God treningskamp

Postet av Frank Eilert Fossum den 28. Jan 2019


 Moss er en tradisjonsrik fotballby. Moss Avis var på plass og streamet kampen . . .

. . . og fikk se den faste oppvisning av Rommens spillere i folkedans fra Stovner. Den var ikke helt synkron, så vi ble litt skeptiske også til utførelsen av kampen, men . . .


Da vi i begynnelsen av november fikk en oversikt over avtalte treningskamper før seriestart i 3. divisjon 2019 fikk vi litt gåsehud, og skjønte på ordentlig at vi klatret på fotballens rangstige, Skeid, Lyn, Ørn, sto det! Moss sto ikke der, men de passer godt inn i rekka. Jojo, menmen, her skal det bli muligheter til å teste seg.

Det tidligere eliteserielaget Moss har vært litt opp og ned de siste årene. Etter flere år i 2. divisjon rykket de ned og spilte i 3. divisjon i 2017. De vant avdelingen og spilte i 2. divisjon i 2018. De ble nummer 9 med 7 seire, 9 uavgjorte og 10 tap. Målforskjell 37–42.

«Lykke til!» Dommer Jan Kåre Sjølie hadde som vanlig et godt og myndig grep om kampen


Så var endelig kampen i gang . . .


. . . og Rommen var raskt i angrep


Kampen startet i et voldsomt tempo. Moss var ganske snart oppe hos Rommen med et brukbart angrep. Rommen svarte, og Yazz hadde en fin mulighet. Rommen fikk en corner som ble fulgt opp av to cornere for Moss. Alt før det var gått 10 minutter. Tempoet førte til en god del hard kontakt som gjorde vondt, men ingen skader. Bilal fikk årets første gule. Ingen bombe. Forøvrig er han en gudbenådet spiller.

Kampen fortsatte i samme stil. Rommen sto ikke tilbake for Moss hverken i tempo eller kraft. Etter drøye 20 minutter måtte Kamil ta fram en god redning. Vuc sendte i vei et godt skudd drøyt 5 minutter senere. Ellers noterte vi at det var mye tett kjemping, noe som kanskje var årsaken til at det var vanskelig å få til avslutninger.


Moss angriper med mange spillere


Yazz og Vuc plager forsvaret til Moss


2. omgang startet opp omtrent som 1. Det førte til at en mossing fikk vondt. Men noe var annerledes. Moss tok et godt tak i kampen. De fikk flere muligheter og satte Kamil og hans forsvar på prøve ved flere anledninger. Og etter omtrent 10 minutter presset de kraftig og satte inn 1–0. De oppretthold presset etter målet. De hadde flere cornere og avslutninger. Vi fikk bare kjempe.


Tette og harde tak preget mye av kampen


Kamil svever, men greier ikke å avverge at ballen går i mål for Moss


Både Moss og Rommen hadde gjort en del bytter. Rommens formasjon var endret. Det tok litt tid utover i omgangen før Rommens spill satte seg, og vi kom ordentlig inn i kampen igjen. Et kort, kjapt angrep på vår høyre side førte til en frispilling, og resulterte i utligning 1–1.

Da det sto igjen 10–15 minutter av kampen var kampsituasjonen snudd. Rommen hadde overtatt og hadde flere farlige avslutninger, blant annet et kjempeskudd i tverrliggeren, og flere på og utenfor mål. Uavgjort ga et bra inntrykk av kampen.


Rommen kommer opp på høyre side . . .


. . . og ballen sitter i mål til utligning 1–1 . . . og stor jubel


Rommen fortsatte presset mot slutten av kampen


Selv ikke de mest fanatiske av oss kan trekke noen konklusjon etter den første treningskampen, men inntrykket av Rommen er at spillerne er godt trent. Det fikk vi vel en indikasjon på allerede etter Beitostølen Cup, hvor Rommen 1 vant turneringen, og Rommen 2 tok tredjeplassen. På tross av det høye tempoet og kraftfulle spillet holdt de hele veien. Spesielt imponerende, både fysisk og psykisk, var det at de etter mål imot og et stort overtak av Moss, kjempet seg inn i kampen og dominerte slutten. Men vi er likevel glad for at det står igjen mange treningskamper, for hvis tempoet i kampene holder seg på dette nivået – og enda høyere – må vi bli enda bedre i ballkontrollen. Og der har vi jo alle forutsetninger. Rommens spillere er tekniske.

Neste treningskamp er mot Brumunddal på Ekeberg søndag 3. februar kl. 12.00. Det blir nok også en skikkelig test. Brumunddal endte på en solid 4. plass i 3. divisjon i 2018.


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline