Vestli og Rommens juniorer delte poengene broderlig

Postet av Frank Eilert Fossum den 7. Mai 2018


Som alltid bygger det seg opp spenning og forventning til oppgjørene mellom de tette naboene Vestli og Rommen. Vi har følt på dette noen dager. Denne gangen også en usikkerhet fordi Rommens juniorlag nærmest er nykomponert. Mange lovende spillere . . . men funker de sammen . . .

Kampen startet med høy intensitet og stort tempo. Rommen hadde det første angrepet. Vestli slo tilbake. Og sånn holdt de på i omtrent 10 minutter. Så roet det seg litt. Måtte jo det, ellers hadde det vært slutt på kreftene etter 20 minutter.


Kampen er igang

Rommen avslutter kampens aller første angrep med skudd utenfor


11 minutter var passert da Vestli dro seg fint fram på deres venstre side. Innlegget traff et hode som presterte en god nikk – rett over. Så drar Vegard seg forbi Vestlis forsvar. Innlegget ble til en corner . . . og nok en corner. Resultatløst.

Kvarteret er passert og Vestli får frispark utenfor Rommens 16-meter. Skuddet kommer, keeper får ikke kontroll på ballen og den lurer seg inn i mål. Bare to minutter etter sender Vestli et innlegg fra sin venstre side. Ballen settes enkelt i mål av en mann som får stå helt fri. Det står 2–0.


Spillerne startet kampen med mye energi

Det var mye spill opp mot lagenes 16-meter, men det ble også kjempet hardt på midtbanen

Vestli scorer en gang . . .

. . . og to ganger


De neste 20 minuttene skjer det ganske mye. Og det synes tydelig at Vestli har taket på kampen. De er mer samspilte og kommer litt for enkelt gjennom vårt forsvar. I tillegg blir våre bange anelser om Rommenspillernes samspilthet bekreftet. Det blir for mange enkeltmannsprestasjoner og dribleserier som er dømt til å mislykkes. Ser ut som de ikke stoler på medspillerne. Heldigvis er ikke Vestligutta voldsomt effektive. Og så, etter 40 minutter, skjer det som ikke skal skje. Vestli presser høyt. De lykkes ikke. Rommen tar ballen og sender en stikker langt fram til vår spiller som har fri bane mot mål. Han feiler ikke og setter inn 2–1. 3 minutter etter får Vestli nok en gang en «gratis» tur gjennom vårt forsvar og setter inn 3–1.


Rommen med frispark som sneier vinkelen . . .

. . . men her sitter ballen trygt i nota til 2–1

Vestli svarer og setter inn 3–1

Så var det pause, og vannbæreren ble satt i arbeide


Annen omgang startet litt som første. Intensiteten førte til en stygg kollisjon, men det gikk heldigvis bra. Rommen har et par angrep, men så overtar Vestli. De får flere cornere og skudd mot mål. Men enten synes de synd på Rommen eller er litt høye på seg sjøl og blir ukonsentrerte. Tellende resultater får de ikke. 27 minutter har gått da Rommen tilfeldigvis har ballen tett oppe ved Vestlis mål og roter inn 3–2! Vestli kjører deretter i angrep. Et kjempeskudd blir reddet av Rommens keeper med en fantomreaksjon av en beinparade. Bedre har ikke vært sett siden Kjell Kaspersens dager.

Det er mulig fantomredningen var gnisten som skulle til for å tenne Rommen. Det gikk bare noen minutter før Rommen gikk opp til 3–3 etter et virkelig godt angrep. 3 minutter etter fikk Rommen et frispark fra drøyt 20 meter og gikk opp til 3–4! Det har gått 37 minutter av annen omgang.


Rommen presses . . .

. . . men går likevel opp til ledelse 3–4


Vestli presser og Rommen forsvarer ledelsen frenetisk. Det blir neglebitende spennende, og vi vet at det er lagt til mye tid. Vestlis press gir åpning for et par Rommenkontringer uten resultat. Etter omtrent 45 minutter får Vestli frispark på bortimot 25 meter . . . over. Men 4 minutter på overtid får de satt inn utligningen til 4–4. Og det var slutten på en uvanlig fotballkamp.


Vestli utligner til 4–4 . . .

. . . og så var det takk for kampen0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline