Ventetida over for J12

Postet av Frank Eilert Fossum den 10. Mai 2017

Dette er jentene som spilte mot Ljan i sin aller første seriekamp


Jentelaget ble stiftet i vinter. Under trening ledet av Jan Willy og Kissma har det seget på med stadig nye jenter, først på innetreningene i Haugenstuahallen, så ute på Rommensletta. Yazz og Varin har også støttet til på treningene. Det er utrolig fint å se at våre egne ungdommer tar ansvar for å gi Stovners barn og unge gode idrettstilbud, og er gode forbilder for dem.


Ljan sjokkåpnet kampen ved å gå direkte fra fraspark til å lage det første målet. Det tok under 20 sekunder. Våre jenter brukte litt tid på å summe seg. Men etter 10 minutter satte de inn utligningen. Så kom det noe skudd i rask rekkefølge på Ljans mål. Kampen ble veldig spennende. Rommen hadde et lite overtak, men jentene fra Ljan brukte bare 10 minutter før de igjen var i ledelse med 1–2. Kunne Rommen ta dem igjen? Og bare noen få minutter før omgangen var ute utlignet de til 2–2!


Ljan presset forsvaret vårt sterkt i begynnelsen av kampen


Rommen måtte opp med farta


Og det nyttet, for nå scoret de sitt aller første seriemål


Da ble jentene jublende glade (også vi på sidelinja)


Det er viktig å ha fokus på ballen


Ljans jenter prøvde hardt i de siste minuttene av omgangen, men Rommen holdt unna


I pausen ble det en prat om hva som hadde skjedd, og ikke minst det som skulle skje i annen omgang


I annen omgangs begynnelse var det veldig jevnt. Ljan gikk opp til 2–3. Rommen utlignet til 3–3, så løsnet det med 4–3, 5–3, 6–3. Men Ljanjentene ga seg ikke og slo tilbake. Men avstanden var blitt litt for stor og tida som sto igjen litt for knapp til at de kunne hente inn hele forspranget. Rommen scoret et par ganger til, og fastslo sluttresultatet til 8–4.


Rommen klistret ballen i nettaket . . .


. . . og satte inn en helt nede ved stolperota


Ljan svarte, og har her scoret


Det ble kjempet overalt på banen. Her ser det ut som om ballen har fått nok og stikker av


Etter kampen var alle like blide, og takket hverandre for en morsom opplevelse og et hyggelig bekjentskap


Kampen sett under ett bar preg av at det var to ferske lag. Men man kunne også se at de hadde trent, slik at de var istand til å ta imot beskjeder fra sidelinja – iallfall etter at nervøsiteten i de første minuttene ga seg. For Rommens del var det tydelig at når de endelig fikk satt inn et par mål – og skjønte at det var mulig å skyte og score – fikk de selvtillit. På dette aldersnivået er det vanlig at det er noe forskjell i ferdighetsnivået fra spiller til spiller. Men det jevner seg ut etter hvert som trening og kamper går sin gang.

Jeg så en stund på at jentelaget spilte mot G11 på mandag. De ble liggende under, men lagde faktisk 3 mål. Hvis klubben og lagledelsen legger til rette for at dette blir en sammensveiset, varig gjeng, tror jeg vi har et godt fotballag på gang!


Hvem er vi . . . ?


R O M M E N !


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline