Rommens J14 startet seriespillet

Postet av Frank Eilert Fossum den 6. Apr 2019


Kapteinene Lena og Roba ønsket hverandre velkommen til seriestart og lykke til både i serien og kampen de nå sto overfor. Dommer Jakub fra Sagene skulle passe på at kampen fulgte spillereglene


J14 har i løpet av den forholdsvis korte tiden de har spilt sammen vist god utvikling under ledelse av Jan Willy og Kissma. Laget har våget å ta skrittet over til 11er. Det er en utfordring både taktisk og kondisjonsmessig. Laget har spilt en OBOS Cup-kamp før seriestarten. I den kampen fikk de et ublidt møte med en av Norges sterkeste dameklubber, Røa. Vi var altså litt spente på vår vei over Rommensletta til oppgjøret mot Oppegårds jenter.

Oppegård hadde et par løse angrep før Rommen fikk til et. Etter drøyt 10 minutter fikk Rommen et innkast på egen banehalvdel. Ballen ble erobret av Oppegård. Den gikk inn mot mål. Og så i mål til 0–1 for Oppegård. Bare få minutter etter fikk Oppegård en corner. Også denne gangen går ballen til slutt i mål, 0–2.


Rommen sparket kampen i gang, og Oppegårdjentene startet raskt jakten på ballen


Roba fikk strekt ut, og kunne konstatere at ballen gikk over


Oppegård får en ny sjanse og setter ballen i mål


Rommen er frampå, men Oppegård får feid ballen unna


Det høres kanskje litt rart ut, men Rommen var tross baklengsmålene, kommet mer med. Blant annet fikk vi se noen svært raske og kraftfulle gjennomløp. Da det nærmet seg 20 minutter fikk vi et innkast godt inne på Oppegårds banehalvdel. Det resulterte i en brukbar sjanse, men Oppegård fikk tak i ballen, og et raskt angrep endte i 0–3. De var effektive. Rett før omgangens slutt fikk Rommen igjen til et godt angrep. Det endte med en corner. Oppegård fikk igjen tak i ballen, kontret raskt, kom litt for lett gjennom og satte pauseresultatet til 0–4.


Jaging av ball


Rommen nære på


Marie kliner til


Starten på annen omgang ble mye spill på Rommens banehalvdel. Det ble mye kjemping og lite framdrift. Hadde overgangen til 11er blitt for slitsom? Det så egentlig ikke slik ut, for jentene jobbet hardt. Men de jobbet ofte med å løpe etter ballfører i stedet for å avskjære løpebanen. Her er det nok noen taktiske grep som må læres for å spare energi. Og ikke minst for å spille en mer effektiv fotball. Oppegårds jenter vant kampen fortjent, men 0–7 var i meste laget.

Rommens jenter var nok litt lei seg etter kampen. Men det er det ingen grunn til. Sett fra sidelinja var det mange lyspunkter. Utover i kampen fikk vi se mange drivende løp, gode gjennomspill, og sterk egeninnsats. Det som skal til er å få forståelse for formasjonsspillet, og greie å gjennomføre det. Og dette er det god instruksjon og mange kamper som gir. Erfaring heter det. Stå på!


Oppegård setter ballen like utenfor


Innkast kan være effektivt. Men teknikken er vanskelig å lære, reglene er strenge


Konsentrert duellspill


Nye oppgaver står i kø. Allerede på søndag 7. april får vi se om kondisen holder til flere kamper i rask rekkefølge. Da møter jentene Kolbotn til OBOS Cup-kamp på Sofiemyr kl. 13:30. Den neste seriekampen er mot Oppsal torsdag 11. april. Kampen spilles på Haraløkka kunstgress kl. 18:55.


Kveldsmørket senket seg over Rommensletta da oppgjøret var ferdig, og jentene kunne takke for kampen


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline