Follo 2 ble sendt hjem uten poeng

Postet av Frank Eilert Fossum den 18. Mai 2018


Rommens A-lag hadde imponert med 5 seire, 1 uavgjort og ingen tap i serien før oppgjøret mot Follo 2. Follo 2 hadde hatt en mer moderat åpning med 2 seire, 1 uavgjort og 3 tap. Men vi var usikre med hensyn til hvilket lag de stilte med, og hadde som vanlig ladet opp på seriøst vis.

Som de fleste andre kamper åpnet det jevnt. Rommen spilte seg til en corner etter 5 minutter. Bare 3 minutter senere hadde Rommen en mispasning av gigadimensjoner som ga Follo en mulighet som de heldigvis ikke tok vare på.


Kampen har begynt jevnt . . .

. . . og hardt


Etter Follos misbruk av gigasjansen gikk Rommen rett i angrep og ble felt. Frisparket dundret i metallet. Så spilte Rommen seg til en dobbeltcorner, som blir resultatløs. Follo kommer framover og spiller seg til en corner som ikke blir ordentlig avklart. Rommens forsvar blir et øyeblikk lagt under stort press og får vanskeligheter med å få ballen klarert. Etter 18 minutter får Rommen en stor sjanse langs 16-meteren, midt foran. I det skuddet skulle kommet koker sjansen bort enten på grunn av skuddvegring eller trøbbel med fotarbeidet.


Kasper flyr høyt inne i Follos 16-meter

På den andre siden av banen tar Kamil det som kommer

Etter 25 minutter klaffer det endelig. Kajan blir utsøkt gjennomspilt av Kasper på vår høyre side. Kajan er i stor fart og gjør ingen feil når han kommer inn foran mål og setter inn 1–0.

Nå er det blitt klart synlig at Rommen har fått kontroll på spillet. Og etter 40 minutter blir det en rotete situasjon ved Follos venstre stolperot. Follos forsvar får ikke kontroll på ballen og den glir ut til Mohammed Essaidi som setter inn 2–0.


Follos keeper får vippet vekk ballen . . .

. . . men Kajans elegante løp og sikre skudd får han ikke gjort noe med

Her er det en litt uoversiktlig situasjon, og ballen glir ut til Mohammed Essaidi . . . 

. . . som lager 2–0


2. omgang starter med at Rommen øyeblikkelig ser ut til å ta tak i kampen. De peprer Follos mål med skudd. Dessverre gir det ingen uttelling, og Follo får i stedet noen muligheter. Da det nærmer seg kvarteret ser vi at Rommen har vansker med å få til spillet sitt. Follo får nok et par muligheter, men er ikke nøyktige nok. Rommen får en corner, men setter skuddet over. Det blir kjasete.

Rommen peprer Follos mål i begynnelsen av 2. omgang

Follo slår tilbake

Det blir harde kamper på midtbanen

Rommen er nære på et tredje mål

Rommens tomålsledelse er under press, men vi er egentlig ikke redde for at seieren vil glippe, selv om det halter litt i oppbyggingen av angrepsspillet. Forsvaret er for godt til det. Kasper viser fram teleskopbein à la Jan Birkelund (Skeid, Lillestrøm og landslagets elegante midtstopper), mens Kamil er generelt solid, og valser opp med en kjemperedning helt på slutten kampen.

Kjell Sverre har nok sett det samme som oss (og sikkert mye mer), og har dirigert styrkene til hardt arbeid og smart forsvarsspill i kampens siste del for å holde nullen.

Han lykkes med det, og vi vinner 2–0.

Kjell Sverre er engasjert, og dirigere med alle armene . . .

. . . for å holde Rommens mål blankt

Follo kjempet for en redusering . . .

. . . men Kamil lot seg ikke overliste

Rommen er fortsatt på tabelltopp. Ja, ikke helt på toppen. Kolbotn har 1 mål bedre målforskjell enn Rommen. Og det er Kolbotn som venter i neste kamp! Den kampen går på Sofiemyr, tirsdag 22. mai, kl. 20.15. Det tror jeg blir vårens høydepunkt. Og gevinsten er stor, vinneren rykker fra med 3 poeng . . . !
0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline