G10, G11 og G14 har spilt seriekamper på Rommensletta

Postet av Frank Eilert Fossum den 10. Mai 2018

Vi har sagt det, til det kjedsommelige, at det skjer så mye på Rommensletta om dagen at det er umulig å rekke over alt. Heldigvis er det noen kamper som kan kombineres. G10 og G11 spilte på samme tidspunkt på mandag 7. mai. De var forkamper til Senior Bs møte med OSI 3. Dagen etter var G14 forkamp til Senior As oppgjør mot Vestli. Dermed ble det fem kamper på to dager! Det er rasjonelt.


G10 mot OPPSAL 2

Spente og ivrige 10-åringer ønsker hverandre velkomne til kamp


I de yngste klassene er det stor forskjell i størrelse på ungene, modenhet og ferdighet. Men en ting har de felles, gleden ved å spille. Noen har større lidenskap for fotball. Det gir seg for eksempel utslag i at de i tillegg til å spille organisert også spiller mye løkkefotball og ser fotball. De har tilegnet seg finter og dragninger. Andre har ikke kommet så langt i sin utvikling og forståelse for fotballspillet. Det betyr ikke at ungen ikke kan bli en god fotballspiller. Men om to år er hen den beste på laget. Utfordringen for klubbene er derfor å legge tilrette for at ungene trives i miljøet og får anledning til å utvikle seg gjennom at de får tilstrekkelig spilletid.

Det er morsomt å følge lagene i disse årene. Utviklingen sees ofte godt i fra vårens første kamper til ungene starter opp igjen etter sommerferien.


Det er stor innsats og tøffe tak også hos 10-åringene

Innsatsen gir resultater. Rommen scorer

Oppsal vil ikke være dårligere. Dommer Roje kan notere scoring for Oppsal

Ungene ser ikke ut til å bli slitne. Det er full fart fra start til slutt. Denne gangen var Oppsal litt hvassere enn Rommen og scoret flest mål. Alt i alt ble det scoret 22 mål. Det blir mye jubel av det!

G11 mot NORDSTRAND

Dommer Ali ser til at alt er klart til å starte oppgjøret mellom Rommen og Nordstrand

Det har vært en utfordring å få dommere til kampene i de yngste klassene. Det er ikke alle lag som har foreldre som har peiling på fotball og dermed kan stille opp som dommere. Derfor har det ofte blitt en trener som har måttet ta jobben. Dette blir feil i forhold til trenerens oppgave under kamp. Kampene er den viktigste treningsarenaen for ungene. Derfor må treneren få tid til å konsentrere seg om sin jobb. 

Rommen har gjennomført klubbdommerkurs for jenter og gutter i vår. Disse er i full sving nå. Både Ali som dømte denne kampen og Roje som dømte kampen for 10-åringene var deltakere på dette kurset. De dømte godt, og deres største problem var kanskje å holde rede på alle målene.


Det oppsto tøffe og uoversiktlige situasjoner foran begge målene

Rommen har scoret sitt første mål

Rommen forsvarte målet sitt med nebb og klør, og fugledans. Det funka for i denne kampen var det Rommen som stakk av med seieren

Takk for kampen. G11 har i flere år vært et av Rommens beste lag. Det er ingen tvil om at Samson har treneregenskaper som greier å få gutta til å skjønne hvordan de skal spille.

G14 mot GREI

Gutter 14 er store gutter. De har mye krefter å sette inn i duellene

Grei startet kampen med en sjokkåpning. Allerede etter 1 minutt satte de inn sitt første mål. Heldigvis lot ikke Rommen seg vippe av pinnen, men konsentrerte seg slik at det gikk ikke mer enn 4 minutter før de utlignet. 

I spillet hadde Grei et lite overtak, men Rommen samlet seg og kom mer med. Det ble jobbet godt i forsvaret, men det ble litt mange enkle avklaringer der hvor det hadde vært muligheter for å holde ballen i spill i eget lag. Etter 12 minutter hadde Rommen en fin gjennomløping. Skuddet sneiet så vidt innom en Greispiller og gikk utenfor.

Etterhvert så vi at Greis forsvar hadde litt lang avstand mellom forsvarsspilleren og Rommens angriper. Det ga store flater å jobbe på for Rommen, men de greide ikke å utnytte det effektivt.

Etter 30 minutter får Grei frispark fra hjørnet på Rommens 16-meter. Litt fomlete forsvarsspill hos Rommen bidro til at det sto 1–2 ved pause.

Annen omgang startet omtrent som første. Men med omvendt fortegn: Det var Rommen som åpnet sterkt og utlignet etter 5 minutter. Grei svarte omgående og gikk opp til 2–3. Deretter fortsatte den jevne kampen. Etter 18 minutter satte så Rommen inn 3–3, som også ble sluttresultatet.


Rommen skyter . . .

. . . og ballen klistrer seg fast i nota

Grei scorer

Kampen endte altså 3–3. Det var nok et rettferdig resultat. Og gutta kan takke hverandre for en spennende kamp0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline