Klubbdommerkurs avholdt i klubbhuset

Postet av Frank Eilert Fossum den 23. Jan 2018


Klubben har lenge ønsket at noen av våre medlemmer skal ta klubbdommerkurs. Høsten 2017 var det flere av jentene på J 2001 som sa seg interessert i å ta et slikt kurs. Det var mest interessant å kunne samle sammen så mange at kurset kunne avholdes på klubbhuset, slik at man ikke måtte reise lange veier for å gjennomføre det. Heldigvis viste det seg at det var mange som ville være med. Kurset ble arrangert tirsdag 16. januar 2018.

Behovet for klubbdommere er stort hos lagene som spiller 3er, 5er og 7er. Det vil være en stor avlastning for trenerne som har de yngste lagene. Ofte blir det dem som må dømme disse kampene. Det er et aber at de ikke kan konsentrere seg om deres hovedoppgave i kamp: å lede spillerne sine.

Alle vil være tjent med at kampene ledes av en kurset dommer. En som som kan reglene og derved styrer kampene sikkert og rettferdig. I tillegg har disse dommerne som oppgave å veilede spillerne. Dommeren skal fortelle hvorfor det for eksempel blåses for feil innkast og instruere hvordan det skal gjøres. I det hele tatt bidra til opplæring av spillerne i fotballens regler.

Klubbdommerkurset legger grunnlag for videre dommerutdannelse. Det er egne kurs for 9er og 11er.

Rommen SK betaler for kurset og dommerutrustningen. Vanligvis må folk betale for sine hobbyer, men klubbdommerne tjener noen kroner på sin hobby ved at de får betaling for hver kamp de dømmer. Det antar vi er kjærkomment for folk under utdanning.

Vi kommer tilbake med listen over klubbdommere og hvordan ordningen skal administreres.


Det var vinter utenfor klubbhuset, og banen egnet seg dårlig for fotball . . .


Inne var det derimot mulig å konsentrere seg om fotball. Om ikke så mye praksis, så var det et stort regelverk de kommende dommerne skulle gjennom. Kursleder var Jan Kåre Sjølie fra Oppegård IL. Han er godt kjent på Rommensletta etter å ha dømt uttallige kamper her


Etter første økt ble det trengsel ved pizzabordet


Der er mållinja. Var ballen over? 


En nesten fullstendig gjeng ser ut til å være fornøyd med kurset. Hamna og Kissma hadde forlatt lokalet før vi fikk tatt gruppebildet. Vi sier oss godt fornøyd med at 6 jenter og 7 gutter deltok på kurset. Vi ønsker dem lykke til!

Vi gjør oppmerksom på at det planlegges et grunnleggende trenerkurs før seriestart. Nærmere opplysninger kommer.

0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline