J14 spilte en spennende kamp mot «dameklubben» Kolbotn

Postet av Frank Eilert Fossum den 3. Mai 2019


Jentene har gjort store steg siden ifjor


Det var ikke tvil om at vi var litt spent på hvordan det ville gå med J14 da de ble påmeldt i 11er i 2019. De hadde en OK sesong i 2018, selv om de hadde vist svakhetstegn i bortekampene. Vår lille tvil ble nok forsterket da de åpnet årets sesong med 0–7-tap på hjemmebane for Oppegård. Så kom bortekamp mot Oppsal med tap 10–1. Grei var neste motstander borte. Det var et skritt i riktig retning. Riktignok startet Grei med et skikkelig skremmeskudd da de allerede etter 1 minutt satte inn 1–0. Men det gikk bare få minutter før jentene våre hadde balanse i målprotokollen etter straffespark. Grei scoret to ganger til i første omgang. Rommenjentene ga seg ikke. Etter 15 minutter i annen omgang hadde de scoret to ganger. Det sto 3–3. Kampen endte 5–3 til Grei. Men det var en betydelig bedring for Rommenjentene.


Kolbotnjentene ønskes velkommen til Rommensletta


Kolbotn er en av de store klubbene i Norge med hensyn til damefotball. Laget Rommen møtte er Kolbotns annetlag. De har gjort det som Rommen i begynnelsen av sesongen, gått på 3 tap. Det vil si at lagene lå helt likt da de møttes på Rommensletta. Med tanke på Rommenjentenes framgang i den forrige kampen, øynet vi et håp om et godt resultat, kanskje en seier.


Fotballfesten er i gang


Det ble noen friske fighter


Kampen startet offensivt. Etter fire minutter spiller Rommen godt, og det avsluttes med et skudd som stryker utenfor. Kolbotn svarer. Angriper og avslutter med et godt skudd som Merit kaster seg etter og redder. Kolbotn spiller seg til en corner som blir resultatløs. Etter passerte 20 minutter  spiller Rommen riktig bra. Roba avslutter et angrep med et knallskudd i metallet.

Det ble en målløs første omgang. Men den var underholdende med mye bra spill fra begge lag.


Roba med et frekt hælspark. Dessverre litt for løst for å føre til et spektakulært mål


Rommens forsvar fikk også vist seg fram når Kolbotn offensivt angrep


Annen omgang ble en oppfølging av første. Startet med et angrep fra Kolbotn. Rommen kontret og fikk en corner. Kolbotn slo tilbake. Det var en morsom kamp. Enda litt morsommere ble det for Kolbotn da de avsluttet en god periode med å sette inn 0–1. Heldigvis ble det enda mer moro når Rommen scoret utligningsmålet ti minutter senere.

Resten av kampen var mye fram og tilbake uten at noen fikk til en avgjørende scoring. Uavgjort var et greit resultat. Lagene var jevne. Rommen hadde en periode midtveis i første omgang hvor de hadde et tydelig overtak. Kolbotn var mer offensive og hadde en fin periode omkring scoringen deres i annen omgang.

Jentene våre er nå veldig nære noen flotte resultater. Men de må bli litt mer «hensynsløse». Det er lov å være litt tøff i spill skulder mot skulder. Laget trenger også en fast keeper. Nå skiftes det en del. Roba og Merit klarer seg bra, men de trengs ute på banen. Der er de i stand til å avgjøre kampene. Den kapasiteten må vi utnytte.


Kolbotn setter ballen i nota


Rommen vil ikke være noe dårligere, og setter inn utligningen


Rommen prøver igjen . . .


. . . det gjør også Kolbotn, men Rommenforsvaret holder unna


Det ble ikke flere mål. Jentene kan takke hverandre for et rettferdig resultat i en god kamp


Nå ser vi fram til neste kamp som er borte mot Sagene søndag 5. mai, kl. 20:15 på Bjølsen kunstgress. Sagene har hatt en vanskelig start. Det bør være en kamp hvor Rommen kan ta sin første seier i årets serie.0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline