

Postet av Rommen Sportsklubb den 4. Des 2018

Avdelingene i Norsk Tipping-ligaen, 3. divisjon, er komponert. Rommen spiller i avdeling 1. Det er «serien Nordvestlandet møter Østlandet». Etter mange år hvor vi har reist med T-bane for å møte våre faste motstandere – og klaget på lang reisevei til Lommedalen og Nesodden – blir det nye motstandere og lengre vei. Men, det blir også noen gamle kjenninger som Nordstrand og Årvoll. Lørenskog og Eidsvold Turn er heller ikke ukjente. Stabæk blir lengst unna i Oslo, faktisk i Bærum, langt der ute i sørvest. Det blir også et par turer til Østfold, til de tradisjonsrike fotballbyene Sarpsborg og Fredrikstad (Kråkerøy). Til de to kretsene Sunnmøre, og Nordmøre og Romsdal, blir det 6 turer. På seniornivå tror jeg ikke vi har møtt noen av de seks klubbene. Noen av dem har vi møtt i forskjellige aldersklasser i Norway Cup.

Forandringene i divisjonsoppsettene for et par år siden har ført til spissing i divisjonene. At Rommens A-lag rykket opp allerede i det andre året av satsingen på å bedre den sportslige kvaliteten i hele klubben, kom nok litt overraskende på de fleste av oss. A-lagsstallen består av unge spillere, hvorav flere juniorer. Noen av spillerne har riktignok spilt på høyere nivå. I Rommen har de blitt trent og coachet av et meget erfarent team i Kjell Sverre Hansen Wold og Petter Halvorsen. Både de og spillerne får en stor utfordring i å preparere seg i løpet av vinteren for møtene med nedenstående lag i sesongen 2019:

Aalesund 2 rykket opp fra 4. divisjon på mest mulig knepne vis: Bedre målforskjell enn Bergsøy

Træff, Molde 2, Spjelkavik og Herd spilte i samme avdeling i Norsk tipping-ligaen i 2018. Hvordan det gikk kan du se i tabellen nedenfor.

Sunndal gjorde som Aalesund 2, de rykket opp fra 4. divisjon etter å ha vunnet avdelingen på bedre målforskjell enn lag nummer 2.

Eidsvold Turn, Lørenskog  og Kråkerøy spilte i samme avdeling i 3. divisjon i fjor, og endte som henholdsvis 2, 3 og 5. Svært sterke resultater.

Nordstrand og Årvoll vant sine 4. divisjonsavdelinger og rykket opp. Årvoll ble kretsmestere. Nordstrand ble nummer 3. Rommen ble nummer 2.

Stabæk 2 rykket ned fra PostNord-ligaen.

Sarpsborg 08 2 rykket opp etter en svært overbevisende seier i Amedia-ligaen. De hadde 23 seire, 1 uavgjort og 2 tap. Målforskjellen var på gedigne 151–21!


Pass opp Norge, her kommer gjengen fra landets farligste bygd: Stovner og omland!


Supporterne er nok ikke så aggressive som spillerne, men de gleder seg til sesongen 2019, og lurer fælt på hvordan det skal gå.


Følg med på våre hjemme- og Facebook-sider utover vinteren, så skal dere bli informert om hva som skjer. Ikke bare med A-laget, men også alle de andre lagene.
0 Kommentar

Levert av IdrettenOnline